17/06/2024
pictogram

Windturbines: verlaag de onderhoudskosten. Onze kabelmanagementoplossingen staan voor duurzaamheid.

Bescherm de efficiency van uw windturbines -
met onze oplossingen op maat.

HellermannTyton is gespecialiseerd in kabelmanagementoplossingen die de efficiency van de heavy duty systemen in windturbines aanzienlijk verbeteren. Duurzaamheid onder extreme omstandigheden is waar het hier om draait. Kleine windmolens of offshore windparken: wij zijn al meer dan tien jaar nauw betrokken bij deze branche en weten daardoor precies wat nodig is. Zelfs voor het achteraf monteren in bestaande windparken leveren wij altijd het juiste kabelmanagementsysteem.

Uw windturbines profiteren zo van een duidelijk hogere efficiency dankzij een gegarandeerde downtimereductie en een verlaging van de service- en onderhoudskosten.

Wat maakt HellermannTyton voor windturbines zo bijzonder?

Kort samengevat: ons hoge kennisniveau, onze persoonlijke aandacht en onze maatwerkproducten.  Al meer dan 10 jaar zijn wij actief in de sector voor windenergie. Als een van de toonaangevende leveranciers van intelligente kabelmanagementoplossingen concentreren wij ons op ontwikkelingen die exact afgestemd kunnen worden op uw systemen. Duurzaamheid is onze hoogste prioriteit. Wij gebruiken uitsluitend de allerbeste grondstoffen in onze productieprocessen, terwijl strenge kwaliteitscontroles de betrouwbaarheid van onze producten garanderen.

Dankzij ons wereldwijde netwerk van productontwikkelaars zijn wij altijd in staat kerncompetenties uit de meest uiteenlopende sectoren te bundelen, zodat de weg vrij is voor nieuwe oplossingen.  Een heel team van experts staat u ter zijde  – want wij kennen de sector duurzame energie, en met name die voor windenergie, als onze broekzak. Dat maakt ons tot een betrouwbare partner voor de planning en installatie van kabelmanagementsystemen in uw windturbines.

Met robuuste kabelbescherming en –bundeling, intelligente identificatieoplossingen, innovatieve datanetwerktechnologie, stabiele bevestigingssystemen en geavanceerde tools voor het kostenbesparend installeren van onze kabelmanagementoplossingen leveren wij een compleet aanbod producten en diensten.
 

 

Innovatie is vaak maar een loze kreet. Wij leven ernaar.


Wij zijn voortdurend bezig met het observeren en analyseren van de markt. Nieuwe eisen maken het noodzakelijk nieuwe materialen en innovatieve implementatiemethodes toe te passen in individuele oplossingen. Windenergie loopt parallel aan de technische vooruitgang - en de concurrentie is heftig. Daarom vormen de resultaten van onze markt- en concurrentieanalyses systematisch input voor de doorlopende ontwikkeling van onze producten. Wat dat voor u betekent? Dat er zo'n 20.000 HellermannTyton producten zijn die met hun technologische geavanceerdheid wereldwijd de norm stellen. Met andere woorden: wat kabelmanagement betreft zijn uw windturbines in veilige handen. 

 

Naar individuele oplossingen met de beste partner: uzelf.

In onze samenwerking streven wij naar directe communicatie met onze klanten. Dat betekent luisteren, analyseren, onderling bespreken. Dat zijn de belangrijkste instrumenten waarmee wij nieuwe kabelmanagementoplossingen ontwikkelen. Alleen storingsvrij werkende windturbines met kostenneutraal onderhoud kunnen de hoge efficiency realiseren waaraan het succes van uw bedrijf wordt afgemeten. Daarom is het zo belangrijk dat wij precies weten wat uw eisen zijn. Op basis van die kennis wordt elk relevante component opnieuw geëvalueerd, zodat we u gegarandeerd de hoogste productkwaliteit kunnen leveren. Extreme weersomstandigheden zoals kou, hitte, sneeuw en vocht zijn onze vijanden, net als de zeer zoute omgeving waarin een windturbine in een offshore windpark het hele jaar door vermogen moet genereren. Logisch dus dat samenwerking hier de beslissende voorsprong oplevert.
 

 

Voor windturbines geldt één vuistregel: cost of energy.

Ons portfolio voor windturbines is net zo veelzijdig als alle speciale eisen voor windenergie. Wij analyseren de technologie en ontwikkelen operationele capaciteit voor meer veiligheid en efficiency. Uiteindelijk profiteert u van meer kosteneffectiviteit, omdat onze producten de onderhoudskosten op cruciale punten minimaliseren. Bovendien denken wij altijd een stap vooruit en plannen we allesomvattende oplossingen. De vermindering van kabelfrictie dankzij HellermannTyton kabelbescherming en kabelisolatie zorgt voor een significant kleinere kans op kortsluiting. De duurzaamheid van het materiaal maakt het mogelijk aanzienlijke kostenbesparingen te realiseren, bij service en onderhoud van zowel complete offshore windparken als kleine windmolens. Dat verhoogt de efficiency van elke unit afzonderlijk.

 

HellermannTyton staat met 39 landenorganisaties op alle vijf de continenten voor u klaar. Wij bieden een compleet scala aan innovatieve producten voor de sector hernieuwbare energie - inclusief retrofits in moeilijk toegankelijke systemen.
 

Kostenverlaging dankzij maatoplossingen.
Wat we nog niet hebben, ontwikkelen wij voor u.


Bij HellermannTyton bent u aan het juiste adres. Wij hebben het antwoord op uw specifieke vraag - en als we gloednieuwe oplossingen voor u ontwikkelen, voldoen die exact aan de technologische eisen in de windenergiesector. Daag ons uit - wij werken graag met u samen!


Ons portfolio is enorm uitgebreid, onze passie voor innovatie grenzeloos, en elk afzonderlijke product is langdurig getest om zijn fenomenale betrouwbaarheid te garanderen.
 

 

Zelfsluitend en veelzijdig: Helagaine Twist-In.

Overal waar de torsiekrachten een vernietigende uitwerking hebben en de levensduur van elektriciteitskabels wordt beperkt door frictie, verschijnen wij ten tonele met Helagaine Twist-In: ook bij torsie in een kabelboom worden de afzonderlijke kabels beschermd. Deze slijtvaste, zelfsluitende beschermkous verlengt de operationele levensduur en verlaagt de reparatiefrequentie aanzienlijk.

Efficiënte bescherming voor retrofit: Helahook voor bekabeling en leidingwerk. 

Helahook voor windturbinesVerminder de onderhoudsinterval ook van bestaande windparken. Met de robuuste Helahook hebben wij een betrouwbare kabelbescherming ontwikkeld die achteraf bijzonder eenvoudig installeerbaar is. Dankzij zijn bijzondere elasticiteit is hij perfect voor bochten en verschillende diameters. Niet alleen is het aanbrengen van Helahook-kabelbescherming bijzonder eenvoudig, maar ook kunnen servicemonteurs de klittenbandsluiting op elk moment weer openen.

 

 

Sneller klaar, eerder op het net: met de T- en X-serie bundelbanden.

The T-Series from HellermannTytonTijd is geld, en dat geldt vooral bij de montage. Als resultaat van onze kerncompetentie behoren de T- en X-serie tot de meest economische kabelmanagementoplossingen. Dankzij universele toepassing in de gondel en het afbinden met onze precisiegereedschappen (zoals de EVO7i) is een uiterst gestroomlijnde installatie mogelijk. De bijzondere vormgeving vereenvoudigt het insteken en een snelle verwerking. Bovendien helpt de duurzaamheid van het materiaal om de onderhoudskosten te verlagen. Meer over de T-serie hier.

 

 

Uitzonderlijke slijtvastheid en stabiele geleiding: SPF spiraalslang.

SPF-spiraalslangOnze SPF spiraalslangen bieden bijzonder hoge bescherming. De afgeronde randen en het dikwandige materiaal zorgen voor uitstekende mechanische bescherming en stabiele geleiding. Beproefd in de petrochemische industrie - waar hun uitmuntende oliebestendigheid zeer wordt gewaardeerd - zijn ze ook toepasbaar in de windenergiesector om de efficiency te verhogen door het onderhoud aan kabelsystemen te verminderen. 

 

 

Speciaal aanbevolen  voor offshore windturbines: SA47-HT warmtekrimpkous.

SA47-HT warmtekrimpkousWaar temperatuurschommelingen en vochtigheid belastend zijn voor materialen levert HellermannTyton innovatieve tegenmaatregelen die uw kabelsystemen beschermen. Onze SA47-HT warmtekrimpkous heeft een speciale thermoplastische lijmlaag met een hoog smeltpunt. Daardoor biedt SA47-HT niet alleen bescherming tegen corrosie, maar sluit uw kabels ook stabiel en waterdicht rondom af.  Het resultaat is een uitzonderlijk doeltreffende bescherming tegen vocht.

De warmtekrimpkousen van de productfamilie SA47 bieden zulke uitmuntende bescherming tegen corrosie dat ze zelfs voldoen aan de strikte eisen van de automobielindustrie – nog een goede reden om ze te integreren in uw windturbine.  

 

 

Van welke productvoordelen profiteert u in het marktsegment hernieuwbare energie?


Kabelmanagementoplossingen die tot in de details zijn doordacht, gecombineerd met hoogwaardige gereedschappen - dat is al decennialang onze kerncompetentie.


Daarmee hebben wij een reeks gespecialiseerde oplossingen voor windturbines ontwikkeld. Wij weten bijvoorbeeld wat het kost om reparaties en onderhoud uit te laten voeren in krappe ruimtes en onder uitdagende omstandigheden. Dat kost tijd. Met uiterst flexibele kabelbeschermingsproducten die altijd geopend en weer gesealed kunnen worden, kunt u uw serviceunits aanzienlijk verkorten. En wat betreft het achteraf aanbrengen van aanzienlijk duurzamere kabelbeschermingsoplossing in een bestaande windfarm: ook dat maken wij mogelijk. Zonder het kostbare demonteren van diverse componenten.
 

Efficiency is meetbaar. Leg de efficiency van onze diensten langs de meetlat.

Of we het nu hebben over individuele windturbines of over complete offshore windparken; onze producten zijn ontworpen om de efficiency van uw locatie te behouden en zelfs te verbeteren. Dit gaat veel verder dan een geoptimaliseerde bliksembeveiliging en het effectief beschermen van complexe kabelbomen. Wij gaan ook uitdagingen aan die zich buiten de gebaande paden bevinden, zoals de cruciale bekabeling voor de gevoelige sensoren binnenin de rotorbladen die nodig zijn om geluidsemissies te verlagen.  Door deze en tal van andere ingenieursdiensten die wij aanbieden verhoogt u de efficiency van uw windturbines - omdat de duurzaamheid van zwaar belaste systemen zicht uitbetaalt in concrete contanten.

 

Door samenwerking met ons openbaart zich nog een ander efficiency-aspect. Want HellermannTyton is een one-stop-shop voor alle producten die u  nodig heeft, zodat u projectmanagement en processen tijdens de planning en constructie van uw windturbines perfect kunt stroomlijnen.  De toeleveringsketen kan zo tot een absoluut minimum beperkt blijven, de inkoopkosten dalen, en u kunt uw middelen op een zeer efficiënte manier optimaliseren.

 
Dankzij een uitgebreid netwerk van servicegerichte filialen en expert distributiepartners kunnen wij u wereldwijd hetzelfde hoge serviceniveau garanderen. En dankzij onze bekende flexibiliteit, snelle responstijden en directe leveringen kunnen wij u de planningsbetrouwbaarheid bieden die zo cruciaal is in de sector voor duurzame energie.
 

Kabelmanagementoplossingen. En meer.

Wij weten hoe belangrijk de efficiency van windturbines is op lange termijn. Ook voor de beveiligde conditiebewaking hebben wij daarom technologische oplossingen die naadloos integreerbaar zijn in de infrastructuur van uw netwerk. Het complexe vlechtwerk van sensoreenheden en andere bewakingssystemen die zich in iedere windturbine bevindt, moet uiteindelijk een probleemloze werking garanderen door stabiele, realtime signaaloverdracht en -verwerking te verzorgen. Een glasvezelkabel met de vereiste bandbreedte leidt de signalen naar een datacenter in de controle-unit van het windpark - en dat gaat vaak over grote afstanden.

 

Technologie voor windenergie. Met ingebouwde toekomst.

HellermannTyton biedt voor deze toepassingen uitmuntende producten. Samen met geavanceerde kabelmanagementoplossingen leveren wij splitsmoffen voor glasvezelkabels en speciaal ontwikkelde aansluitmodules waarmee u uw turbines kostenefficiënt kunt aansluiten met behulp van glasvezelkabel. Onze producten zijn jarenlang getest in de praktijk, en ons portfolio omvat talloze formaten en assemblagevarianten, zodat wij met maatoplossingen aan al uw individuele eisen kunnen voldoen. De glasvezelkabels worden ruimtebesparend verwerkt in systematisch installeerbare modules. Dat maakt de kabelinstallatie niet alleen eenvoudiger en sneller, maar geeft u bovendien de mogelijkheid op elk gewenst moment de capaciteit verder uit te breiden. U ziet: in producten van HellermannTyton is de toekomst al ingebouwd.

 

Echt veel tijd besparen - dankzij HellermannTyton.

Wat dacht u van ons gepatenteerde Cablelok-systeem? De aloude uitspraak 'tijd is geld' is hier echt van toepassing. In plaats van conventionele warmtekrimpkous wordt de HellermannTyton Cablelok gebruikt voor het duurzaam sealen van gevoelige glasvezelmoffen, waarmee de installatietijd tot 90 procent kan worden verkort.
 

Ook bij onze innovatie RapidNet geldt snelle installatie als opperste gebod. Dankzij speciaal ontwikkelde, voorgeconfectioneerde point-to-point-verbindingen door middel van glasvezel en de nieuwste kopertechnologieën, minimaliseert dit modulaire systeem de installatietijden, waardoor u de controle-unit voor uw windfarm tegen lagere kosten kunt bouwen. En daarmee bespaart u het waardevolste van allemaal: tijd.
 

Wij beschermen een veeleisende omgeving: uw windmolenpark.

Een windmolenpark met elektrisch substation is net een levend organisme en stelt hoge eisen aan de netwerkinfrastructuur. Voor dit organisme is het cruciaal om de vitale parameters te bewaken met behulp van sensoren en deze informatie over te dragen. Dit omvat onder meer geregistreerde gegevens over de overbrenging, de aandrijflijn en de mechanische belasting van de structuur. Ook conditie en prestatie van de rotorbladen worden doorgegeven, net als geregistreerde data over externe factoren, zoals temperatuur, windsnelheid en windrichting. Al deze signalen moeten gecoördineerd en zonder dataverlies naar de controle-unit van het windmolenpark worden doorgestuurd.
 

X-Serie van HellermannTytonAlleen duurzame materialen in combinatie met nauwkeurig en stabiele verwerking van de componenten kan de nodige veiligheidsvoordelen bieden om te garanderen dat elektriciteit aan het net kan worden geleverd en gevoelige besturingssystemen op afstand bewaakt en bediend kunnen worden, foutloos en onderhoudsarm.

 

Heavy duty onderdelen voor windturbines:
HellermannTyton denkt verder waar anderen vastlopen.

Heavy duty bevestigingselementen van HellermannTyton bieden uitmuntende grip

Zware bekabeling vereist unieke oplossingen. Onze heavy duty onderdelen, zoals speciaal ontwikkelde heavy duty kabelclips voor bundelbanden, zijn integreerbaar in bestaande schroefverbindingen. Dat maakt het eenvoudig om kabels te geleiden op een manier die is afgestemd op de turbine of gebruik maakt van bestaande bouten. Vooral als het aankomt op extra hoge draagkracht.

Oorspronkelijk ontwikkeld voor zware bouwmachines en ontworpen om onder extreme omstandigheden kabels, leidingen en drukslangen stabiel op hun plaats te houden zijn de heavy duty onderdelen met hun unieke eigenschappen perfect voor windturbines. 

 

 

HellermannTyton is anders. Net als uw business.

In de wereld van duurzame energie gelden specifieke regels waar wij met elk van onze beveiligde kabelsystemen aan voldoen.

 

De eisen zijn net zo complex als divers. Met onze passie voor innovatie en dienstverlening hebben wij bijzondere kabelmanagementoplossingen ontwikkeld voor windturbines. En als wereldwijd fabrikant met 39 landenorganisaties op vijf continenten bevinden wij ons in een positie waarin wij zeer individuele concepten voor u kunnen ontwikkelen. Met als enige focus uw belangrijkste doel: efficiency.

 

Cost of energy. Wij hebben de juiste antwoorden op het grote efficiëntievraagstuk.

Windenergiecentrales baseren hun bestaansrecht op hun hoge efficiency, en met elke optimalisering, bijvoorbeeld een verlaging van de onderhoudskosten, stijgt het aantal efficiënte turbines. Met dat in ons achterhoofd slaan we graag nieuwe paden in bij het ontwikkelen van bescherming op maat voor kritische toepassingsgebieden.

 

Kabelmanagementoplossingen die impact hebben.

Een heavy duty bevestigingselement in actie

Zo ontstond ook de doordachte productreeks van onze unieke heavy duty onderdelen: overal in offshore windparken en kleine windturbines waar stevige bevestigingspunten nodig zijn voor leidingen en kabelbomen vanwege hun hogere eigen gewicht, bieden wij bijzonder sterke heavy duty bevestigingselementen waar u op kunt vertrouwen.

HellermannTyton heavy duty onderdelen zijn zelfs installeerbaar in bestaande schroefverbindingen. En omdat wij weten dat elke minuut telt voordat een windturbine op het net komt, kunnen onze heavy duty onderdelen gemonteerd worden met een hoog aandraaimoment.

Monteurs te plaatse profiteren van de mogelijkheid de schroefverbinding zoals gebruikelijk aan te brengen.  Dat is gemakkelijker voor hen, en kosteneffectiever voor u, omdat de werkzaamheden daarmee sneller kunnen worden uitgevoerd.

 

Iedereen wil lagere onderhoudskosten. Wij maken het mogelijk.

Laten we eens de volgende situatie bekijken: er wordt een nieuw windpark gebouwd, maar na enige tijd blijkt dat alleen een betere kabelbescherming de downtime minimaliseert. Daarvoor is het echter nodig talloze elementen te demonteren om het probleem bij de wortel aan te pakken – en dat kost geld. Maar niet gevreesd. Ook hier kunnen wij helpen de efficiency te verbeteren: met een unieke kabelbeschermingsoplossing die achteraf zonder grote kosten installeerbaar is bij bestaande turbines. Onze ingenieurs zijn dol op dit soort uitdagingen – en dat is waar het bij ons om draait. En omdat wij altijd een stap vooruit denken is onze gespecialiseerde kabelbescherming zo ontworpen dat hij oneindig vaak aangebracht en verwijderd kan worden, wat zowel de onderhoudstijd als het materiaalgebruik verlaagt.

 

Veiligheid ontstaat als iedereen het goed doet. Vooral wat betreft service en onderhoud.

Identificatiesystemen van HellermannTyton helpen uw servicemonteurs veilig langs alle punten te navigeren in een complexe structuur van kabels en leidingen. Bovendien zijn onze identificatieplaatjes snel en eenvoudig te maken en te bevestigen. Neem onze TIPTAG-labels, die zijn ontwikkeld voor langdurige belasting onder extreme omstandigheden. Ze zijn ideaal voor grotere diameters van leidingen voor aandrijvingen, maar ook voor hydraulische slangen of stroomkabels. Uiteraard zijn TIPTAG-labels ook achteraf installeerbaar. Wij adviseren onze zelflaminerende labels voor een robuust identificatiesysteem dat snel te begrijpen is. Ze zijn ontwikkeld voor veilig gebruik onder extreme omstandigheden in omgevingen waar temperatuurschommelingen en hoge vochtigheid aan de orde van de dag zijn. Een stabiel beschermend laminaat garandeert dat uw identificatiesysteem bestand is tegen externe invloeden.

Bovendien kunnen deze speciale labels op alle gangbare printersystemen worden geprint.

Dankzij deze zelflaminerende labels is het mogelijk in een mum van tijd de bekabeling handmatig te markeren, en dat bespaart tijd én middelen – en dat brengt ons weer op het onderwerp efficiency.

 

Snelheid telt. De TT4000 maakt echt indruk.

Print rechtstreeks op krimpkous en laat labels eenvoudig en snel beschrijven: de thermotransferprinter TT4030 van HellermannTyton verwerkt ook moeiteloos met grote printvolumes. Zijn robuuste en compacte design maakt hem perfect voor universele toepassingen.

 

 

 

 

 

 

 

Tagprint Pro softwareDe juiste software voor uw identificatiesystemen maakt u onafhankelijk en laat u snel professionele labels printen. Tagprint Pro breidt uw mogelijkheden nog verder uit en kan zelfs worden gebruikt voor het vervaardigen van complete markeringsplaatjes en kabellamineerders.  Zelfs het markeren van krimpkous is met Tagprint Pro kinderspel.

 

 

 

 


Markeren met typeplaatjes 1204 maakt het gebruik van de gangbare maar dure aluminium plaatjes overbodig. De matte, zilverkleurige labels 1204 zijn bijzonder geschikt voor platte en vlakke oppervlakken, zoals op behuizingen en schakelkasten.  Dankzij de ruime keuze aan formaten heeft u alle flexibiliteit voor het ontwerpen van uw markeringen en kunt u elk moment professionele, individuele oplossingen creëren. De door HellermannTyton toegepaste lijm is ideaal voor kritische oppervlakken zoals lakken en kunststoffen. De enorme temperatuurstabiliteit tot +150 °C maakt deze labels geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen.
 

HellermannTyton wijst de weg.

U ziet het: voor elke eis hebben wij het juiste identificatiesysteem. Voor het snel en flexibel handmatig markeren van kabels, tot het printen van krimpkous of het aanbrengen van permanente industriële labels: met kwalitatief hoogwaardige, industriële identificatieoplossingen zijn wij ook op dit belangrijke vlak de partner waar u op kunt vertrouwen.

U ontwikkelt toekomstbestendige technologieën.
Wij houden ze bij elkaar.

Op welk punt verhoogt kabelmanagement op maat de efficiency van windturbines? Hoe vermindert u op lange termijn het aantal kortsluitingen van uw systemen en op welke relevante punten kunnen wij bijdragen aan grotere efficiency? Ontdek de belangrijkste trends en alle innovaties op het gebied van kabelmanagement.

 

Helagaine: het antistressprogramma voor torsiekabels in windturbines.

Helahook voor windturbinesNaast fotovoltaïsche installaties en waterkrachtcentrales zijn windparken in Duitsland een van de belangrijkste leveranciers van duurzame energie. Daarom worden steeds hogere eisen gesteld aan de prestaties en betrouwbaarheid van windturbines: een standaard windturbine levert tegenwoordig doorgaans 1,5 tot 4 megawatt (MW) nominaal vermogen, terwijl offshoremodellen tot 8 MW leveren. Omdat de rotorbladen altijd wind vangen om efficiënt elektriciteit te kunnen genereren, betekent dit een enorme belasting voor de elektriciteitskabels.

De kabels zijn er continu blootgesteld aan torsiekrachten, met name in de 'loop'. Met de kabelbevestigingselementen die normaal gesproken voor de worden gebruikt, kan dit ertoe leiden dat individuele kabels breken. Wij zorgen ervoor dat de isolatie van aangrenzende kabels in het windpark onbeschadigd blijven. Lees er meer over in onze blog.

 

Metalen bundelbanden voor windturbines doorstaan de kortsluittest volgens norm voor kabelklemmen.

Kortsluiting in een elektrisch circuit kan rampzalige gevolgen hebben.  De kans op letsel en schade aan de omgeving als gevolg van rondzwaaiende kabels is bijzonder groot, met name wanneer eenaderige stroomkabels zijn aangelegd in een trefoil- of driehoeksformatie.

Het gebruik van kabelklemmen is een gangbare manier om laag- en middenspanningskabels te fixeren in elektrische industriële installaties in de mijnbouw of in windparken op volle zee.


Lees er meer over in onze blog.

 

 

 

Effectiever de juiste componenten voor uw windturbines bestellen met behulp van CAD-gegevens.

Een screenshot van het CAD-systeem

Fabrikanten moeten de kosten van hun productcomponenten zo laag mogelijk houden om staande te blijven op de wereldwijde markt. En ondanks dat het vaak goedkoper is de betreffende onderdelen extern in te kopen, maken veel bedrijven ze zelf. Met gratis online CAD-gegevens inclusief 3D-previews biedt HellermannTyton ingenieurs de mogelijkheid heel eenvoudig de juiste oplossing te vinden voor hun constructie.


Lees er meer over in onze blog.

 

 

 

 

Enorme innovatiekracht voor duurzame energie.

Onze positie is sterk. Wereldwijd werken bij HellermannTyton 3.800 competente medewerkers aan innovatieve kabelmanagementoplossingen. Ons doel: uw commerciële succes. Onze methode omvat bescherming van uw  kabelsystemen en optimale geleiding en kabelisolatie door uw turbines, met behulp van maatoplossingen, duurzame materialen en snelle installatietechnieken die de kosten aanzienlijk verlagen. Bovendien is alles onderling afgestemd, en dat verlaagt onderhoudskosten.

 

Voor elke windturbine gelden weer andere regels. En die volgen we.

Als klantspecifieke eisen alleen ruimte laten voor een individuele oplossing, zijn wij uw eerste contactpersoon. HellermannTyton staat immers bekend om zijn maatwerkoplossingen. Die ontwikkelen wij in samenwerking met u - vanaf de conceptfase tot de toepassingstraining en meer. Alleen op die manier kunnen de beste ideeën naadloos worden geïntegreerd in de applicatiespecifieke technologieën die uw bedrijf verder brengen. Juist bij windturbines is de betrouwbaarheid van zelfs de allerkleinste onderdelen van cruciaal belang. Cost of Energy is de regel die voorgaat op alle andere - en ook voor ons de meetlat is. De efficiency van uw turbines heeft namelijk topprioriteit bij onze planning en uitvoering.
 

Wij hebben een duidelijke mening: stilstand is een no-go.

Praten over succes is nooit makkelijk, maar we gaan het hier toch doen. HellermannTyton heeft namelijk één uitgangspunt dat al decennialang bepalend is voor het succes van ons bedrijf: stilstand vermijden, en waar anderen ophouden nog een stap verder gaan. Wij transformeren innovaties tot revolutionaire producten, elke keer weer.  Want wij weten: als uw windturbines perfect draaien, hebben wij het goed gedaan.

 

Ontwikkelingscompetentie vanuit passie.

PMB5 verlijmbaar zadel met kabelHet verhaal van het verlijmbare zadel PMB5 is een goed voorbeeld van de rusteloosheid van onze ingenieurs en ontwikkelaars. Zich neerleggen bij de status quo is namelijk allesbehalve hun bedoeling. Oorspronkelijk bestond dit bevestigingselement uit vier componenten. Elke keer moesten een metalen dragerplaat, een afstandhouder en een zadelstuk omslachtig bij elkaar gehouden worden met een schroef. Op de installatieplaats werd vervolgens een pasteuze lijm aangebracht. Voor onze ontwikkelaars was dit lange installatieproces een doorn in het oog, en niet veel later werden de eerste ontwerpen voor de PMB5 ingediend.

 

Hierop volgde heel veel prutsen en testen. De oplossing van HellermannTyton: één enkele component van speciale, hoogvaste kunststof. Bijzonder snel te monteren, zo licht als een veertje en corrosiebestendig.

Beter drie voordelen met één product dan één voordeel met drie - dat is typisch HellermannTyton. En toegegeven - daar zijn we best een beetje trots op.