29/05/2024

Industriële identificatie voor uw toepassing!

Hoogste kwaliteit identificatie producten van HellermannTyton: bedrukbare krimpkous, zelflaminerende labels, geponste RVS markeringsplaatjes en nog veel meer.

Markeringsschildjes in ladderformaat voor thermotransferprinters

Duurzaam en makkelijk te verwerken, industriële identificatie wordt steeds belangrijker in een modern werkproces. 

Of het nu om zeer ingewikkelde label designs voor serie productie gaat of eenvoudigere eenmalige labels,  HellermannTyton biedt makkelijk te integreren oplossingen in een paar klikken. Onze meer dan 80 jaar ervaring in de industriële identificatie verzekerd dat het materiaal om te printen, onze printers en software aan uw behoefte voldoen. Onze innovatieve producten worden ontwikkeld in nauwe samenwerking met onze klanten waardoor we oplossingen kunnen bieden die aan de meeste behoeftes voldoen.

HellermannTyton's Industriële identificatie markt- en toepassings kennis heeft ervoor gezorgd dat de aangeboden producten voldoen aan de behoeftes van de klant, dit varieert van eenvoudige voorgedrukte markers, tot zelfklevende etiketten die kunnen worden beschreven met de hand of geprint om duizenden labels per week te verwerken. 

RVS-markeringssysteem

Extreme omstandigheden hebben producten nodig van stevig materiaal en HellermannTyton biedt de beste machine voor het ponsen van RVS markeringsplaatjes. De M-BOSS Compact ponsmachine is stil, snel en erg makkelijk te bedienen. Hij kan aangesloten worden op een standaard netvoeding en een computer met een Office-pakket. 

Wanneer er verzegelings- of inventarislabels geprint moeten worden biedt HellermannTyton een uitgebreid assortiment materialen voor de standaard thermotransfer printer. 

Identificeer met ons. Onze ervaring, technische kennis, toewijding en nauwe contacten met onze klanten betekent dat we in staat zijn om u te voorzien van de hulp en de producten die aan uw identificatie wensen voldoen.

Thermotransferprinter TT431

Thermotransferprinter TT431

Thermotransferprinter TT431

Cutting-edge technologie, een eenvoudig te gebruiken interface. Kortom een rationele oplossing voor het bedrukken van middelgrote volumes (ca. 3.000 stuks per dag). Het touch screen geeft snel toegang tot alle noodzakelijk print- en set-up commando's. 
De aandrijving is ontworpen om een constante, hoge kwaliteit te realiseren, op alle HellermannTyton-verbruiksmaterialen (labels, Tiptag-plaatjes, krimpkous op rol en krimpkous in ladderformaat). De 300 dpi-printkop is ideaal voor het printen van afbeeldingen met hoge resolutie, zoals 2D-barcodes of logo's en alfanumerieke karakters. De printsnelheid is instelbaar tussen 125 en 30 mm/s, zodat afhankelijk van het materiaal altijd het beste resultaat wordt bereikt (125 mm/s voor labels en 30 mm/s voor krimpkous). 

Identificeer met ons!

De eisen voor industriële identificatie oplossingen worden steeds complexer. 

Het is niet langer voldoende om handmatig te schrijven op kabels en draden met wat plakband of een andere geïmproviseerde oplossing. Moderne behoeftes vereisen moderne producten en HellermannTyton levert een assortiment passend op deze behoeftes. 

Het is van cruciaal belang dat de labels die u gebruikt geschikt zijn voor uw behoeftes, gemakkelijk zijn om mee te werken en van uitzonderlijke kwaliteit zijn. Als leider in de industriële identificatie met 60 jaar ervaring zijn we ervan overtuigd dat we producten kunnen bieden voor de meeste toepassingen. We hebben ook technische faciliteiten in Europa die in staat zijn om oplossingen op maat aan te bieden voor speciale behoeften. Laat ons weten hoe wij u kunnen helpen. 

Wij bieden een compleet printsysteem met een uitstekend  assortiment software en thermische printers die snel labels voor u kunnen printen. Onze labelkwaliteit is constant, zodat een reeks van ingewikkelde grafische afbeeldingen, zoals barcodes en logo's duidelijk worden afgedrukt. Wij bieden labels die kunnen worden afgedrukt door thermische printers, laserprinters, en dot matrix printers. 
Onze handige zakformaat producten, die beschreven kunnen worden met een onuitwisbare stift zijn bij uitstek geschikt voor onderhoud en reparatie. 

HellermannTyton is een wereldwijde producent die kwalitatief hoogstaande oplossingen biedt voor het bevestigen, aansluiten, geleiden, beschermen en identificeren van bekabeling voor diverse markten.  Voor onze klanten kunnen we unieke oplossingen ontwikkelen waardoor installatie tijd en kosten bespaard worden en de kwaliteit van het eindproduct verbeterd wordt. 

Industriële identificatie: Markeringen voor ader en kabel Industriële identificatie: Markeringen voor ader en kabel

Producten voor de identificatie van ader en kabel waaronder zelfklevende etiketten, bedrukbare krimpkous, zelflaminerende labels, RiteOn labels & dispenser, voorgedrukte kabelmarkering, identificatie labels, identificatie clips, identificatie banden en Helafix dragers. 

Industriële identificatie: markeringen voor paneelbouw Industriële identificatie: markeringen voor paneelbouw

Producten voor de identificatie van bedieningspanelen en schakelblokken: etiketten van vinyl (PVC), polyester (PET) en vinyl gecoate katoenen doek, om af te drukken met een thermotransfer- of laserprinter alsook voor handmatig beschrijven. 

Industriële identificatie Industriële identificatie

Producten voor industriële toepassingen: Zelfklevende verzegelings- en inventarislabels voor identificatie gemaakt van polyester (PET), Vinyl (PVC) en manipulatieveilige materialen voor gebruik in combinatie met thermotransferprinters en laserprinters. 

Industriële identificatie: veiligheidslabels Industriële identificatie: veiligheidslabels

Producten voor veiligheidslabelling: zelflaminerende labels gemaakt van manipulatieveilig polyester (PET) laat sporen achter na verwijdering of verbreking.

Industriële identificatie in extreme omgevingen Industriële identificatie in extreme omgevingen

Producten voor industriële identificatie in extreme omgevingen: 
RVS markeringssysteem M-BOSS Lite 
M-BOSS printshop 
Hellermark RVS markeringslabels 
Beschermlaminaat voor bescherming tegen agressieve chemicaliën, hoge temperaturen of UV licht 

Printers en software voor industriële identificatie Printers en software voor industriële identificatie

Thermotransfer printers en tonerbanden voor het printen op krimpkous, labels en markeringsplaatjes. HellermannTyton Tagprint Pro software voor het generen en printen van labels op een thermotransfer printer, laserprinter en dot matrixprinter.

Geselecteerde producten

Voorgedrukte markeringsclips

Voorgedrukte markeringsclips

Deze snel en eenvoudig te gebruiken snap-on markeringsclips zijn handig indien gemarkeerd moet worden als de bedrading reeds is aangesloten of indien systemen niet spanningsloos mogen worden gemaakt. De markeringsclips kunnen zowel met de hand als met de ergonomisch ontworpen WIC TOOL worden aangebracht: druk de clip op de ader of kabel, draaien en de volgende clip aanbrengen. De WIC TOOL is uniek doordat met hetzelfde tool iedere WIC-afmeting kan worden gemonteerd.

Zelflaminerende labels, handmatig

Zelflaminerende labels, handmatig

De beschermfolie zorgt voor een goede bescherming tegen vocht, vuil en mechanische beschadiging. Schrijf uw tekst in het raampje van de dispenser, trek het label uit de dispenser, breng het tekstvlak van het label aan op de kabel en wikkel de beschermfolie eromheen.

Industriële identificatie met bedrukbare krimpkous Shrinktrak 3:1

Industriële identificatie met bedrukbare krimpkous Shrinktrak 3:1

TULT DS is een 3:1 krimpende markeringskous, voorgesneden en aangebracht op een rol in ladderformaat. De kous is aan beide zijden te bedrukken. De gebruiker kan de juiste markering eenvoudig selecteren en losnemen van de drager.

Bedrukken met de premium serie thermotransferprinters en tonerbanden van HellermannTyton.

Gebruik Tagprint Pro software om snel en effectief te kunnen ontwerpen en printen.

Industriële identificatie met bedrukbare krimpkous: TLFX DS

Industriële identificatie met bedrukbare krimpkous: TLFX DS

TLFX is een halogeenvrije 2:1 krimpende markeringskous en voldoet aan de strengste brandveiligheidsnormen zoals worden gebruikt in Railway.

Het is verkrijgbaar in voorgesneden lengten van 50 mm, 25 mm en 16 mm en leverbaar in wit en geel. Het product kan het beste bedrukt worden met TTDTHOUT toners op de TrakMark DS, TT4000+ en de nieuw gelanceerde TT430.

Gebruik Tagprint Pro software om snel en effectief te kunnen ontwerpen en printen.

Industriële identificatie markeringsplaatjes voor kabelbundels, TIPTAG

Industriële identificatie markeringsplaatjes voor kabelbundels, TIPTAG

TIPTAG industriële identificatie plaatjes zijn speciaal ontwikkeld voor permanente belasting onder zware omstandigheden. Zelfs grote diameters zoals hydraulische slang en stroomkabels kunnen later worden gemarkeerd. Halogeenvrije TIPTAG tags zijn geschikt voor het markeren van grote kabeldiameters. Ze worden gebruikt met hoge brandveiligheidseisen in de tunnelbouw.

Industriële identificatie: RVS ponssyteem, M-BOSS Lite markeringen

Industriële identificatie: RVS ponssyteem, M-BOSS Lite markeringen

De M-BOSS RVS markeringen blijven  duidelijk leesbaar zelfs onder extreme weersomstandigheden in bijvoorbeeld de offshore industrie of signaleringssystemen. Ze worden verwerkt met de M-BOSS Lite ponsmachine. HellermannTyton biedt ook een individuele ponsservice.

Industriële identificatie: magazijnmarkering, thermotransfer

Industriële identificatie: magazijnmarkering, thermotransfer

Voor labels met hoog contrast tussen opdruk en labelmateriaal voor toepassing in logistieke applicaties. Dit rolmateriaal maakt het mogelijk om tekst met grote karakters en barcodes te bedrukken. Het materiaal wordt na het printen met de hand (bij printer TT430) of met een optioneel leverbaar mes (printer TT4000+) gesneden.

Industriële identificatie met de TT4030DS

Industriële identificatie met de TT4030

De TT4030DS is een hoogwaardige printer voor dubbelzijdig printen. Deze printer is perfect voor dubbelzijdig printen op HellermannTyton krimpkous. Met twee printkoppen boven elkaar print de TT4030DS tegelijkertijd op beide zijden van het materiaal. De hoge betrouwbaarheid en de vele randapparaten maken toepassingen en oplossingen mogelijk die zijn afgestemd op specifieke eisen van de klant. De printer is gebruiksvriendelijk dankzij het kleurentouchscreen en duidelijke statusmeldingen die in meerdere talen kunnen worden weergegeven. De resolutie van 300 dpi zorgt ervoor dat barcodes, waarschuwingssymbolen, logo's en tekst zo scherp mogelijk zijn.

Industriële identificatie met RVS ponssyteem M-BOSS Lite printer

Industriële identificatie met RVS ponssyteem M-BOSS Lite printer

M-BOSS Lite is de ideale ponsmachine voor RVS markeringsplaatjes, voor kleine tot middelgrote aantallen.

M-BOSS Lite is de ideale ponsmachine voor roestvast stalen markeringsplaatjes, voor kleine tot middelgrote aantallen. Een aanbevolen maximale printcyclus van 8 uur is voldoende om aan de meeste behoeftes te voldoen.  De machine vereist een standaard elektrische voeding en weegt slechts 35 kg, compact genoeg om overal in te kunnen zetten. 

HellermannTyton 's oplossingen voor industriële identificatie bieden verschillende voordelen:

Duidelijk duurzame industriële identificatie

Duidelijk duurzame industriële identificatie

Een speciaal ontwikkeld materiaal, voor labels die zowel goed bedrukt als om bekabeling gewikkeld moet worden. De structuur van de labels zorgt er voor dat het op zijn plaats blijft zonder los te komen. De afgeronde hoeken zorgen voor extra hechting van de lijmlaag. De informatie wordt weergegeven op een wit markeringsvlak. Dit vlak wordt op de kabel geplaatst en vervolgens omwikkeld door het transparante gedeelte van het label (het zogenaamde lamineren). Zo ontstaat een duidelijke markering, uitstekend beschermd tegen slijtage, vocht en vuil.
Tagprint Pro labelsoftware wordt uitgeleverd met sjablonen voor alle labels. Het creëren van labels is eenvoudig, kies uit standaard beschikbare afbeeldingen of importeer deze vanuit eigen bibliotheken, ERP- of CAD-systemen of standaard databases als Excel. Barcodes kunnen zelf worden gecreëerd met enkele muiskliks.

HellermannTyton biedt een breed assortiment zelfklevende labels voor component markering

HellermannTyton biedt een breed assortiment zelfklevende labels voor component markering

Er is een uitgebreide keuze in materiaal voor handmatig labellen als ook markeringen die ontworpen zijn voor gebruik met Thermotransfer- en laser printers. Onze TT430 en TT4000+ printer systemen gecombineerd met Tagprint PRO label software zorgt ervoor dat labelen snel en eenvoudig kan worden gedaan. 

Industriële labels

Industriële labels

Het aangeboden assortiment materialen en maten verzekert dat er een optimaal productaanbod markeringen beschikbaar is voor het markeren van inventaris en componenten. Typeplaatjes, PCB labels, inventarislabels, magazijn en logistieke labels zijn allen mogelijk. De hoogste kwaliteit materialen zorgen ervoor dat oppervlaktes zoals kunststoffen, gepoedercoat metaal en gebogen oppervlaktes met vertrouwen gelabeld kunnen worden.

Veiligheidslabelling die u kan vertrouwen

Veiligheidslabelling die u kan vertrouwen

De mogelijkheid om de integriteit van een product te controleren is van groot belang en HellermannTyton biedt een assortiment materialen die de klant de mogelijkheid biedt om snel eenvoudig te kunnen controleren of er met het product geknoeid is. Er zijn twee types materialen en beide verzekeren manipulatiebestendige markering, de ene laat een zichtbaar patroon achter en de andere fragmenteert onmiddellijk. Ook beschikbaar is een label voor buiten gebruik, een zilverkleurig bedrukbaar label met toplaminaat uitermate geschikt voor voertuigen.

De snelle weg met maximale print kwaliteit, voor kleine en grote volumes

De snelle weg met maximale print kwaliteit, voor kleine en grote volumes

Een makkelijk in gebruik en uitgebreid markeringssyteem is uitermate belangrijk. Het uitgebreide systeem van HellermannTyton biedt onder meer labels en bijpassende tonerbanden, hoog en laag volume printers, de beste software en eerste klas ondersteuning van onze experts in Europa.
Een instapmodel 300 dpi printer die speciaal ontworpen is om HellermannTyton's assortiment bedrukbare krimpkous, ladderformaat krimpkous, Tiptags en (zelfklevende) labels te bedrukken. De TT430 is het best geschikt voor kleine en medium volumes. 

Zelfklevende zelflaminerende labels voor ader- en kabelmarkering

Zelfklevende zelflaminerende labels voor ader- en kabelmarkering

Zelflaminerende labels zijn een uitstekende manier om aders en kabels te markeren. De beschermende lamineerlaag beschermt de print tegen de effecten van stof en  vuil en houd de tekst schoon en zichtbaar.  Ontwerpen en printen van de labels kan gemakkelijk met de thermotransfer printers en software van HellermannTyton.

Industriële identificatie met professionele label printen

Industriële identificatie met professionele label printen

TagprintPro label ontwerp en print software is krachtig, multifunctioneel en extreem makkelijk in gebruik.

Tagprint PRO heeft vele opties om alle vraagstukken op het gebied van industriële identificatie van een goed antwoord te kunnen voorzien. Hierdoor wordt uw productiesnelheid en -flexibiliteit aanmerkelijk verbeterd.

De "What You See Is What You Get" (WYSIWYG)-functie, barcodes, serieel nummeren, bedradingslijsten en afbeeldingen zijn slechts enkele voorbeelden van mogelijkheden binnen het programma.

Uiteraard is het programma geschikt om alle labels, zowel voor laser-, matrix-, inktjet- en thermostransferprinters, uit het leveringsprogramma van HellermannTyton mee te printen.

 • Eenvoudig importeren van vele afbeeldingsformaten.
 • Ieder Windows-gebaseerd lettertype kan worden gebruikt, voor volledig eigen ontwerp
 • Objecten in meerdere "layers" indelen, zoals in professionele lay-out-programma's.
 • Horizontale en verticale linialen voor exacte uitlijning.
 • Eenvoudig aanpassen van tekstkleur, vulkleur en kader om tekst te markeren of "negatief" bedrukken.
 • Karakters kunnen worden uitgerekt of verkleind.
 • Aanbrengen van lijnen, cirkels en kaders op het label, gemakkelijk het label een professioneel uiterlijk geven.


Dankzij label templates van HellermannTyton, die en tijd en geld besparen, is het markeren van bekabeling erg eenvoudig. Mooier nog op de download pagina van onze website www.hellermanntyton.nl vindt u gratis templates voor onze labels. Deze kunnen heel gemakkelijk gebruikt worden in iedere populaire Word versie. Als u al label software gebruikt dan kunt u hier schaaltekeningen vinden die alle informatie bevatten die u direct in uw programma kan laden.

Tip: iedereen die verschillende documenten nodig heeft kan deze verzamelen in de download box en dan later samen in een Zip bestand downloaden

Industriële identificatie- Technische index

Technical information on self-adhesive labels and printers link

Aanvullende technische informatie over industriële identificatie oplossingen/ zelfklevende labels vindt u in onze catalogus:

 

 • Stroomdiagram voor label en identificatie materiaal 

 

 • Adhesie 

Industrial identification: Bonding properties of labels 

 • Invloed van de oppervlakte-energie op de kleefeigenschappen

Industrial identification: Surface energy and bonding properties

 • Instructie voor markering met beschermend laminaat

Industrial identification: Instructions for using cable markers with protective laminate

 • Interessante feiten over Thermotransfer printen

Industrial identification: Thermal transfer printing

 • Interessante feiten over thermotransferfolie ( tonerbanden)
 • Label selectie gids voor bedrukbare krimpkous, handmatige kabelmarkering, identificatie tules en zelflaminerende labels 
 • Materiaal specificatie