Sponsoring


Ook in 2014 is HellermannTyton partner van DUT Racing Team

Het DUT Racing Team bestaat uit 75 enthousiaste studenten van de TU Delft die in een tijdsbestek van 1 jaar een hightech elektrische racewagen bouwen. Het is het oudste en grootste studenten project van TU Delft. De studenten hebben zeer verschillende achtergronden op het gebied van nationaliteit, leeftijd en studierichting.

Het team doet mee aan de grootste internationale ontwerpwedstrijd waarin ruim 500 andere universiteiten van over de gehele wereld deelnemen. Studenten ontwerpen, bouwen, testen en racen met hun in F1 stijl ontworpen auto. Ze worden beoordeeld op het design van de auto, de bedrijfspresentatie en kosten analyse. Daarnaast worden ze natuurlijk ook beoordeeld op de prestaties van de auto. Na de 2e plaats in de Formula Student Austria 2013, 3 opeenvolgende overwinningen in de Formula Student Germany en het wereldrecord van snelst accelererende elektrische auto zijn de verwachtingen voor 2014 hooggespannen. 

 

In de informatiebrochure kunt u meer lezen over het team en de competitie. 


Afgelopen januari werden de richtlijnen voor de DUT14 raceauto gepresenteerd. Deze lichtgewicht auto is nog lichter geworden dan de auto van vorig jaar en uitgerust met een nieuw aerodynamisch pakket waardoor er nog meer downforce geproduceerd wordt.

In de nieuwsbrief kunt u een beeld te krijgen van de auto die dit jaar wordt gebouwd.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HellermannTyton is in 2013 partner van Solar Team Twente

HellermannTyton heeft duurzame energie, innovatie en techniek hoog in haar vaandel staan en steunt daarom het Solar Team Twente. 

“Solar Team Twente is een team dat bestaat uit 16 enthousiaste studenten met één doel: het winnen van de World Solar Challenge 2013. Een prestigieuze race van 3000 kilometer van Darwin naar Adelaide dwars door het woeste landschap van Australië, waarin uitsluitend auto’s meerijden die worden voortgedreven door zonne-energie. Om deze wedstrijd in oktober 2013 te winnen zetten de gedreven Twentse studenten anderhalf jaar hun studie opzij om zich volledig in te kunnen zetten voor het ontwerpen en bouwen van de beste zonneauto. 

Zonne-energie, The RED Energy, is de energie van de zon in de vorm van licht en warmtestraling. Het omzetten van deze RED Energy naar duurzame aandrijvingen van voertuigen is de drijvende kracht achter de World Solar Challenge. Maar er is meer! The RED Energy is de drijvende kracht achter alles. De zon geeft ons, The RED Engineers, volop energie om te zoeken naar nieuwe kansen en deze om te zetten naar innovaties. 

The RED Engineers zijn niet alleen de 16 teamleden van Solar Team Twente. The RED Engine zijn alle mensen die betrokken zijn bij Solar Team Twente. Enthousiaste betrokkenen vanuit het bedrijfsleven, maar ook de volgende generaties RED Engineers, want zij zijn de toekomst. 

The RED Engineers werken als een goed draaiende motor samen, streven naar vooruitgang en vernieuwing. Samen zijn we The RED Engine. Samen bouwen wij The RED Engine, met de Twentse rode zonneauto als resultaat.

Voor The RED Engineers met The RED Engine draait alles om één ultiem doel: het winnen van de World Solar Challenge!”

Meer weten over Solar Team Twente? Klik dan hier voor de website.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Blijf in contact!


Update: 13/01/2018 © HellermannTyton 2017
Contact