15/04/2024

Ratchet P-Clamp, p-clips voor het vastzetten van bekabeling en slangen

Ratchet-P-Clamp P-clip zal uw kabelmanagement stroomlijnen

Metalen en kunststof P-clips worden steeds moderner. Bekijk de Ratchet-P-Clamp maar!

Ratchet-P-Clamp met kliksluiting.

Bij HellermannTyton streven we ernaar om het huidige ontwerp van bevestigingselementen te verbeteren. Dus toen wij gevraagd werden om een flexibele manier op bekabeling en leidingwerk in bouwmachines uit te denken, gingen we de uitdaging aan.

We pasten onze grote kennis en ruime ervaring in het ontwerpen van kabelbinders toe om alle mechanische beperkingen, waar onze klanten over vertelden, van de conventionele p-klem op te lossen.

 

Het resultaat is de Ratchet-P-Clamp. Het is de meest gebruiksvriendelijke, veelzijdige en sterke p-klem voor het bundelen en bevestigen van bekabeling, leidingen en slangen op de markt. Net als een klem kunt u deze ook honderden keren opnieuw openen en opnieuw gebruiken.

Product overzicht

Het ontwerp maakt het verschil: hoe u profiteert van onze Ratchet-P-Clamp

Zoals de naam als zegt, hebben we een kliksluiting toegevoegd aan een traditionele P-klem. Het stelt gebruikers in staat om de klem –in mechanische zin- apart van het bekabelingsfase te monteren. Een andere positieve eigenschap is dat u de kliksluiting kunt ontgrendelen, waardoor de klem  geopend en opnieuw gebruikt kan worden.


We hebben de eigenschappen van de Ratchet-P-Clamp afgestemd op de volgende gebruiksbehoeften:
 

 • Keuzevrijheid: afzonderlijke fasen in voor- en eindmontage.
 • Eenvoudig installeren: sluiten met één hand.
 • Doorboren voorkomen: de bundel wordt automatisch gecentreerd.
 • Opnieuw openen, opnieuw gebruiken: eenvoudig losnemen met een schroevendraaier met platte kop.
 • Voorraadreductie: vier flexibele maten (Ø 6,2 mm - 51 mm).
 • Flexibel configureren: montageplaten in meerdere maten beschikbaar.
 • Robuust: UV-bestendig PA66 en roestvast staal.
 • Optioneel: zachte inzetstukken en aantrekhulp voor reproduceerbaarheid.

Voordelen

Voordeel 1: u kunt de p-clip eerst installeren voordat u hem sluit

Met de Ratchet-P-Clamp kunt u het gewenste tracé voor uw bekabeling, slangen of leidingen bepalen voordat de kabels, leidingen of slangen zelfs maar zijn geleverd!

Deze werkwijze in twee fasen geeft u ook de vrijheid om het monteren te splitsen en mechanische- en elektrotechnische montage, bijvoorbeeld tussen verschillende installateurs of contractors. U kunt de klemmen zelfs aan de kabelboom bevestigen voordat deze wordt gemonteerd.

De Ratchet-P-Clamp kan gemakkelijk met één hand worden gesloten, tot de optimale diameter. Door het hoorbare klikken van de sluiting weet de gebruiker zeker dat de klem stevig is gesloten. Bekijk hoe eenvoudig de Ratchet-P-Clamp in gebruik is in onze videoclip.

De Ratchet-P-Clamp voldoet ook aan de kwaliteitseisen van procesengineers. Met een optionele aantrekhulp en handgereedschap uit de EVO-serie van HellermannTyton kunnen is p-clip met telkens precies dezelfde spankracht te sluiten.

Voordeel 2: u kunt de klem altijd openen voor onderhoud

Ratchet-P-Clamp, simpel te openen

In tegenstelling tot kunststof snappers of slangklemmen, push-in klemmen of tweedelige fixeerklemmen, is de Ratchet-P-Clamp zo ontworpen dat hij simpel opnieuw kan worden geopend zonder de mechanische fixatie hoeft te worden losgehaald.

Dit is een enorm voordeel in geval onderhoud, vooral als kabelbomen aangepast of veranderd moeten worden.


Steek eenvoudig een platte schroevendraaier in de sluiting en lift de kliksluiting. Het kunststof is speciaal versterkt, zodat u de klem keer op keer kunt openen en gebruiken.

Voordeel 3: verminder het aantal klemmen en clips in uw voorraad

Ratchet-P-clamps verminderen het aantal voorraadposities en zijn verkrijgbaar in vier maten.

De Ratchet-P-Clamp is leverbaar in vier maten die allemaal instelbaar zijn.

Het aantal voorraadposities kan aanzienlijk worden verminderd en installateurs hoeven niet langer een groot aantal klemmen met verschillende diameters bij zich te hebben.

Met slechts vier Ratchet-P-clips en optionele zachte inzetstukken hebt u geen tientallen aluminium klemmen en metalen of kunststoffen P-clips meer nodig.

Configuraties

Alle vier de Ratchet-P-clips (voor bundeldiameters van 6,2 mm tot 51 mm) zijn eenvoudig te combineren op één montagepunt.

De verzinkte roestvrijstalen bevestigingsplaten zijn beschikbaar in verschillende lengtes en met vier verschillende maten montagegaten(M6, M8, M10 en M12).

De robuuste roestvrijstalen montageplaten zijn ook verkrijgbaar in vier verschillende hoeken (gebogen 180° en 90° of verhoogd 30° en 15°). Dit maakt het mogelijk om verschillende klemmen te combineren op één bevestigingspunt door de montageplaten te stapelen. Het plaatsen van uw kabelklembevestiging kan niet eenvoudiger.

Door de verscheidenheid in hoeken en montageplaatlengtes en -maten van de Ratchet-P-Clamp zijn een oneindig aantal configuraties mogelijk. Hier zijn een paar van de populairste configuraties die onze klanten gebruiken:


Vaste configuraties Ratchet-P-Clamp Vaste configuraties Ratchet-P-Clamp


Twee klemmen tegenover elkaar bevestigd op één montagepunt en twee over elkaar gemonteerde klemmen op één montagepunt.


Ratchet P-Clamp configurations Ratchet P-Clamp configurations


Verschillende hoeken voor geleiden rond obstakels en twee gestapelde klemmen aan een bout met gebruik van een afstandshouder.

Zachte siliconen inzetstukken zijn ook leverbaar voor extra bescherming van kwetsbare kabelisolatie. Druk ze eenvoudig in de wanden van de klem vóór het sluiten. De zachte inzetstukken zijn gemakkelijker aan te brengen dan rubberen ringen op aluminium P-clips.

Onze ontwerpers hebben ook aan iets op de bovenkant gedacht!
Een zadel bovenop de p-klem maakt het makkelijk om slangen of verlengstukken met gangbare kabelbinders te bevestigen. Het leggen van meerdere kabelbundels parallel of langs leidingen en slangen is nu dus simpel.

U kunt deze handige functie zien in deze introductiefilm:

Waar worden Ratchet-P-Clamps gebruikt?

Een versie van de Ratchet P-Clamp vervaardigd uit polyamide PA66V0 is beschikbaar voor onze klanten in de spoorwegenbouw. Dit materiaal voldoet aan de brandveiligheidseisen van de Europese spoorwegnorm EN 45545-2. De roestvrijstalen montageplaat is corrosiebestendig.

Hernieuwbare energie, digitale informatiesystemen en de elektronica daarachter ontwikkelen zich steeds verder in alle aspecten van ons leven. De complexiteit van de bedradingsschema's wordt daardoor steeds groter.

De Ratchet-P-Clamp wordt gebruikt door onze klanten op installaties voor zonnepanelen en windmolens, in treinen, op schepen en alle soorten zware voertuigen zoals mobiele kranen of landbouwmachines.

De klem is robuust en herbruikbaar en zal u niet in de steek laten; zelfs niet onder de zwaarste omstandigheden of bij temperaturen tussen -40 °C en +105 °C.


Ratchet P-Clamp Ratchet P-Clamp


Keuzehulp

Het kiezen van de juiste Ratchet-P-Clamp voor uw applicatie

Met de Ratchet-P-Clamp geeft HellermannTyton u maximale vrijheid om bekabeling, leidingwerk en slangen te installeren naar uw behoefte. Compromissen zijn overbodig.
In enkele stappen kiest u de juiste Ratchet-P-Clamp voor uw toepassing.

1: Welke bundeldiameter heeft u?


Ratchet-P-Clamp maten van klein (A) tot groot (D). Ratchet-P-Clamp maten van klein (A) tot groot (D).


U kunt kiezen uit vier maten van klein (A) tot groot (D):
 

2. Onder welke hoek moet de bekabeling worden geleid?


Ratchet-P-Clamps zijn leverbaar in 180°, 15°, 30° en 90°. Ratchet-P-Clamps zijn leverbaar in 180°, 15°, 30° en 90°.


HellermannTyton Ratchet-P-Clamps zijn leverbaar in rechte uitvoering (180°) en in hoeken van 15°, 30° en 90°.

3. Welke montageplaatlengte is geschikt voor u?


Ratchet-P-Clamp in kort, middellang en lang Ratchet-P-Clamp in kort, middellang en lang


Kies uit korte, middellange of lange roestvrijstalen montageplaten.
De gaten liggen altijd op gelijke afstand van het midden van de klem, maar sommige hoekvarianten zijn echter niet leverbaar in alle drie de lengtes.

4. Welke gatmaat heeft u nodig voor uw montagepunt?

Omdat Ratchet-P-clips ontworpen zijn voor zware toepassingen zijn er vier verschillende gatmaten voor gebruik met gestandaardiseerde boutmaten. U kunt kiezen uit:

 • M6 (6 mm)
 • M8 (8 mm)
 • M10 (10 mm)
 • M12 (12mm)

Al onze klemmen

Ons complete assortiment klemmen en ­clips

Kunststof en metalen P-clips

Kabelklemmen zijn een voordelige manier om kabelbundels - vaak parallel aan slangen of leidingwerk - te bevestigen. Conventionele P-clips zijn klemmen uit een stuk, vervaardigd uit metaal of kunststof die mechanisch elektrische bekabeling, hydraulische slangen of leidingwerk geleiden en fixeren.


Mocht u zich afvragen hoe de klemmen aan hun naam komen: of ze van staal, aluminium of polyamide 6.6 zijn gemaakt, alle varianten hebben één ding gemeen: in gesloten toestand zien ze er van de zijkant uit als de letter "P”.

Wat is een p-klem of p-clip? Hoe werkt hij?

P-clips fixeren bekabeling, leidingwerk en slangen en zorgen er mede voor dat machines, voertuigen en apparatuur blijven draaien. Ze klemmen bekabeling of slangen mechanisch samen en worden gefixeerd op een ankerpunt - meestal met een lasstift, schroef of bout.

Productontwikkelaars van HellermannTyton besloten dat het tijd was om het ontwerp van de p-klem verder te ontwikkelen; vooral voor zware toepassingen. De beperkingen van de traditionele p-klem zijn onder andere:

 • De klem is pas stevig gesloten als de bevestigingsschroef- of bout wordt aangebracht.
 • P-klemdiameters zijn niet aanpasbaar, dus u moet veel maten meenemen.
 • Schade aan bedrading kan worden veroorzaakt door slechte bevestiging of niet goed uitgelijnd geplaatste klemmen.
 • Traditionele P-clips kunnen alleen opnieuw worden geopend door de hele assemblage te demonteren.
   

Onze oplossing voor de eisen van industriële klanten aan een stevige klem die aanpasbaar is aan verschillende bundeldiameters: de Ratchet-P-Clamp.

Traditionele P-clips vervullen nog steeds hun functie

We begrijpen dat het selecteren van klemmen en clips bijna net zoiets is als de keuze tussen simpele schoenveters of geavanceerde gespen op een skischoen. Beiden zijn uitstekend voor de taak waarvoor ze zijn ontworpen.

Aluminium P-Clamps ALU10C

Dus als de Ratchet-P-Clamp ingewikkeld op u overkomt, bekijk dan ons uitgebreide assortiment traditionele metalen klemmen en kunststof P-clips.