pictogram

Kabelmarkering in paneelbouw:
de snelle weg naar ruimtebesparing.

Kabelmarkering: verplicht bij commerciële paneelbouw.

Hoe belangrijk controle en oriëntatie zijn, is buitengewoon duidelijk in de paneelbouw. Met de juiste kabel markering in de schakelkast kunt u bijzonder compact installeren. Zo creëert u de nodige ruimte in uw schakelsysteem. Bij veel projecten in de elektrotechniek is flexibiliteit belangrijk. Precies hiervoor hebben wij ook systemen ontwikkeld om handmatig te markeren. Zoals RiteOn: met onze zelf-laminerende labels voor de individuele kabelmarkering kan hiermee gemakkelijk en tijdbesparend gewerkt worden.

Lees hierover meer in onze blog.

 

HellermannTyton INSIDE
Een kijkje achter de schermen.

Kijk achter de coulissen van HellermannTyton om beter te begrijpen hoe wij tikken. Onze productmanager vertelt graag alles over het product en de maximale functionaliteit. Onze cameraman ging hierbij voor u op ontdekkingsreis.


Vecht niet om elke centimeter in de schakelkast.
Boek ruimtewinst met onze producten!

Talloze producten voor de bordenbouw

Kabelbeveiliging en veilige kabelgeleiding

1) HelaDuct HTWD-PN: bedradingskanalen voor kabels met een kleine diameter. Eenvoudig en veilig verwijderen van de clips door vooraf bepaalde breekpunten. Bijzonder smalle clips en sleuven.
2) HelaDuct HTWD-PW: bedradingskanalen voor kabels met een grote diameter. Eenvoudig en veilig verwijderen van de clips door vooraf bepaalde breekpunten. Bijzonder brede clips en sleuven.
3) Helawrap HWPP: de ideale oplossing voor bundelbanden en de bescherming van kabels en aders. Eenvoudige verwerking en goede bescherming tegen slijtage.
4) HelaDuct Flex: flexibele houders voor kabelbundels om leidingen overzichtelijk te leggen, ook onder een scherpe hoek.

Systemen voor kabelmarkering voor de paneelbouw

5) Paneel-labels: voordelige variant voor gegraveerde kunststof plaatjes. Geen extra bevestiging nodig en eenvoudig ter plaatse te beschriften.
6) WIC: snelle en eenvoudige kabel markering met de hand. Ook geschikt voor montage achteraf.
7) Helatag 1209: duurzame kabelmarkering met uitstekende bescherming tegen vocht en mechanische slijtage dankzij een beschermende coating.
8) IT-kabelbinders: om kabels eenvoudig te markeren en tegelijk te bundelen.

Systemen om kabels de bundelen en vast te maken voor ruimtebesparende bevestiging van kabels.

9) Q-serie: systeem van kabelbinders met een open kop, voor eenvoudige en max. 25% snellere verwerking.
10) SolidTack: sokkel met bijzonder hoge kleefkracht – zelfs op materialen met weinig oppervlakte-energie.
11) T50R0SFT6 kabelbinders: ontziet de bundel dankzij naar buiten gerichte tanden en maakt variabele bevestiging mogelijk dankzij een extra brede voet (op plaatdikte).

Bij hitte krimpende producten voor effectieve kabelisolatie en kabelmarkering met kleur.

12) Dunne en flexibele krimpkous HIS-3.

 

Kabelmarkering: wie meer ruimte wint,
kan meer omzet maken.

De essentie van succesvolle paneelbouw is ruimte. U schept ruimte door systematisch werken met professionele kabelmarkering. De snelle ongecompliceerde montage van de onderdelen bespaart tijd. Voor uw schakelsystemen concentreren wij ons continu op deze factoren. Al tientallen jaren lang staat de naam HellermannTyton voor uitgekiend, continu verbeterd kabelmanagement. Zo horen bijvoorbeeld de kabelbinders uit de T-serie bij de zuinigste oplossingen voor de paneelbouw uit onze koker. Hun gebogen uiteinde maakt snel inschuiven heel goed mogelijk.

Kabelbinder eenvoudig en veilig in de regelkast afsnijden – EVO7 van HellermannTyton

 

CTAM met weinig ruimtebehoefte in de schakelkast: sokkel voor kabelbindersOf de bevestigingssokkel CTAM1: met zo mijn mogelijk hoogte ontwikkeld om installaties met bijzonder weinig ruimte in de regelkast mogelijk te maken. Daarnaast biedt de 4-weg inschuifmethode grote flexibiliteit om snel te werken.

Geheel volgens ons motto, ruimte en tijd voor de bordenbouw opnieuw te definiëren, ontwikkelen wij sterke oplossingen voor optimaal kabelmanagement. Voor uw succes als ondernemer.

 

 

Duurzame kabelmarkering: Helagrip en Ovalgrip.

Deze kabelmarkeringen zijn tegen slijtage en voor goede leesbaarheid precies bedrukt met een laserprinter. Het eenvoudige opschuiven van de markeringstule van Helagrip (met chevron-patroon) en Ovalgrip (recht afgesneden) en de tegen verdraaien beveiligde volgorde maken snel en gemakkelijk werken in de schakelkast mogelijk.

Kabelmarkering in de paneelbouw met Helagrip

Markeren en bundelen in één handeling: Q-ties en Q-tags.

Q-serie - de ideale kabelbinders voor de bordenbouwTijd is goud waard. Maar liefst 25% tijdsbesparing behaalt u met onze kabelbinders uit de Q-serie. Door de open kop kunt u de kabel(s) heel snel aanbrengen.

Gebruik voor de snelle kabelmarkering meteen ook het bijbehorende systeem Q-tag en ontdek hoeveel voordeel goed kabelmanagement kan opleveren.

 

 

Voordelig alternatief voor kunststof plaatjes: paneel-labels voor de paneelbouw.

Labels als markering in de schakelkastOmdat geld hoofdzakelijk wordt verdiend bij de aanschaf, bieden onze paneel-labels bijzonder rendement.

Ze zijn in uiteenlopende maten verkrijgbaar, probleemloos te bedrukken met behulp van thermotransfer en houden perfect, óók op ongelijke oppervlakken. Kortom: het intelligente alternatief voor gegraveerde kunststof plaatjes.

 

 

 

Zelf-laminerend voor flexibel gebruik: de kabelmarkering RiteOn.

Handmatige opschriften zijn onovertroffen als flexibiliteit bij de kabelmarkering nodig is. Onze zelf-laminerende RiteOn-labels in de praktische dispenser zijn uitstekend beschermd tegen vocht en slijtvast – dankzij de stabiele beschermende laminering.

 

Bescherming en overzichtelijkheid – waar ruimte nodig is, bieden onze bedradingskanalen uitkomst!

Ruimte scheppen door speciale constructies: deze bijzondere bedradingskanalen zijn afgestemd op de beschikbare hoogte en bieden daardoor meer ruimte in de breedte. De breekpunten hebben stompe randen. Zo worden de kabels beter beschermd en kunt u er veiliger mee werken.

 

Paneelbouw: bedradingskanaal HelaDuct van HellermannTyton


Bedradingskanalen.
Optimale bescherming voor kabels en installateurs.

De HTWD-PN bedradingskanalen worden in regelkasten en schakelsystemen gebruikt. Ze zijn bijzonder geschikt voor kabels met een kleine diameter.


Bedradingskanaal

1) Gladde randen zonder bramen beschermen installateurs en bedrading.
2) Goed sluitende afdekking, ook onder moeilijke omstandigheden als verticale montage en trillingen. Aan de zijkant afsluitende afdekkingen om de ruimte optimaal te benutten. Hierdoor kunnen de bedradingskanalen ook met de afdekking dicht tegen elkaar gemonteerd worden.
3) Zonder bramen verwijderen van de clips door vooraf bepaalde breekpunten.
4) Ook zonder bramen verwijderen van wandsegmenten door vooraf bepaalde breekpunten.

Gemakkelijk werken met kleine assistenten: de draadklemmen CL-120X60.

Klemmen in het bedradingskanaal: de kabels kunnen er niet meer uitvallenWie al eens met draadklemmen complexe kabelbundels heeft geïnstalleerd, kan de enorme tijdbesparing op waarde schatten.

Er vallen geen verticaal gelegde kabels meer uit het bedradingskanaal terwijl u op een ander punt nog bezig bent.

 

 

 

 

Ruimtebesparende montage in de bordenbouw

Minder is meer.
Hoe technologie een oude wijsheid bevestigt.

Kabelmarkering is een specialisme met een doel voor ogen: rendement voor de gebruiker. De WIC-kabelmarkering van HellermannTyton onderscheidde zich altijd al doordat er snel mee te monteren was. Maar dat is voor ons op zich niets om tevreden stil te blijven zitten. In tegendeel: onze productontwikkelaar van HellermannTyton Frankrijk stelde vragen aan klanten, las ijverig studies en deed een groot aantal berekeningen. Op een zekere dag leverde daarna zijn 3D-printer het eerste prototype van een aangepaste WIC-kabelmarkering.

Identificatie en markering in de schakelkast 

Om een lang verhaal kort te maken: we hebben doelgericht materiaal bespaard. Om meer te kunnen presteren. Op een doorslaggevend punt zorgt de geringere dikte er namelijk voor dat een betere spreiding mogelijk is bij het aanbrengen op de kabel. Tegelijk is het mogelijk om hem weer sneller terug te zetten. Klik! En de nieuwe WIC0-kabelmarkering zit betrouwbaar vast.

Minder is werkelijk meer. Typisch HellermannTyton.

Paneelbouw, elektronische industrie, bedradingskanaal – HellermannTyton biedt alles voor de bordenbouw

Beschouw ons gerust als verstrekker van ideeën.
En pas daarna als leverancier.

Al tientallen jaren ontwikkelen wij economische oplossingen voor kabels en bedradingen. Door continu de markt te observeren en onophoudelijk onze klanten te vragen wat we verder nog kunnen verbeteren, staat nieuwsgierigheid centraal in onze bedrijfscultuur. Het is elke dag onze drijfveer voor innovaties. Hierdoor zijn we ook verstrekker van ideeën en geven de aanstoot voor nieuwe concepten. Het is al gebeurd dat een klant bij het doornemen van ons proefpakket een licht opging. Een nieuw idee dat daarna in zijn totale kabelmanagement duurzaam gerealiseerd werd.

 

Kabelmarkering, bedrading met markering beschrijven, kabel-labels voor grote schakelsystemen

De proefpakketten van HellermannTyton voor de paneelbouw bieden u een goed overzicht van ons productassortiment. Ze geven u de belangrijkste informatie. Overtuig uzelf:

 

Proefpakket SolidTack
SolidTack-sokkels zijn een innovatieve oplossing voor de bevestiging, vooral voor materialen met een lage oppervlakte-energie, zoals PP en PE. Ze zijn overal een goed alternatief waar schroefverbindingen in de regelkast niet mogelijk zijn.

Proefpakket industriële markering
Van zelf-laminerende labels voor druk met thermotransfer tot de markering van krimpkousen.

Proefpakket Q-Serie
Het ideale systeem voor de schakelkast: van de montagesokkel tot binders en plaatjes met markeringen.

Q-serie gekleurd proefpakket
Gekleurde kabelbinders maken de oriëntatie in de regelkast gemakkelijker.

Proefpakket voor kabelbescherming in de paneelbouw
Van een PVC-kanaal met smalle clips en sleuven tot flexibele kabelbundelhouders.

Kabelmanagent groeit uit tot kunst: Alley of Light.

Lichtstraten met producten van HellermannTyton

Beleef hier de Alley of Light!
De Nederlandse designers Serge Schoemaker Architects & DigiLuce installeerden bij het Amsterdam Light Festival een 12 meter lange passage bestaande uit 2.000 lampen. Met HellermannTyton van binnen en buiten.

 

Een koninklijke oplossing, de bekroning van kwaliteit!

Het veelzijdige assortiment van onze HelaTape kleefband inspireerde de kunstenaars tot een veelkleurig kunstwerk – passend bij de "oranjegekte", een Nederlandse traditie.

Blijf in contact!


Update: 06/07/2019 © HellermannTyton 2019
Contact