22/02/2024
pictogram

Kabelmanagement in de auto-industrie

Vandaag gecreëerd. Morgen op weg. Wij doen de dromen van automotive ingenieurs uitkomen.

Wij werken hand in hand met klanten binnen de auto-industrie aan de ontwikkeling en productie van lichtgewicht en multifunctionele onderdelen voor de bevestiging en bescherming van elektronica en bedrading in voertuigen.
Ons doel is het om innoveerders binnen de automotive industrie vandaag al meer vrijheid te bieden bij de vormgeving van de toekomst van de mobiliteit.

 
 

Kostenbesparende oplossingen die het totaalplaatje niet uit het oog verliezen.

Op het punt van baanbrekende concepten voor kabelmanagement in de auto-industrie, zijn de belangrijkste doelen het verkorten van de ontwikkeling, reduceren van gewicht en beperking van het aantal verschillende onderdelen. Het is zeker niet genoeg alleen te focussen op kabelmanagement in de auto-industrie. Onze specialisten hebben grote ervaring in de branche en hebben altijd het grote geheel in het oog. Daardoor leveren wij oplossingen die voldoen aan uw normen en doelstellingen, terwijl ze tegelijkertijd uw processen verbeteren. Tenslotte vallen materiaalkeuze, beheersing van trillingen, geluidsisolatie, slijtvastheid, voorkomen van lekkage en veel andere uitdagingen in de auto-industrie ook binnen de verantwoordelijkheid van het kabelmanagement in de auto-industrie.

Waar en wanneer u ons ook nodig hebt. We zijn altijd dicht bij u in de buurt.


HellermannTyton is uw wereldwijde partner op het vlak van kabelmanagement in de auto-industrie. Wij produceren en ontwikkelen oplossingen om u te ondersteunen, met meer dan 5.000 medewerkers in 39 landen. Hierbij streven wij ernaar op elk gewenst moment onderdelen van topkwaliteit en voortreffelijke service te leveren. We ondersteunen onze klanten op lokaal niveau en zetten onze enorme ervaring in de ontwikkeling voor u op locatie in, zodat wij internationaal betrouwbare logistiek kunnen combineren met lokale bereikbaarheid. Wie met ons samenwerkt, profiteert altijd van deze persoonlijke benadering. Voor ons is dat van groot belang.


Made For Real Banner Made For Real Banner

Kabelmanagement in de auto-industrie: internationaal marktleider voor oplossingen in de automotive.


HellermannTyton staat synoniem voor topkwaliteit kunststof producten en succesvol kabelmanagement in de auto-industrie. Onze producten zijn in vrijwel elk merk te vinden. Daar zijn wij trots op, maar tegelijkertijd blijven wij nuchter doorwerken. We rollen onze mouwen nu al meer dan 30 jaar op om onze dienstverlening telkens beter te maken en een kwaliteitsgarantie zonder compromissen af te geven. Wij weten dat vooruitgang in de auto-industrie alleen mogelijk is in de vorm van sterk partnerschap. Onze ontwikkelaars zijn teamspelers die nauw samenwerken met onze klanten, waarbij altijd de allernieuwste marktvereisten het uitgangspunt zijn. Zij ontwikkelen steeds meer volledig individueel aanpasbare concepten. Een groot aantal onderdelen in ons productassortiment is specifiek voor bepaalde OEM's of modellen geproduceerd.


Perfection is not a detail Perfection is not a detail

Superieure producteigenschappen voor uw voertuigen

HellermannTyton biedt perfecte oplossingen voor kabelmanagement in de auto-industrie: van bundelen en bescherming tot en met het labelen van bekabeling, bedrading en leidingwerk – of dit nu wordt afgedekt met ons bestaande productassortiment van meer dan 75.000 artikelen of door een specifiek concept op maat.

Biedt houvast waar andere oplossingen geen grip meer hebben: de serie EdgeClip

EdgeClip

EdgeClips vormen de ideale oplossing wanneer geboorde gaten of lasstiften geen optie zijn en de temperaturen te hoog zijn voor een oplossing met lijm. Eenvoudig met de hand aan te brengen, zorgen EdgeClips voor een stevige grip op randen. Ze zijn bijvoorbeeld bruikbaar om bundels, kabelbomen en leidingen op hun plaats te houden voor perfect kabelmanagement in de auto-industrie.

Robuust en multifunctioneel: de Ratchet P-Clamp.

Ratchet P-Clamp

Met producten uit de RC-serie is het flexibele management van bedrading, kabels en leidingen mogelijk. Met hetzelfde niveau van stabiliteit als een vaste verbinding kan de kliksluiting ook gemakkelijk worden losgemaakt. Voor snelle aanbrenging en eenvoudig onderhoud is het mogelijk de klem opnieuw te gebruiken zonder verwijderen of vervangen van schroeven – voor soepel kabelmanagement in de auto-industrie.

Bescherm al uw elektrische aansluitingen met SA47-LA krimpkous.

SA47

De warmkrimpende kous SA47 biedt drie niveaus van bescherming voor elektrische aansluitingen, bijvoorbeeld in het motorcompartiment. Ten eerste bieden ze uitstekende bescherming tegen vocht en corrosie. Ten tweede zijn ze bestand tegen motorolie en vloeistoffen. En ten derde maakt het gebruik van een zwarte lijm in combinatie met een transparante krimpkous een laatste visuele inspectie mogelijk, doordat duidelijk zichtbaar is of de lijm goed is verdeeld over het afgeschermde gedeelte.

Veilig beschermen van gevoelige elektronische componenten: Helagaine HEGEMIP gevlochten kous.

HEGEMIP-HY

HEGEMIP gevlochten EMC-kous geeft bijzonder gevoelige elektronica een betrouwbare bescherming tegen elektromagnetische straling, waardoor interferentie met het infotainmentsysteem, digitale verbindingen of andere elektronica in de auto wordt verhinderd. Bovendien bieden de gevlochten kous ook uitzonderlijk goed bescherming tegen slijtage en voorkomt knikken of scheuren – zelfs onder hoeken van meer dan 90°.

Permanent en duurzaam: Helatag 1201 labels.

Markeringslabels Helatag 1201

1201 thermotransfer labels zorgen voor een uitstekende leesbaarheid en bieden tegelijkertijd een hoge duurzaamheid en weerstand tegen slijtage. Onze materialen en tonerbanden zijn precies afgestemd op de behoeften van de auto-industrie. Bij gebruik in combinatie met speciale tonerbanden (TTDTHOUT), verzekeren de labels een drukkwaliteit die voortreffelijk bestand is tegen chemische stoffen en tegen bedrijfstemperaturen van -40°C tot +150°C. Om de labels probleemloos te kunnen printen en goed kabelmanagement in de auto-industrie te verzekeren, bevelen wij onze printersystemen aan, met tonerbanden en de software TagPrintPro.

Autotool CPK hybrid voor de automotive sector

Autotool 2000 CPK

Autotool CPK hybrid is een geautomatiseerd en betrouwbaar bundelsysteem dat bij uitstek geschikt is voor het in bulk aanbrengen van bundelbanden op kabelbomen. Deze unieke tool verwerkt bundelbanden veel sneller dan het aanbrengen met de hand. De snelle cyclustijd van 0,65-1-0 sec. per bundelband zorgt voor een aanzienlijke verkorting van de tijd die nodig is om bundelbanden handmatig te verwerken. HT Data Management CPK software (inbegrepen) maakt exporteren, evalueren en documenteren van elke bundeling mogelijk.

Autotool Systeem 3080 voor snelle verwerking van uw kabelbundeling in de automotive industrie

Autotool System 3080

Het Autotool System 3080 (ATS3080) is een geautomatiseerd en elektrisch bundelsysteem dat is ontwikkeld om bundelprocessen te versnellen en afvalvrij te werken. Tijdsbesparing door snelheid betekent kostenbesparing. Met dit gereedschap kunt u kabels bundelen met een cyclustijd van 1,1 tot 2,4 seconden per cyclus, afhankelijk van de bundeldiameter. Door het voordeel van drie snel verwisselbare bekmaten kan de ATS3080 zich perfect aanpassen aan verschillende bundeldiameters tot Ø 80 mm. Met de Bench Mount Kit 3080 of de Overhead Suspension 3080 is het Autotool System 3080 geschikt voor zowel stationaire als flexibele toepassingen. Het kan ook worden geïntegreerd in volledig geautomatiseerde productielijnen. Er zijn speciaal ontworpen bekken beschikbaar om het bundelen van voetdelen op productielijnen mogelijk te maken.
 

E-mobility gaat hand-in-hand met vindingrijkheid. Tenminste als wij erbij betrokken zijn.

De auto-industrie is continu in ontwikkeling. Bedrijven die vroeger niets met de automobielsector te doen hadden, zijn sterk in opkomst. Of u nu allang tot de gevestigde orde behoort, of een nieuwkomer bent – iedereen heeft te maken met steeds strengere veiligheidseisen en specificaties. Ook belangrijk is de juiste afweging van economische aspecten en milieufactoren. HellermannTyton beschikt over de benodigde expertise in ontwikkeling. 

We ontwerpen producten op maat, in lijn met uw specificaties voor kabelmanagement in de auto-industrie. Neem gerust contact op met ons.

Kortere ontwikkelingscycli. Onmiddellijke consultatie tussen onze productontwikkelaars en uw technici maakt grote tijdbesparingen in de ontwikkelingsfase mogelijk – zelfs voor onderdelen waarvan de installatieruimte nog bepaald moet worden.

Reductie van gewicht. Vervanging van metaal door kunststof – zonder afbreuk te doen aan kwaliteit of prestaties. Spuitgegoten onderdelen van HellermannTyton bieden geometrische ontwerpvrijheid. Hierdoor is de integratie van andere functionele elementen mogelijk. Bovendien zijn ze corrosiebestendig voor duurzaam kabelmanagement in de auto-industrie.

Een kleiner aantal verschillende onderdelen. Dankzij een gerichte analyse van kabelsets kunnen wij u alternatieven tegen geoptimaliseerde kosten aanbieden, net als onderdelen die uw voorkeur hebben en verbeterde componenten. Keuze van het juiste materiaal. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij u helpen de juiste beslissing te nemen. Als het juiste materiaal voor uw toepassing nog niet beschikbaar is, ontwikkelen wij dit in samenwerking met u en onze leveranciers van grondstoffen om u optimaal kabelmanagement in de auto-industrie af te leveren.

U wint awards in de autobranche. En wij winnen uw vertrouwen.

Als een van de grootste leveranciers van kabelmanagement in de auto-industrie stemmen wij onze professionele benadering af op de specifieke vereisten van de bedrijfstak. Met andere woorden: u kunt erop vertrouwen dat alle producten voldoen aan de strenge normen van de automobielsector.

(ISO 14001, ISO 9001, IATF 16949, DE AEOF 100652 certificering)