18/07/2024

Kabelmarkeringen voor de industrie

Kabelmarkeringen voor duidelijke identificatie en betrouwbaar onderhoud

Markeringsplaatjes op rol of ladderformaat

TIPTAG PU – UV-gestabiliseerd, geel: identificatie tag voor hoge temperaturen

Of het nu gaat om de bouw van railvoertuigen, de uitbreiding van mobiele telecommunicatienetwerken, de levensmiddelenindustrie of andere sectoren waar grote hoeveelheden  kabels worden gebruikt, duidelijke identificatie met behulp van kabelmarkeringen is essentieel, bijvoorbeeld voor onderhoud. Het risico dat bij onderhoudswerkzaamheden de verkeerde kabel wordt gekozen, neemt toe als de kabels niet duidelijk gemarkeerd zijn.

Duidelijke kabelidentificatie helpt dit soort fouten te voorkomen en kan u ook beter in staat stellen kabelnetwerken efficiënt te onderhouden.

Onze TIPTAGS zijn hier een veelgebruikte keuze: Deze kabellabels zijn verkrijgbaar in diverse maten en kleuren, geschikt voor een breed scala aan kabelbundeldiameters.

TIPTAG PU – UV-gestabiliseerd, geel: identificatie tag voor hoge temperaturen

De eisen voor kabelmerkers lopen sterk uiteen, afhankelijk van het toepassingsgebied. Daarom zijn er naast standaard kabelmarkeringen ook markeringen van speciale materialen met specifieke eigenschappen.

Zo zijn er naast UV-gestabiliseerde en halogeenvrije tags ook detecteerbare of hittebestendige kabelmarkeringen en markeringen die bijzonder slijtvast en bestand zijn tegen chemicaliën.

Onze kabelmarkeringen zijn leverbaar op rol: doorlopend of in ladderformaat (voorgesneden). Alle kabelmarkeringen kunnen eenvoudig worden bedrukt met onze thermotransferprinters TT431 of TT4030.

Vind nu de juiste kabelmarkering voor uw toepassing.

Kabelmarkeringen voor speciale industrieën

Kabelmarkeringen voor PV-toepassingen

Kabelmarkeringen voor PV-toepassingen

TAGPU LOOP is een speciaal ontworpen kabelmarkering voor het identificeren van draden en kabels zonder gebruik te maken van een bundelband. De markeringen worden gelust op kabels en draden van 2,8 mm tot 35 mm, waar een permanent leesbare en UV-bestendige markering nodig is. Het materiaal is geschikt voor zowel thermotransfer- als laserprinters.

Voordelen in één oogopslag:

 • "3 in 1" oplossing: Gebruik slechts 1 markering in plaats van 2 bundelbanden + 1 markering.
 • Geschikt voor vele industrieën: zonne-energiecentrales, elektrotechnische industrie, OEM, hydraulische slangen...
 • Ideaal voor ruwe omgevingen en binnen- en buitentoepassingen.

Kabelmarkeringen voor de railindustrie

TAGLF is een halogeenvrije markering voor spoorwegtoepassingen

Om te voldoen aan de hoge brandveiligheidseisen in de spoorwegindustrie, bieden wij diverse kabellabels die voldoen aan de EN 45545-2 veiligheidsnormen.

Deze kabelmarkeringen helpen u bij het optimaliseren van de onderhouds- en exploitatieplanning om de levenscycluskosten te verlagen door langere service- en onderhoudsintervallen. De reden hiervoor is de kwaliteit van de halogeenvrije, duurzame materialen.

Product highlights voor de spoorwegindustrie:

 • TIPTAG HF: ideaal voor het markeren van grotere kabels en draadbundels, geperforeerd en met bevestigingsgaten voor kabelbinders, bedrukbaar met thermotransferprinter
 • TAGLF: markeringsplaatjes voor kabelbundels in laddeformaat, uitstekende mechanische sterkte en hoge flexibiliteit, bedrukbaar met thermotransferprinter

Meer informatie over onze thermotransfer printer vindt u hier.

Markeringen voor chemische en levensmiddelenindustrie

Detecteerbare kabelmarkeringen

Detecteerbare markeringsplaatjes zijn speciaal ontwikkeld voor het markeren van kabels en aders in de voedings- en farmaceutische industrie.

Deze detecteerbare identificatietags met een metaalgehalte van ca. 14% dragen bij tot een veilige, contaminatievrije productie.

RVS-markeringsplaatje

Deze corrosiebestendige markers zijn uitstekend bestand tegen anorganische zuren, zoutzuur en halogeenzouten.

Ze zijn snel en gemakkelijk te ponsen met onze MBOSS Ponsmachine met sorteereenheid.

Markeringen voor industriële hydraulica

Identificatie tags voor hoge temperaturen geel

Hydraulische machines worden in de meest uiteenlopende industrieën gebruikt. Regelmatig onderhoud van de individuele componenten is essentieel voor een storingsvrije, langdurige productcyclus. Met onze identificatie-oplossingen kunt u te allen tijde de gegevens van slangen bijhouden.                                                                                                             

UV-gestabiliseerde kabel-identificatietags geschikt voor hydraulische machines en langdurig gebruik in buitentoepassingen:

 • TIPTAG PU: extreem sterk en flexibel, vlamvertragend, hoge bestendigheid tegen chemicaliën, slijtvast, verkrijgbaar in geel of wit
 • TAGPU: goede mechanische sterkte en zeer flexibel

Kabelmarkeringen voor telecominfrastructuur

Halogeenvrij, vlamvertragende kabellabels

De uitrol van 5G-netwerken vordert wereldwijd. Precies in het midden: Identificatie-oplossingen van HellermannTyton. Klanten in de telecommunicatiesector vertrouwen op onze veelzijdige kabellabels.

Twee oplossingen die hun succes hebben bewezen in telecommunicatie-infrastructuren zijn TIPTAG HF (geperforeerd) en TAGLF (ladderstijl). Beide zitten op rollen en zijn te bedrukken met thermotransfer of laserprinter.

Voor optimale printresultaten op HellermannTyton kabellabels adviseren wij het gebruik van onze thermotransferprinters (TT431 of TT4030) in combinatie met bijbehorende tonerbanden.

Halogeenvrije kabelmarkeringen

 

Adermarkeringen: Vlamvertragend, ladderformaat

Identificatiemarkeringen voor kabelbundels in ladderformaatu TAGLF)

TAGLF- kabelidentificatielabels zijn geschikt voor veiligheidszones met brandveiligheidsvereisten, bijv:

 • openbare gebouwen zoals luchthavens en ziekenhuizen;
 • transportvoertuigen zoals treinen, schepen of vliegtuigen;
 • tunnels.

Het halogeenvrije materiaal van de TAGLF-serie heeft een lage rookemissie, dichtheid-, en giftigheidswaarde.

TAGLF-markeringslabels worden geleverd in een handig ladderformaat voor het eenvoudig bedrukken en snel verwijderen van afzonderlijke labels. De markeringen kunnen worden verwerkt met kabelbinders tot een maximale breedte van 4,7 mm.

Kabelmarkeringen: Limited Fire Hazard op rol

Identificatie tags, Halogeenvrij, wit

Halogeenvrije TIPTAG-HF identificatietags zijn qua materiaaleigenschappen en toepassingsgebieden vergelijkbaar met de TAGLF-serie (zie hierboven).

Voordelen in een oogopslag:

 • lage lage rookemissie, dichtheid-, en giftigheidswaarde
 • ideaal voor het labelen van grotere kabelbundels
 • geperforeerd formaat met bevestigingsgaten voor kabelbinders
 • bedrukbaar met thermotransfer- of laserprinter
 • verkrijgbaar in diverse kleuren

Detecteerbare markeringsplaatjes

 

Kabellabels van polyolefine met metaaldeeltjes

Detecteerbare tags voor kabelbundels

TIPTAG MC kabelbinder tags zijn speciaal ontwikkeld voor het markeren van kabels en draden in de levensmiddelen- en farmaceutische industrie. Dankzij een metaalgehalte van ca. 14% zijn ze detecteerbaar en garanderen zo een veilig gebruik.

De identificatie tags worden geleverd op gebruiksvriendelijke rollen en zijn voorzien van een speciaal geperforeerd formaat met gaten voor bevestiging met kabelbinders (MCT).

Meer product details:

 • uitstekende chemische bestendigheid
 • bestand tegen hoge temperaturen
 • bedrukbaar met thermotransferprinter

Veelgestelde vragen

Wat zijn kabellabels?

UV bestendige identificatie tags voor bekabeling

Kabellabels worden gebruikt voor duidelijke, beknopte kabelidentificatie. Kabelidentificatielabels worden zowel binnen als buiten gebruikt en worden doorgaans met kabelbinders aan een draad of kabelbundel bevestigd.

Om aan alle eisen te voldoen, is er een grote verscheidenheid aan labelmaterialen met verschillende eigenschappen. Zo zijn er labels die uitstekend bestand zijn tegen oplosmiddelen en hitte, andere zijn detecteerbaar of zijn bestand tegen UV-straling.

Kabelmarkeringen van HellermannTyton zijn verkrijgbaar op rollen: continu of in ladderformaat (voorgesneden en geperforeerd). Alle kabel ID tags kunnen eenvoudig worden bedrukt met onze thermotransferprinters en label software.

Zijn er kabellabels voor ruwe omgevingen?

Halogeenvrij, UV-gestabiliseerde, tags

Ja. Er zijn bijvoorbeeld kabellabels van bestendig polyurethaan. Deze worden vooral gebruikt waar permanent leesbare en UV-bestendige markering vereist is.

Daarnaast zijn er corrosiebestendige kabelmarkers van roestvrij staal. Deze zijn bestand tegen vloeistoffen, zuren en chemicaliën.