Gereedschappen voor bundelbanden: hand- of automatische gereedschappen voor uw applicaties!

Met gereedschappen van HellermannTyton heeft u alle troeven in handen.

Verarbeitungsgerät ATS3080Assemblageprocessen worden meer en meer gecompliceerd, daarom worden gereedschappen voor het verwerken van bundelbanden steeds belangrijker. Of het nu gaat om gereedschap voor bundelbanden, hetelucht-pistolen voor krimpkous, snijgereedschap voor gevlochten kous, handbediend of volautomatisch, ze moeten toegesneden zijn op de taak die ze dienen te vervullen, onder specifieke omstandigheden.

Een tang voor bundelbanden bijvoorbeeld moet ook in moeilijke toegankelijke locaties toe te passen zijn en genieten in het veld gereedschappen zonder elektriciteit de voorkeur. Daarbij komen de eisen zoals deze worden gesteld in de moderne serieproductie, zoals ergonomie, lange standtijden en zo kort mogelijke onderhoudsmomenten.



HellermannTyton biedt meer dan 60.000 perfecte oplossingen voor uw bekabeling, dus is het niet meer dan logisch dat de firma ook gebruiksvriendelijke gereedschappen, die het verwerken van HellermannTyton producten zo efficiënt mogelijk maakt, aanbiedt. Het leveringsprogramma omvat zowel eenvoudige als hoogwaardige handgereedschappen voor bundelbanden, alsook pneumatische en volautomatische uitvoeringen, hetelucht-pistolen voor krimpkous, snijgereedschappen voor gevlochten kous en driedoorntangen voor tules. Alle gereedschappen van HellermannTyton worden uitgebreid getest, zowel intern als in de praktijk en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.

Gas-Heißluftpistole E4500 AnwendungDe gebruiker kan echter niet alleen op de kwaliteit van de gereedschappen vertrouwen, als er sprake is van specifieke eisen denkt HellermannTyton met u mee. Ter plaatse, met advies, in veldtests of met geavanceerde componenten.  Voldoet het gereedschap dan nog niet, dan kan in gezamenlijk overleg een aanpassing of een volledig nieuw systeem worden ontwikkeld. Om dit te kunnen realiseren, beschikken de verschillende R&D-centra van HellermannTyton over faciliteiten om te ontwerpen, te modificeren en te testen, voor zowel de meest eenvoudige handgereedschappen tot de meest geavanceerde automatische bundelsystemen.

Door te kiezen voor gereedschap van HellermannTyton zijn productiemanagers, technici, installateurs, werkvoorbereiders en eindgebruikers verzekerd van kwaliteit, effectiviteit, ergonomie en productiviteit. Of, beter gezegd, in tastbare voordelen!

 

Handgereedschap EVO7 

 

EVO7 - het nieuwe handgereedschapEVO7 - het handgereedschap

In de EVO7 komen comfort en functionaliteit samen tot grote hoogte. Het kloppend hart van de EVO7 wordt gevormd door de innovatieve en gepatenteerde TLC-technologie (Tension/Lock/Cut), een revolutionaire ontwikkeling in het verwerken van bundelbanden. Er is nauwelijks kracht nodig, het afknippen gaat haast spelenderwijs, terugslagkrachten worden geëlimineerd en de lichamelijke belasting van de gebruiker wordt drastisch verlaagd. 

Verarbeitungsgeräte IconBundelgereedschap: automatisch, pneumatisch en handmatig, altijd de juiste voor uw applicatie!

HellermannTyton is een toonaangevende, wereldwijd opererende producent die kwalitatief hoogstaande oplossingen biedt voor het bevestigen, aansluiten, geleiden, beschermen en identificeren van bekabeling voor diverse marktsegmenten. Zo bieden wij onze klanten de meest uiteenlopende oplossingen voor het effectief verwerken van bundelbanden met behulp van handgereedschappen en automatische bundelsystemen.

Automatische Bündelsysteme Icon

Automatische bundelsystemen voor bundelbanden

Elektrisch aangedreven, automatische bundelmachines, inzetbaar in de assemblage van grotere series. Verschillende varianten zijn voor uiteenlopende toepassingsgebieden beschikbaar. Het afvalvrije "eindloze" bundelsysteem ATS3080, bevestigingselementen voor de ATS3080, het elektrische bundelsysteem AT2000 voor bundelbanden uit de T18RA-serie. De automatische bundelsystemen „AutoTools“ zijn elektrisch aangedreven, volautomatische machines voor de verwerking van bundelbanden in de meest uiteenlopende toepassingsgebieden. De AutoTool 2000 is geschikt voor bundeldiameters van maximaal 20 mm terwijl het afvalvrije systeem ATS3080 een maximale diameter van 80 mm bundelt.

Verarbeitungsgeräte für Kabelbinder IconHandgereedschappen voor bundelbanden

Hand- en pneumatische gereedschappen om kunststof of metalen bundelbanden te monteren. Robuuste metalen gereedschappen en ergonomisch gevormde kunststof gereedschappen met instelbare spankracht voor gemakkelijk installeren met de hoogste kwaliteit.

Handgereedschappen voor identificatHandgereedschappen voor identificatieie

De HTC-gereedschappen zijn perfect om de HCR-markeringsdrager netjes af te snijden en te voorzien van bevestigingsgaten.

Handgereedschappen voor niet-krimpende kousHandgereedschappen voor niet-krimpende kous

Driedoorntangen voor het oprekken van elastische isolatiekous en (markerings-)tules.

Handgereedschappen voor snappersHandgereedschappen voor snappers

ASNP en MSNP Snapper-gereedschap, om verwerking van snappers te vereenvoudigen.

Gereedschap voor krimpkousGereedschap voor krimpkous

Hetelucht-pistolen, zowel elektrisch als gas gevoed, om krimpkous en shapes te verwerken.

Automatische Bündelsysteme IconAutomatisch systemen voor bundelbanden AT2000/ATS3080
Effectief bundelen in vele applicaties

De beide, elektrisch aangedreven, bundelsystemen zijn -door hun betrouwbaarheid, flexibiliteit en gebruiksgemak- ideaal voor het verwerken van grote aantallen bundelbanden bij diverse applicaties. In een fractie van een seconde kunnen bundelingen met een diameter van maximaal 80 mm worden gerealiseerd, in bepaalde gevallen zelfs inclusief bevestigingselement.

Beide systemen zijn ontwikkeld en worden geproduceerd door HellermannTyton, uw vragen worden uit de eerste hand beantwoord en reparaties worden probleemloos afgewikkeld.

De volautomatische systemen kunnen stationair, mobiel of in een procesinstallatie geïntegreerd worden toegepast. Daarnaast is het mogelijk clips en bevestigingselementen te verwerken.

Endloskabelbinder T18R fuer Autotool 2000 AT2000-Bundling-Clips

Automatisch bundelsysteem AT2000
Automatisch bundelen tot 20 mm diameter



Autotool 2000 Anwendung im VerpackungssektorDe elektrische gevoede bundelmachine Autotool 2000 werkt volautomatische en versnelt het bundelproces aanzienlijk. Bundelen, band invoeren, aantrekken en afsnijden, met een druk op de knop, snel en met een constante en reproduceerbare kwaliteit. Het restmateriaal van de band wordt verzameld in een kleine unit, in de greep van tool. Er vallen geen restdelen op de grond van de productieomgeving.

Met name in processen met hoge kwaliteitseisen, bijvoorbeeld in de kabelconfectie, de automobielindustrie, de verpakkingsindustrie en de witgoedsector, levert het gebruik van het automatische bundelsysteem Autotool2000 een vergaande rationalisatie en efficiëntie in arbeidsuren op. 

Er kunnen matjes met 50 bundelbanden of rollen met 3.500 banden worden verwerkt.
ATS3080-Fussteil Verarbeitungsgerät ATS3080 unterschiedliche Zangengrößen

Automatisch bundelsysteem ATS3080
Afvalvrij bundelen in enkele seconden


Autotool 3080 Anwendung in der MedizintechnikHet automatische bundelsysteem ATS3080 is innovatief bij uitstek. De van buitenvertanding voorziene band en de sluitkoppen worden beide op rol geleverd. State of the art volautomatisch en afvalvrij bundelen!
Dit maakt het mogelijk om grote aantallen bundelingen efficiënt uit te voeren, met een hoge reproduceerbaarheid.

Binnen het automatische bundelsysteem wordt de bundeldiameter automatisch gedetecteerd. Dit zorgt voor een vlakke en gladde bundeling zonder scherpe randen en voor optimaal materiaalgebruik.

Door de snel uitwisselbare tangen (leverbaar in diameters  30, 50 en 80 mm) kunnen zowel kleine als grote bundelingen worden gerealiseerd en de cyclustijd worden geoptimaliseerd.

Voor uw specifieke applicatie of productieproces adviseren wij u graag voor de juiste toepassing en integratie.


Whitepaper Automatisch bundelen en sluiten In dit white paper worden de voordelen van de beide automatische bundelsystemen aan de hand van twee praktijkvoorbeelden verduidelijkt.

Verarbeitungsgeräte für Kabelbinder IconHandgereedschap kunststof behuizing, voor kunststof bundelbanden

 

 

Handgereedschap metalen behuizing, voor kunststof bundelbanden MK3SP tot bandbreedte 4,8 mm 

 Het handgereedschap MK3SP is universeel inzetbaar en ergonomisch geconstrueerd. Een robuust en uitermate onderhoudsvrij handgereedschap voor het aantrekken en automatisch afsnijden van HellermannTyton bundelbanden met een maximale breedte van 4,8 mm, uitgerust met een traploze instelling van de spankracht.

 

 

 

Handgereedschap kunststof behuizing
Handgereedschap MK9 tot bandbreedte 13,5 mm

De MK9 voor de verwerking van HellermannTyton bundelbanden met een maximale breedte van 13,5 mm is licht van gewicht en heeft een ergonomisch design. De MK9 beschikt over een tweetrapse trekkracht-snelregeling met fijnafstelling. Het gereedschap is voorzien van een MIL- en VG-goedkeuring.

Voor een bijzonder hoge treksterkte adviseren wij onze Handgereedschap met kunststof behuizing voor hoge spankrachten MK9HT.

 

 

Handgereedschap kunststof behuizing voor hoge spankrachten

 

Pneumatisch gereedschap met kunststof behuizing Pneumatisch gereedschap MK7P tot bandbreedte 4,8 mm

Het pneumatische bundelgereedschap MK7P stelt de nieuwe norm op het gebied van rationele bundeling in industriële productieprocessen. De verwerking van bundelbanden gaat aanzienlijk sneller dankzij de verbeterde techniek.

Door de verbeterde persluchttoevoer beweegt de cilinder zich sneller dan bij vergelijkbaar gereedschap. De verwerkingstijd wordt verkort en daarmee het aantal bundelingen verhoogd. In tijden van meer concurrentie een echt rationaliseringspotentieel.

Bij de ontwikkeling van dit gereedschap werd nadrukkelijk op een ergonomisch design gelet. De voorgevormde greep verhindert het verglijden in de hand en zorgt voor vermoeidheidsvrij werken. De behuizing is vervaardigd van glasvezelversterkte kunststof. Een licht en tegelijkertijd zeer sterk materiaal, dat is opgewassen tegen de hoge eisen in industriële werkomgevingen.

De verwerking van de bundelbanden is zeer eenvoudig: een druk op de knop en de bundelband wordt aangetrokken en automatisch vlak bij de kop afgesneden. De gladde snijrand voorkomt verwondingen. Het afgesneden banduiteinde wordt automatisch uitgeworpen. Werkonderbrekingen die normaal gesproken nodig zijn voor het verwijderen van de bundelbanduiteinden komen te vervallen.

Met de snelverstelling kan de trekkracht van het gereedschap in drie standen worden ingesteld. De fijnafstelling gebeurt met het instelwieltje onder de snelverstelling. De optioneel verkrijgbare verstelbeveiligingskap verhindert het per ongeluk verstellen van de trekkracht. Dat is bijzonder belangrijk bij kwetsbare bundels en een wezenlijk aspect ter bescherming van de procesveiligheid.

Voor het automatisch verwerken van bundelbanden met een breedte tussen 4,8 en 13,5 mm adviseren wij Pneumatisch gereedschap kunststof behuizing MK9P.

Gereedschappen voor bundelbanden uit de KR-serie KR8PNSE

Pneumatisch gereedschap voor bundelbanden uit de KR-serie Pneumatisch gereedschap KR8PNSE

Dit pneumatische, gemakkelijk te hanteren gereedschap is speciaal voor het verwerken van bundelbanden uit de KR-serie met een breedte van 8,0 mm  ontwikkeld. De KR-banden worden net als bij de typen MK3PNSP2 en MK9P zijdelings ingevoerd. De spankracht kan middels het variëren van de luchtdruk worden ingesteld.

Handgereedschap voor metalen bundelbanden MBT- en MAT-serie

Handgereedschap voor metalen bundelbanden MBT- en MAT-serie Handgereedschap MK9SST tot 13 mm bandbreedte

Met zijn lichte en ergonomische design is de MK9SST een ideaal gereedschap voor de montage van RVS-bundelbanden uit de MBT-/MAT-serie. Ondanks de stroevere stalen banden maakt de MK9SST een moeiteloze verwerking zonder grote gewrichtsbelasting mogelijk.
De trekkracht is voor een makkelijk gebruik tweetraps regelbaar en vervolgens via de fijnafstelling traploos in te stellen. Daardoor worden beschadigingen en insnoering van de bundel voorkomen. Als de ingestelde trekkracht bereikt is, wordt de bundelband automatisch aan de kop afgeknipt. Handgereedschap voor het aantrekken en afknippen van roestvaststalen bundelbanden.

Verarbeitungsgeräte IconGereedschappen voor krimpkous, niet-krimpende kous en markeringen

 

Hetelucht-gaspistool E4500

De E4500-set bestaat uit een snoerloos hete luchtgaspistool met beschermspiraal en diverse accessoires zoals verschillende mondstukken en een gaspatroon.

Dit praktische gereedschap weegt slechts 760 gram en werkt op een gaspatroon (type P445, Methyl Acethyleen Propadien Butaan Propaan 110 ml / 60 g). De vulling bestaat uit een driecomponentenmengsel, waardoor een hoge druk en daarmee een groot vermogen wordt gerealiseerd. Met name bij toepassingen beneden 0 ºC biedt dit grote voordelen.

Dit heteluchtpistool met gasbrander heeft een piëzo-ontsteking en een regelventiel voor de temperatuurinstelling. De stabiele voet zorgt voor bewegingsvrijheid van beide handen.

Brandduur met patroon: ca. 1,5 uur. Het heteluchtpistool met gasbrander E4500 wordt bij voorkeur ingezet voor alle toepassingen waar weinig ruimte of geen stroomaansluiting beschikbaar is.

 

 

Driedoorntangen voor kous en tules

Dit gereedschap is bedoeld om allerlei soorten tules eenvoudig en snel te monteren. De tules worden over de doornen geschoven en door het samendrukken van de tang geopend. Zo kunnen tules over de kabel getrokken worden en door het sluiten van de tang op de juiste positie aangebracht worden.

Voor eenvoudige bediening adviseren wij het gebruik van Hellerine.

 

 

Markeringsdragersysteem voor bedrukken met laserprinter
Helafix handgereedschap HCT 

Voor het netjes afsnijden van de Helafix HCR-dragers en voor het individueel ponsen van schroef- respectievelijk rivetgaatjes alsmede bevestigingsgaten voor bundelbanden adviseren wij het verwerkingsgereedschap HCT1 en HCT2.
De stansinrichting is afgestemd op de gegevensdragertypes HCR09 (HCT1) en HCR12 (HCT2). Voor de Helafix-gegevensdragertypes HCR06, 18 en 24 kunnen met beide werktuigen afzonderlijke gaten worden gestanst.

Deze werktuigen stansen gaten met een diameter van 2,5 mm, geschikt voor bundelbanden uit de series T18 en Q18.

 

Blijf in contact!


Update: 25/03/2017 © HellermannTyton 2016