29/05/2024

HelaCon lasklemmen – voor professionele kabelverbindingen

HelaCon lasklemmen – De snelle manier om kabels professioneel te verbinden

HelaCon lasklemmen

De HelaCon lasklemmen worden gebruikt voor het snel, gemakkelijk en betrouwbaar verbinden en verdelen van kabels en aders bij elektrisch installaties in de woningbouw. Ze kunnen in woningen worden gebruikt tot een maximale spanning van 450 volt. Er is een groot aantal pooltallen beschikbaar voor een flexibel gebruik, afhankelijk van het aantal aders en de beschikbare ruimte.
 

Aderdiameters tot 2,5 mm² zijn gemakkelijk te verwerken, zodat dikkere aders kunnen worden gebruikt als er spanningsverlies optreedt. De kabelverdeling en de verbinding van aftakkingen verschilt van land tot land vanwege de verschillende kabelsoorten, diameters, kleuren, aansluitdozen en montagesystemen die er worden gebruikt.

Ongeacht de eisen in individuele gevallen – de HelaCon lasklemmen bieden de beste oplossing voor elke installatietaak – waar ook ter wereld.
Door de verschillende kleurcoderingen zijn de pooltallen van de lasklemmen gemakkelijk te herkennen. Alle kabelingangen liggen op een rij aan één kant. Een aparte ingang voor een spanningstest aan de voorzijde zorgt voor veiligheid tijdens het gebruik, de installatie en het onderhoud. Aders met een diameter tussen 0,5 en 2,5 mm² kunnen gelijktijdig worden gebruikt, zonder dat dit invloed heeft op de naastliggende verbinding.
 

Door de compacte uitvoering passen de HelaCon lasklemmen heel goed in kleine ruimtes en kunnen over het algemeen worden gebruikt in elke type op- of inbouwdoos.

Lasklemmen HelaCon Easy

Kenmerken en voordelen

Lasklemmen HelaCon Easy

De HelaCon Easy lasklemmen worden gebruikt voor het snel, gemakkelijk en betrouwbaar verbinden en verdelen van aders bij elektrisch installaties in de woningbouw. Ze kunnen in woningen worden gebruikt tot een maximale spanning van 450 volt.
Er is een groot aantal pooltallen beschikbaar voor een flexibel gebruik, afhankelijk van het aantal aders en de beschikbare ruimte. Diameters tot 2,5 mm² zijn gemakkelijk te verwerken, zodat ook dikkere aders mogelijk zijn als er sprake is van spanningsverlies.

Toepassing

Lasklemmen HelaCon Easy

Door de compacte uitvoering passen ze heel goed in kleine ruimtes en kunnen over het algemeen worden gebruikt in elke type op- of inbouwdoos.

De HelaCon Easy lasklemmen zijn alleen geschikt voor massieve aders tot een diameter van 2.5 mm². Gebogen of flexibele aders mogen niet worden gebruikt.

Hoe te gebruiken

Lasklemmen HelaCon Easy

• Voor de installatie eerst de stroom uitschakelen
• Gebruik uitsluitend massieve koperen aders
• Strip circa 11 mm isolatie van de ader
• Steek hem geheel in de lasklem
• Gebruik een spanningstester via de aparte testingang
• Om een ader te wisselen of te corrigeren, de ader afwisselend naar links en rechts draaien terwijl u hem eruit trekt


Lasklemmen HelaCon Easy Lasklemmen HelaCon Easy


Lasklemmen HelaCon Plus

Kenmerken en voordelen

Lasklemmen HelaCon Plus

HelaCon Plus is een geavanceerde lasklem voor professionele kabelverbindingen in de woningbouw. Met de innovatieve dubbele veer wordt de installatie gemakkelijker en de installateur beter ondersteund in lastige situaties, zoals het werken boven het hoofd. Dit zorgt ervoor dat de ader goed vast zit, wat bovendien visueel kan worden gecontroleerd dankzij de transparante behuizing.
 

Door de verschillende kleurcodes zijn de verschillende lasklemmen gemakkelijk te herkennen. Een aparte ingang voor een spanningstest aan de voorzijde zorgt voor veiligheid tijdens het gebruik, de installatie en het onderhoud.

Toepassing

Lasklemmen HelaCon Plus

De HelaCon lasklemmen worden gebruikt voor het snel, gemakkelijk en betrouwbaar verbinden en verdelen van kabels en aders bij elektrisch installaties in de woningbouw.
 

De lasklemmen kunnen worden gebruikt in elke type op- of inbouwdoos.
HelaCon Plus biedt de beste oplossing als een gemakkelijke installatie en maximale veiligheid vereist zijn.

Hoe te gebruiken

Lasklemmen HelaCon Plus

• Voor de installatie eerst de stroom uitschakelen
• Geschikt voor massieve en flexibele koperen aders
• Strip circa 11 mm isolatie van de ader
• Steek hem geheel in de lasklem
• Gebruik een spanningstester via de aparte testingang
• Om een ader te wisselen of te corrigeren, de ader afwisselend naar links en rechts draaien terwijl u hem eruit trekt

 


Lasklemmen HelaCon Plus Lasklemmen HelaCon Plus


1 Insteken van de ader is gemakkelijk dankzij de dubbele veer.
2 Er is een aparte testingang voor het gebruik van een spanningstester.
3 Massief 0,5 - 2,5 mm²
4 Flexibel 0,5 - 2,5 mm²

Lasklemmen HelaCon Lux

Lasklemmen HelaCon Lux

Een typische toepassing is het aansluiten van verlichtingsarmaturen, waarbij massieve aders aan de installatiezijde moeten worden verbonden met de flexibele aders van armaturen. De 2/1-variant maakt het doorlussen van fase mogelijk voor het aansluiten van meer apparaten.
 

De ader aan de armatuurzijde is gemakkelijk aan te sluiten door de klem in te drukken, en kan op elk moment op dezelfde manier weer worden verwijderd. Aan de armatuurzijde kunnen alle soorten aders worden aangesloten, waardoor HelaCon Lux lasklemmen ook geschikt zijn voor het aansluiten van apparaten met
flexibele aansluitkabels, zoals besturingen voor bijv. rolluiken, ventilatoren en andere motoren.

Kenmerken en voordelen

• Ideaal voor de verbinding van massieve aders met flexibele aders

• Combineert lasklem met bedienbare veerklem

• Voor flexibele aders aan de armatuurzijde

• Geschikt voor de gangbare spanning van 450 V / 24 A

• Eén of twee ingangen voor massieve aders aan de installatiezijde

• Zeer flexibel inzetbaar

• Geen gereedschap nodig om eenvoudig, tijdsbesparend en veilig een verbinding te maken

• Speciaal voor het werken boven het hoofd en wanneer kabels slecht toegankelijk zijn

De voordelen van HelaCon Plus lasklemmen

Lasklemmen: Dubbele veer technologie

Lasklemmen: Dubbele veer technologie

Met de innovatieve dubbele veer van HelaCon Plus wordt de installatie gemakkelijker en de installateur beter ondersteund in lastige situaties, zoals het werken boven het hoofd.

Hoe meer lasklemmen nodig zijn voor het bedraden van een verbinding, des te belangrijker is het om de installatie zo gemakkelijk mogelijk te maken. Dat was, naast een betrouwbare klemfunctie, het belangrijkste doel bij de ontwikkeling van de dubbele veer technologie.
Beide veren spelen een belangrijke rol. De eerste zorgt voor een gemakkelijke insteek, wat vooral nuttig is bij meeraderige kabels.

Toppklämma med dubbel låsfjäder

De tweede veer klemt de ader stevig vast. Het gebruik van de lasklemmen wordt zo heel eenvoudig en tegelijkertijd zeer veilig.

De dwarsdoorsnede van de behuizing laat de dubbele veer zien.

Lasklemmen: Transparant werken

Lasklemmen: Transparant werken

Schroefloze lasklemmen voor installaties in de woningbouw worden elke dag talloze keren gebruikt. Hoewel dit standaard installatiewerk is, moet er zeer zorgvuldig worden gewerkt.
 

Een hechte en veilige aansluiting is onmisbaar voor een storingsvrije, duurzame werking. Een niet professionele installatie kan schade of oververhitting, en in het uiterste geval een gevaarlijke situatie opleveren, zoals brand.
 

Dankzij de transparante behuizing van de nieuwe HelaCon Plus lasklemmen kan snel en visueel worden vastgesteld of de ader goed vastzit. Dit is een niet te verwaarlozen veiligheidsfactor, die ook de acceptatietest van de complete elektrische installatie sneller uitvoerbaar maakt.

Lasklemmen: Verschillende kabelsoorten en diameters

Lasklemmen: Verschillende kabelsoorten en diameters

Door de nieuwste veertechniek met zijn lage insteekkracht, kunnen een- en meeraderige geleiders worden gebruikt.
 

Met de schroefloze klem van elke dubbele veer kunnen meerdere aders met een diameter tussen 0,5 en 2,5 mm² gelijktijdig worden gebruikt zonder de naastliggende verbinding te beïnvloeden.
 

Houd er rekening mee, dat HelaCon Plus niet bedoeld is voor flexibele aders.