29/05/2024
pictogram

Kabelmarkering in paneelbouw:
de snelle weg naar ruimtebesparing.

Kabelmarkering: verplicht bij commerciële paneelbouw.


Worker applies Heladuct Worker applies Heladuct


Hoe belangrijk controle en oriëntatie zijn, is buitengewoon duidelijk in de paneelbouw. Met de juiste kabel markering in de schakelkast kunt u bijzonder compact installeren. Zo creëert u de nodige ruimte in uw schakelsysteem. Bij veel projecten in de elektrotechniek is flexibiliteit belangrijk. Precies hiervoor hebben wij ook systemen ontwikkeld om handmatig te markeren. Zoals RiteOn: met onze zelf-laminerende labels voor de individuele kabelmarkering kan hiermee gemakkelijk en tijdbesparend gewerkt worden.

Minder is meer. Hoe technologie een oude wijsheid bevestigt.

Kabelmarkering is een specialisme met een doel voor ogen: rendement voor de gebruiker. De WIC-kabelmarkering van HellermannTyton onderscheidde zich altijd al doordat er snel mee te monteren was. Maar dat is voor ons op zich niets om tevreden stil te blijven zitten. In tegendeel: onze productontwikkelaar van HellermannTyton Frankrijk stelde vragen aan klanten, las ijverig studies en deed een groot aantal berekeningen. Op een zekere dag leverde daarna zijn 3D-printer het eerste prototype van een aangepaste WIC-kabelmarkering.

Om een lang verhaal kort te maken: we hebben doelgericht materiaal bespaard. Om meer te kunnen presteren. Op een doorslaggevend punt zorgt de geringere dikte er namelijk voor dat een betere spreiding mogelijk is bij het aanbrengen op de kabel. Tegelijk is het mogelijk om hem weer sneller terug te zetten. Klik! En de nieuwe WIC0-kabelmarkering zit betrouwbaar vast.

Minder is werkelijk meer. Typisch HellermannTyton.

Vecht niet om elke centimeter in de schakelkast. Boek ruimtewinst met onze producten!


HelaDuct in elektrisch paneel HelaDuct in elektrisch paneel


Al tientallen jaren ontwikkelen wij economische oplossingen voor kabels en bedradingen. Door continu de markt te observeren en onophoudelijk onze klanten te vragen wat we verder nog kunnen verbeteren, staat nieuwsgierigheid centraal in onze bedrijfscultuur. Het is elke dag onze drijfveer voor innovaties. Hierdoor zijn we ook verstrekker van ideeën en geven de aanstoot voor nieuwe concepten. Het is al gebeurd dat een klant bij het doornemen van ons proefpakket een licht opging. Een nieuw idee dat daarna in zijn totale kabelmanagement duurzaam gerealiseerd wird.


Elektrisch paneel Elektrisch paneel


Kabelbeveiliging en veilige kabelgeleiding

1) HelaDuct HTWD-PN: bedradingskanalen voor kabels met een kleine diameter. Eenvoudig en veilig verwijderen van de clips door vooraf bepaalde breekpunten. Bijzonder smalle clips en sleuven.
 2) HelaDuct HTWD-PW: bedradingskanalen voor kabels met een grote diameter. Eenvoudig en veilig verwijderen van de clips door vooraf bepaalde breekpunten. Bijzonder brede clips en sleuven.
 3) Helawrap HWPP: de ideale oplossing voor bundelbanden en de bescherming van kabels en aders. Eenvoudige verwerking en goede bescherming tegen slijtage.
 4) HelaDuct Flex: flexibele houders voor kabelbundels om leidingen overzichtelijk te leggen, ook onder een scherpe hoek.

Systemen voor kabelmarkering voor de paneelbouw

5) Paneel-labels: voordelige variant voor gegraveerde kunststof plaatjes. Geen extra bevestiging nodig en eenvoudig ter plaatse te beschriften.
6) WIC: snelle en eenvoudige kabel markering met de hand. Ook geschikt voor montage achteraf.
7) Helatag 896: duurzame kabelmarkering met uitstekende bescherming tegen vocht en mechanische slijtage dankzij een beschermende coating.
8) IT-kabelbinders: om kabels eenvoudig te markeren en tegelijk te bundelen.

 

Systemen om kabels de bundelen en vast te maken voor ruimtebesparende bevestiging van kabels.

10) SolidTack: plakzadel met bijzonder hoge kleefkracht – zelfs op materialen met weinig oppervlakte-energie.
11) T50R0SFT6 kabelbinders: ontziet de bundel dankzij naar buiten gerichte tanden en maakt variabele bevestiging mogelijk dankzij een extra brede voet (op plaatdikte).

 

Bij hitte krimpende producten voor effectieve kabelisolatie en kabelmarkering met kleur

12) Dunne en flexibele krimpkous HIS-3.