29/05/2024

Sponsoring

Sponsoring

Onze bijdrage aan sleutels tot succes


Onze bijdrage aan sleutels tot succes Onze bijdrage aan sleutels tot succes


Als sponsor draagt HellermannTyton graag bij aan mooie ontwikkelprojecten in marktsegmenten waar wij actief in betrokken zijn. Wij sponsoren veelal onze materialen en/of kennis, maar staan ook open voor financiële ondersteuning. Als fabrikant is HellermannTyton continu bezig met kennisontwikkeling of (door)ontwikkeling van materialen. Projecten die dit ook belangrijk vinden, ondersteunen wij graag. Wij sponsoren de volgende projecten:

Green Team Twente

Raceauto op waterstof mede door onze kennis en expertise in kabelmanagement


Green Team Twente Green Team Twente


Green Team Twente is een team dat sterk geloofd in waterstof. Als toegewijde sponsor ondersteunen we dit gepassioneerde studententeam van de Universiteit Twente in hun streven naar hyper-efficiënte, milieuvriendelijke voertuigen.

Green Team Twente is een dynamisch team van ingenieurs en ontwerpers dat deelneemt aan internationale wedstrijden, waarbij ze duurzame mobiliteitsoplossingen ontwikkelen. Als sponsor leveren we onze hoogwaardige materialen en technische expertise op het gebied van kabelmanagement om dit gepassioneerde project te ondersteunen.

Duurzaamheid is essentieel in onze bedrijfscultuur, en onze betrokkenheid bij Green Team Twente weerspiegelt dit. Samen streven we naar een groenere toekomst waarin innovatie en bewuste keuzes centraal staan.

Volg de ontwikkelingen van dit team hier

Solar Team Twente

Auto op zonne-energie dankzij onze kennis


Auto op zonne-energie dankzij onze kennis Auto op zonne-energie dankzij onze kennis


De technische innovaties die Solar Team Twente heeft ontwikkeld voor de RED X, zijn ronduit indrukwekkend. 

Het team heeft hard gewerkt waarbij de meest zichtbare innovatie het zonnepaneel is. De zonnecellen zijn op een bijzondere manier geassembleerd waardoor de auto smaller ontworpen kon worden. Onder andere hierdoor heeft het team 10% van de luchtweerstand verminderd.
De energie van het paneel wordt in deze race nóg efficiënter gebruikt door vernieuwde batterijtechnologieën en een recordbrekende efficiëntie van de aandrijflijn.

Het team heeft nog niet alles laten zien tijdens de Car Reveal. Naast de innovaties die het team noemt is er nog een geheim wapen. Het team werkt aan een project waarmee ze ervan overtuigd zijn als eerste zullen finishen in Adelaide. Wat het project is laten ze nog even in het midden, maar een deel van het team zal eerder naar Australië gaan om deze “racewinnende innovatie” vorm te geven.

Als trotse sponsor van Solar Team Twente geloven we dat hun vastberadenheid en passie hen naar grote hoogten zullen leiden. We wensen het team alle succes met de race tijdens de Bridgestone World Solar Challenge in Australië 

Formula Student Team Delft

DUT23 met hulp van onze expertise op het gebied van efficient kabelmangement


DUT2023 met hulp van onze kabelbinders DUT2023 met hulp van onze kabelbinders


Al meer dan 35 jaar zetten studenten wereldwijd hun technische en managementvaardigheden in tijdens jaarlijkse Formula Student wedstrijden. Als materiaalsponsor volgt HellermannTyton enthousiast de ontwikkelingen rond de elektrische racewagen van het Formula Student Team Delft.

Dit jaar bouwt het team de DUT23 vanaf de grond op. Zij zijn al in september 2022 begonnen met ontwerpen en de productie is gestart in januari. Met de gezamenlijke inspanning van alle afdelingen zijn ze in staat geweest om een high-tech elektrische Formule auto te bouwen. De vaardigheden van elk lid dragen bij aan het succes van het team. Binnen 8 maanden hebben zij ervoor gezorgd dat alle onderdelen volgens specificaties presteren en goed samenwerken, zodat ze de ultieme prestatiemachine hebben kunnen maken.


Volg hier de laatste ontwikkelingen van het Formula Student Team Delft.

Stichting de Stijl in De Stad

Dichterbij Mondriaan dankzij onze isolatietape


Dichterbij Mondriaan dankzij onze HelaTape Flex Dichterbij Mondriaan dankzij onze HelaTape Flex


Onze HelaTape Flex is niet alleen uitermate geschikt voor installateurs en technici. De jonge kunstenaars van het Gerrit Rietveld College maakten ook graag gebruik van onze isolatietapes. Niet voor het isoleren, bundelen of bevestigen van bekabeling, maar juist voor de strakke lijnen en kleuren. HellermannTyton sponsorde deze isolatietapes voor een van hun lesprogramma’s, waarin de leerlingen van het Gerrit Rietveld College dichterbij Mondriaan kwamen.

Met het project Beleef De Stijl besteedde het Gerrit Rietveld College aandacht aan het 100 jarig bestaan van de kunstbeweging De Stijl. De jonge kunstenaars maakten met de verschillende kleuren van onze HelaTape Flex, onder leiding van kunstenaar Bonno van Doorn, abstracte kunstwerken op ramen en vloeren van het college. Op deze wijze stonden ze stil bij Mondriaan. In het weekend van 3 november 2017 sloot het Gerrit Rietveld College dit project af met een grote tentoonstelling in en rond de school.

Lees meer over dit sponsorproject in ons blog.

Alley of light

ALLEY OF LIGHT met hulp van onze krimpkous


ALLEY OF LIGHT met hulp van onze krimpkous ALLEY OF LIGHT met hulp van onze krimpkous


Alley of Light is een driedimensionale matrix, bestaande uit bijna 2.000 LED-lampen. De constructie is vier meter hoog en twaalf meter lang. In het midden bevindt zich een nauwe passage waar je doorheen kunt lopen, omringd door honderden lichtbronnen die continu in intensiteit wisselen.

Met productsponsoring van HellermannTyton ontwierp het design office Serge Schoemaker Architects en Digiluce deze inspirerende installatie voor het Amsterdam Light Festival 2015. Dit unieke kunstwerk heeft sindsdien in China, Zweden en in een van de Baltische staten gestaan. Met onze materialen (kabelbinder LK2A en krimpkous) en gereedschap (EVO 7 en hetelucht-pistool H5004) om de met de hand vervaardigde verlichting te beschermen en te fixeren, konden wij een mooie bijdrage leveren aan dit project.

Bekijk de video over de totstandkoming van de Alley of Light.

Sponsoraanvraag

Ook op zoek naar een sponsor?

Zoekt u een sponsor voor een ontwikkelproces in een van onze branches of  producten? Dan kunt u via dit contactformulier een aanvraag voor sponsoring indienen.