29/05/2024

Oplossingen van HellermannTyton voor de installatietechniek: innovatief, veilig en goed doordacht

Geavanceerde installatietechniek – het HellermannTyton assortiment voor professionals

Voor een professionele, vakkundig uitgevoerde elektrische installatie zijn niet alleen goed opgeleide specialisten nodig, maar ook een goed doordacht assortiment producten. Om het werk van elektriciens en technici veiliger en efficiënter te maken, ontwikkelt HellermannTyton voortdurend praktische oplossingen voor de installatietechniek. Met de professionele kabeltrekker CableScout+ kunnen we bijvoorbeeld kabels sneller installeren. De geperfectioneerde lasklemmen uit de HelaCon serie zorgen voor een snelle en veilige installatie in de woning- en utiliteitsbouw. De isolatietapes uit de HelaTape productgroep zijn verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten en vereenvoudigen het isoleren, bundelen, afdichten en markeren van kabels. Het productassortiment voor de installatietechniek wordt afgerond door de SpotClip producten met diverse afstandhouders voor het monteren van inbouwspots in verlaagde en akoestische plafonds.
 

HellermannTyton gebruikt uitsluitend materialen van hoge kwaliteit en met een lange levensduur, zodat de elektrische installatie duurzaam is en aan de hoogste veiligheidseisen voldoet. Zo wordt bijvoorbeeld al in een heel vroeg stadium bij de productontwikkeling vooral ook rekening gehouden met het veiligheidsaspect van de installatietechniek.
 

Met de transparante lasklemmen uit de HelaCon serie is een visuele controle van de verbinding mogelijk – een belangrijk veiligheidselement voor de inspectie en goedkeuring van elektrische installaties. De expert in installatietechniek houdt bij zijn planning rekening met diverse uitvoeringseisen. Daarom hebben wij in ons assortiment ook lasklemmen voor opbouw, inbouw en elk type aansluitdoos. Bovendien levert HellermannTyton oplossingen die een eenvoudige montage mogelijk maken en tevens de veiligheid van elektrische installaties handhaven, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen, zoals bij de installatie van inbouwspots. 

Isolatietape HelaTape

Isolatietape HelaTape

Bij de installatietechniek kunnen we HelaTape met name gebruiken voor het isoleren, verbinden, bundelen, afdichten en markeren van kabels. Verschillende breedtes, kleuren en materialen voor een professioneel gebruik van HelaTape voor installatietechniek: als snel en betrouwbaar middel voor het repareren van kabels, als materiaal voor het afdichten van verbindingen, als waarschuwing voor tijdelijk gelegde kabels, of als een goed zichtbare kabelmarkering. Daarom zijn de pvc HelaTape Flex isolatietapes gecoat met hechtmiddelen die speciaal zijn afgestemd op specifieke toepassingen en de mechanische belasting in elektrische installaties. HelaTape Power bestaat voornamelijk uit rubber en wordt gebruikt voor de bescherming, isolatie en afdichting bij elektrische installaties. De productgroep wordt aangevuld door HelaTape Shield, dat speciaal werd ontwikkeld voor het repareren van elektrische afschermingen. HellermannTyton levert ook HelaTape Tex, een reflectie-arme textieltape voor de bouw van beursstands en podia.

Lasklemmen HelaCon

Lasklemmen HelaCon

HelaCon Plus, HelaCon Easy en HelaCon Lux lasklemmen voor de professionele installatietechniek in de woning- en utiliteitsbouw. Met HelaCon Plus bijvoorbeeld zijn kabels met flexibele of massieve aders gemakkelijk te monteren. Dit geeft minder belasting in lastige situaties, bijvoorbeeld wanneer boven het hoofd moet worden gewerkt. De verschillende kleuren maken het gemakkelijk om de lasklemmen tijdens de installatie te onderscheiden. De HelaCon Easy is alleen geschikt voor kabels met massieve aders en dankzij zijn compacte uitvoering ideaal voor installatiewerk in kleine ruimtes. HelaCon Lux, de innovatieve lasklem voor het aansluiten van verlichtingsarmaturen, waarbij massieve aders aan de installatiezijde worden verbonden met flexibele aders van armaturen.

Kabeltrekker Cable Scout+

Kabeltrekker Cable Scout+

CableScout+ is een multi-functionele tool om het trekken van kabels te vereenvoudigen. Deze labeltrekkers zijn verkrijgbaar in diverse sets, elk bestaande uit een stevige tas en veel handige accessoires. Verlengstukken, adapters, haken, geleide-ogen, lampen, magneten en kabelklemmen maken het CableScout+ kabelinstallatiesysteem tot een universeel gereedschap voor de installatietechniek. Met de met glasvezel versterkte staven wordt het trekken van kabels veel gemakkelijker, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen, zodat veel tijd wordt bespaard.

Afstandhouders voor inbouwspots SpotClip

Afstandhouders voor inbouwspots SpotClip

In het plafond ingebouwde spots ontwikkelen zo veel warmte, dat het isolatiemateriaal kan ontbranden door accumulatie van warmte en oververhitting, met een gevaarlijke brand als gevolg. Om dat te voorkomen heeft HellermannTyton de SpotClip ontwikkeld, een afstandhouder voor inbouwspots. De innovatieve afstandhouders zijn tijdens de elektrische installatie gemakkelijk in te bouwen in panelen of gipsplaten. Op die manier kan de lucht rond de lamp circuleren en wordt oververhitting voorkomen. Bovendien kunnen de afstandhouders voor inbouwspots de levensduur van de lampen positief beïnvloeden.

Isolatietape HelaTape

Isolatietape HelaTape

HelaTape isolatietapes HellermannTyton levert een breed assortiment pvc en rubber tapes voor het bundelen, isoleren, bevestigen, afdichten en markeren bij allerlei elektrische toepassingen. Pvc-tapes zijn ontwikkeld voor laagspanningsapplicaties en verkrijgbaar in diverse breedtes en kleuren.
De rubber tapes zijn geschikt voor het afdichten en isoleren van kabels en aftakkingen in het laag-, midden- en hoogspanningsbereik. Textieltape is zeer sterk en ideaal voor markeringen, bevestigingen en reparaties."

PVC tapes

PVC tapes

Elektrische pvc-tapes zijn bedoeld voor laagspanningsapplicaties en verkrijgbaar in diverse breedtes en kleuren.

Rubber tapes

Rubber tapes

Elektrische rubber tapes zijn het meest geschikt voor het afdichten en isoleren van kabels en aftakkingen vanaf een laag tot een zeer hoog spanningsbereik.

Textieltapes

Textieltapes

Textieltapes zijn geschikt voor diverse toepassingen en verkrijgbaar in verschillende kleuren en breedtes. Ze zijn zeer scheurvast en beschrijfbaar.

Lasklemmen HelaCon

Lasklemmen HelaCon

Ondersteunt het dagelijkse werk van de installateur: Voor het aansluiten van de elektrische bedrading en apparatuur in woningen is het juiste gereedschap nodig om snel, gemakkelijk, veilig en betrouwbaar te kunnen werken. HellermannTyton levert HelaCon – een assortiment producten voor het aansluiten en beschermen van kabels en verlichtingsarmaturen. HellermannTyton is een wereldwijde producent die voor diverse markten oplossingen aanbiedt en ontwikkelt voor het bundelen, aansluiten, bekabelen een beschermen van elektrische installaties.
Voor onze klanten ontwikkelen wij oplossingen die zijn afgestemd op de behoefte van de markt en voldoen aan de applicatie-eisen, de installatie- en materiaalkosten reduceren en de kwaliteit van het eindproduct verbeteren - ongeacht in welke industriesector u actief bent. 

HelaCon Easy

Lasklemmen HelaCon easy

De lasklemmen uit de HelaCon Easy kunnen dankzij hun compacte uitvoering worden gebruikt voor woninginstallaties waar de ruimte beperkt is.

HelaCon Lux

Lasklemmen HelaCon lux

HelaCon Lux lasklemmen zijn het beste voor de installatie van verlichtingsarmaturen, waarbij kabels met een massieve ader worden verbonden met kabels met een flexibele ader.

HelaCon Plus

Lasklemmen HelaCon Plus

De HelaCon Plus innovatieve lasklem met dubbele veer is de beste oplossing wanneer voor de kabelverbindingen in woningen een eenvoudige montage en maximale veiligheid worden vereist.

Kabeltrekker Cable Scout+

Kabeltrekker Cable Scout+

Het bekroonde kabelinstallatiesysteem Cable Scout+ is marktleider en biedt professioneel en zeer efficiënt gereedschap voor de installatie van kabels, met aangetoonde aanzienlijke besparingen bij uiteenlopende kabelinstallatieprojecten. Veel installatiewerk kan door één persoon worden gedaan, dus minder verstoringen in drukke werkomgevingen en een verhoogde veiligheid, omdat er minder vaak een ladder nodig is.

Handy-Set

Kabeltrekker Cable Scout+  handy set

De Handy set past in de gereedschapskoffer.

Basis-Set

Kabeltrekker Cable Scout+  basis set

De Basis-set is bedoeld voor de meest gebruikelijke werkzaamheden bij de installatie van kabels.

Deluxe-Set

Kabeltrekker Cable Scout+  deluxe set

De Deluxe-set is zeer uitgebreid en bedoeld voor het uitvoeren van meer omvangrijk installatiewerk.

SpotClip afstandhouders voor inbouwspots

SpotClip afstandhouders voor inbouwspots

Afstandhouders voor inbouwspots SpotClip is een uniek product dat is ontwikkeld voor de installatie van inbouwspots en ervoor zorgt, dat er een veilige afstand is tussen de spot, de isolatiefolie en de dakisolatie.

SpotClip I afstandhouders voor inbouwspots

SpotClip I afstandhouders voor inbouwspots

afstandhouders voor inbouwspots SpotClip-I

SpotClip-I is ontwikkeld voor de inbouw van spots bij droge montagebouw en akoestische bouwtoepassingen.

SpotClip-II

afstandhouders voor inbouwspots SpotClip-II

SpotClip-II is bedoeld voor lampen tot een hoogte van 95 mm en zorgt voor een veilige afstand tussen de inbouwspot, de vochtwerende folie en het isolatiemateriaal.

SpotClip-III

afstandhouders voor inbouwspots SpotClip-III

SpotClip-III is een afstandhouder voor de externe voedingsunit die meer ruimte creëert voor de installatie van de inbouwspot.

SpotClip-Box

afstandhouders voor inbouwspots  SpotClip-Box

De SpotClip-box zorgt voor een veilige afstand tussen de inbouwspot, de vochtwerende folie en het isolatiemateriaal."

SpotClip-Kit

afstandhouders voor inbouwspots  SpotClip-Kit

De SpotClip-kit heeft aan het einde extra haakjes om verschuiven tijdens de installatie te voorkomen.

SpotClip-Plate

afstandhouders voor inbouwspots SpotClip-Plate

De SpotClip-plaat kan worden gecombineerd met de SpotClip-kit en SpotClip-doppen of kunnen op elkaar worden geplaatst met standaard SpotClip-buisjes voor de vereiste afstand."