Geschiedenis

2015:

Op 1 april viert haar HellermannTyton B.V. haar 10-jarig bestaan; alle partnergroothandels in Nederland worden getracteerd op een smakelijke taart. Kort voor dit jubileum wordt het Corparate Blog van HellermannTyton B.V. gelanceerd, naast Twitter, LinkedIn, YouTube en Instagram de volgende mijlpaal binnen social media.

2013:

HellermannTyton introduceert haar langverwachte nieuwe catalogi volgens een nieuw concept. Het leveringsprogramma is opgesplitst in twee delen, toegespitst op het marktsegment van de gebruiker.
• In de Algemene catalogus vindt u alle componenten voor algemene applicaties in de elektrotechnische markt, bijna 2.700 componenten bij elkaar op zo’n  400 pagina’s.
• Het resultaat van jarenlange innovatie is samengebracht in de nieuwe catalogus Engineered solutions. Hierin vindt u alle componenten voor OEM, industrie en automotive, ruim 3.500 componenten op zo’n 500 pagina’s.

2012:

Q-serie, de bundelband met knappe kop wordt geïntroduceerd.
De innovatieve, open sluitkop zorgt voor het eenvoudig en snel installeren. De geïntegreerde pre-locking functie biedt de mogelijkheid om met een en dezelfde bundelband eerst tijdelijk en vervolgens permanent te bundelen, zonder extra materialen of hulpmiddelen.

2010:

Onze zusterorganisatie HellermannTyton GmbH in Tornesch bestaat 75 jaar.

2009:

HellermannTyton zet nieuwe standaards voor productcatalogi.
Het verbeterde catalogusconcept, in 2008 verschenen, wint bij de INKA-verkiezing een eervolle derde plaats. Niet eerder viel een catalogus die voor de eerste maal deelnam in de prijzen.

HellermannTyton B.V. brengt in augustus haar eerste volledige catalogus uit, opgebouwd volgens dit gelauwerde concept.

2007:

Marktintroductie van de innovatieve lasklem HelaCon
HellermannTyton lanceert tijdens de beurs Elektrotechniek 2007 de veelzijdige, unieke lasklem HelaCon Plus. Hierme wordt een compleet nieuwe productgroep aan het toch al omvangrijke portfolio toegevoegd.

2006:

Onze zusterorganisatie HellermannTyton GmbH in Tornesch, neemt de uitbreiding van het volautomatische hoogbouwmagazijn in gebruik. Dit magazijn biedt plaats aan ruim 15.800 pallets en 15.000 boxen. Vanuit dit magazijn worden ruim 90% van de zendingen aan Belgische en Nederlandse klanten verstuurd.

2005:

Op 1 april start HellermannTyton B.V., verantwoordelijk voor alle verkoop- en marketingactiveiten in België en Nederland. In haar eerste jaar exposeert HellermannTyton B.V. op de Vakbeurs Elektrotech in Rosmalen, de Elektro Vakbeurs in Gorinchem, de Elektrotechniek in Utrecht en de Elektro Vakbeurs in Hardenberg.

2004:

Een wereldwijde marketing database wordt opgezet.

2002:
Uniforme regionale structuur en mission statement ingevoerd.

2000:

Aquisitie van HT Data

1999:

Harmonisatie in het global brand HellermannTyton.

1998:

Een wereldwijde strategie wordt opgezet en ingevoerd, HellermannTyton China wordt opgericht en de Argentijnse organisatie wordt geaquireerd.

1997:

Aquisitie van de Oostenrijkes en Spaanse verkooporganisaties.

1981:

Oprichting van Hellermann Singapore.

1970:

Oprichting van de joint venture TCJ (Japan), oprichting van Hellermann Brazilië.

1968:

Tyton USA wordt opgericht.

1964:

Aquisitie van de divisie fixings in het Verenigd Koninkrijk.

1957:

Verkoop van de firma Paul Hellermann aan een investeringsmaatschappij.

1935:

Oprichting door Paul Hellermann

Blijf in contact!


Update: 09/02/2019 © HellermannTyton 2019
Contact