29/05/2024
pictogram

Defensie

Van bevestigingen voor uw installatie en duurzame markering tot professioneel kabelmanagement in alle voertuigen

Ontdek nu onze gecertificeerde militaire producten voor land, lucht en zee.

HellermannTyton producten stellen militaire ingenieurs en technici in staat om op betrouwbare wijze elektrische kabels en netwerkverbindingen te installeren, beveiligen, isoleren, identificeren, verbinden en beschermen.

Wij zijn experts in het ontwerp en de productie van kabelmanagementcomponenten die defensieaannemers in en rond bedrijfskritische kabelbomen installeren.

Robuust en betrouwbaar - op het land, in de lucht en op zee - ons productassortiment voor defensiebouw- en onderhoudsprojecten is goedgekeurd volgens de relevante militaire en luchtvaartnormen.

Heeft u een kabelcomponent nodig dat bestand is tegen extreme stress?

Onze producten zijn ontworpen om bestand te zijn tegen alles waar ze mee te maken krijgen, zoals trillingen, extreme temperaturen en weersomstandigheden, vuur, chemicaliën en zout water.
 
Waar uw apparatuur ook wordt ingezet, u kunt vertrouwen op de ontwerp- en productie-expertise en de kwaliteit van de metalen, kunststof- en warmtekrimpmaterialen die wij gebruiken.

Het leveren van robuuste en betrouwbare onderdelen voor het bevestigen, beschermen en labelen van elektrische systemen is de specialiteit van HellermannTyton.

Bent u op zoek naar specifieke normen voor de defensie-industrie?

Moet uw product bestand zijn tegen chemische middelen en/of corrosie? Moet uw product bestand zijn tegen hoge temperaturen? HellermannTyton heeft een beproefde oplossing voor duizenden  elektrotechnische uitdagingen. 
Alle producten in onze defensie-industrieportfolio zijn getest volgens de strenge eisen van de VG-, MIL- (SAE) en DEF Stan-normen voor de bouw van militaire voertuigen en communicatieapparatuur.

Details van alle lucht- en ruimtevaartnormen waaraan de desbetreffende producten voldoen, vindt u in onze lucht- en ruimtevaartbrochure op deze pagina:  https://www.hellermanntyton.nl/competenties/markten-en-industrieen/lucht--en-ruimtevaartindustrie

Hebt u extra kennis over het productontwerp nodig voor renovatieprojecten?

In 80 jaar tijd hebben we een schat aan kennis van de sector vergaard, waar u van kunt profiteren. HellermannTyton is een gerespecteerde ontwikkelingspartnerbij uitstek voor aannemers in de defensie-industrie overal ter wereld.


Waar u ook bent, wij zijn nooit ver weg van uw bouw-, onderhouds- of renovatieprojecten. Als we nog niet het specifiek onderdeel leveren dat aan uw individuele wensen voldoet, bespreken we graag met u een oplossing op maat.
HellermannTyton staat klaar om in alle regio's van de wereld aan uw behoeften tegemoet te komen. U kunt gebruik maken van ons contactformulier dat zich hier bevindt of onze lokale accountmanager zoeken op de achterzijde van onze Defensiebrochure.

Kabelmanagementoplossingen voor gespecialiseerde bedrijfsvoertuigen


Ruig terrein biedt een groot aantal uitdagingen voor de kabelboom en de in elk voertuig geïntegreerde elektronische apparatuur. Tel regelmatige blootstellingen aan zand, modder, water, trillingen, schokken, agressieve chemicaliën en extreme temperaturen bij militaire operaties bij elkaar op, en je hebt een recept voor corrosie, metaalmoeheid en bedradingsfouten als de gekozen componenten niet voor hun taak geschikt zijn.


Omdat we weten dat de juiste kabelmanagementonderdelen van cruciaal belang zijn voor de veiligheid van het personeel tijdens het transport, biedt HellermannTyton een breed scala van bevestigings-, vastzet-, isolatie- en beschermingsproducten voor toepassingen in militaire voertuigen met verschillende rollen.


Made for land Made for land

Heatshrink

Vormstukken en krimpkousen met lijm voorkomen corrosie. Markeringen en klemmen houden alles georganiseerd en op zijn plaats.
Vormstukken in onze Helashrink-serie bieden trekontlasting en afdichting voor kabelboomsystemen bij gebruik in combinatie met connectoren.

Ratchet P-Clamp´s

Het ontwerp van de Ratchet P-Clamp, waarvoor patent is aangevraagd, maakt hem uiterst veelzijdig voor het beheer van kabelbomen en kabels. De robuuste constructie en gespecialiseerde materialen zijn perfect voor zware toepassingen, zowel binnen als buiten.

Zijn gespecialiseerde componenten voor uw systeemoplossing de juiste keuze?

Onze productontwikkelingsteams ontwerpen, produceren en leveren op maat gemaakte producten of complete kabelmanagementoplossingen voor kabelbomen in wiel- en rupsvoertuigen. Wij adviseren elektrotechnici graag wanneer u een beroep moet doen op aanvullende expertise op het gebied van materiaal- en ontwerpkarakteristieken.

Kabelmanagement voor vliegtuigen en helikopters in defensiefuncties.

Moet u het gewicht verminderen of de eigenschappen wijzigen van een specifiek product in uw vliegtuigbekabeling? Maak gebruik van onze decennialange kennis van de industrie - HellermannTyton heeft uitstekende en duurzame relaties met de Europese lucht- en ruimtevaartindustrie.


Wij zijn gespecialiseerd in lichte bevestigingsoplossingen en bevestigingscomponenten vervaardigd uit hoogwaardige thermoplasten  die een uitzonderlijke hittebestendigheid leveren. Vanaf het begin hebben wij militaire en civiele vliegtuigbouwers   voorzien van bevestigingsgereedschappen en markeringsmiddelen voor hun bekabeling.


Made for air Made for air


Kleine details zijn van belang wanneer u te maken hebt met duizenden bedrijfsuren, extreme temperaturen en een hoge mechanische belasting, het is dan geruststellend om te weten dat u beproefde kabelaccessoires aan boord hebt.

Peek

PEEK-kabelbinders zijn bestand tegen temperaturen van -55° C tot +240° C. Ze zijn bestand tegen gammastraling en tegen chemicaliën, zelfs zuren. De kabelbinder is buitenvertand en de vorm van de kop is geoptimaliseerd om het risico van schade aan de kabelisolatie tot een minimum te beperken.

 

lacing cord

Hoogwaardige lacing cords worden voornamelijk gebruikt om kabelbomen veilig te bundelen in lucht- en ruimtevaarttoepassingen. Ze zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan vormen, maten, materialen en coatings en worden vervaardigd om te voldoen aan de meest veeleisende industriële specificaties.

Alle lucht- en ruimtevaartnormen waaraan deze artikelen voldoen, worden afzonderlijk gepubliceerd in onze lucht- en ruimtevaartbrochure. Raadpleeg voor meer informatie onze lucht- en ruimtevaartbrochure op deze pagina: https://www.hellermanntyton.nl/competenties/markten-en-industrieen/marktsegment-aerospace

Kabelmanagement voor schepen en uitrusting in martieme omgevingen.

HellermannTyton bedient al meer dan twee decennia lang de scheepsbouwindustrie. Op het terrein van de IMO is er in die tijd veel veranderd. We blijven op de hoogte van veranderende materiaal- en veiligheidsspecificaties, zodat onze kabelaccessoires helpen om uw scheepsuitrusting ‘recht zo die gaat’ te houden.


Onze producten zijn beproefd en getest op een reeks van oppervlakte- en onderzeeboten. Ze zijn bestand tegen zoutwatercorrosie en trillingen. Wij kunnen ook producten op maat ontwerpen en produceren die helpen kabelgeleidingsproblemen te overwinnen in oppervlakte- en onderzeeboten.


made for sea made for sea


Zout water en standaard kabelmanagementaccessoires gaan niet goed samen. HellermannTyton bevestigings-, beschermings- en identificatieproducten voor maritieme omgevingen zijn robuust en corrosievrij.

LTS

Vloeistofdichte LTS-beschermslangen, , gecombineerd met LTS-fittingen, bieden IP68- enIP69k-bescherming tegen binnendringing. LTS-beschermslangen leveren een uitzonderlijk hoge compressie-, trek- en slagvastheid. De gladde buitenkant is bestand tegen vloeibare brandstof, olie en vet.

M-Boss

M-BOSS Compacte markeringen zijn ontworpen om leesbaar te blijven, ook onder extreme omstandigheden. Het roestvast staal is bestand tegen schurende reiniging en de informatie in reliëf blijft duidelijk zichtbaar, zelfs nadat verf, vet en vuil mechanisch met staalborstels of hogedrukreinigers zijn verwijderd.

Kabelmanagement voor elektronische apparatuur en connectiviteit.

U kunt erop vertrouwen dat Hellermann Tyton-componenten het werk doen dat u ervan mag verwachten. Omdat we de afgelopen decennia in het veld werkzaam zijn geweest met talloze defensieprojecten, begrijpen we precies hoe bedrijfskritisch de veilige bevestiging, isolatie, bescherming en identificatie van de bedrading van signalen en communicatieapparatuur in mobiele operaties en uitdagende omgevingen kan zijn.

 


made for signals made for signals


Elektromagnetische bescherming voor kritische bedrading en betrouwbare milieu-afdichting voor kabelverbindingen met vormstukken zijn slechts twee doelen die wij u kunnen helpen bereiken.

Helagaine HEGEMIP-VG

De VG-goedgekeurde, Helagaine HEGEMIP-VG , gevlochten metaalkousen zijn ontworpen voor  toepassingen in de defensie-industrie. De flexibele en uittrekbare kous zorgt voor een uitstekende elektromagnetische bescherming en biedt een zeer goede slijtvastheid.

Krimpkous

De dunwandige krimpkous wordt veel gebruikt voor elektrische en mechanische bescherming. Deze hoogwaardige polyolefine slang krimpt snel en is een populaire keuze  voor het markeren van kousen en bedradingscircuits.

 

 

 

Robuuste kwaliteit waarop u kunt vertrouwen als het moeilijk wordt

HellermannTyton-producten voldoen aan de behoeften van elektrotechnici in de defensie-industrie.


Ongeacht waar uw apparatuur wordt ingezet, wij ontwerpen onze producten zodanig, dat ze bestand zijn tegen alles waar ze mee te maken krijgen.
Robuuste onderdelen voor militaire apparatuur en bedrading die onder extreme omstandigheden worden ingezet, zoals trillingen, uv, hoge en zeer lage temperaturen, vuur, chemicaliën en zout water.


Wij verheugen ons erop om samen met u de veldtests uit te voeren.

Downloads and videos

Defence Brochure

Download

Kwaliteit en service afgestemd op de behoeften van defensieaannemers. HellermannTyton is een expert in het ontwerpen en produceren van kabelmanagementaccessoires die in en rond missiekritische kabelbomen worden toegepast Onze producten stellen technici in staat om op betrouwbare wijze elektrische kabels en netwerkinfrastructuur te installeren, repareren, isoleren, markeren, aan te sluiten en beschermen. Het maakt niet uit waar uw apparatuur wordt ingezet, wij ontwerpen onze producten zodanig dat ze bestand zijn tegen alles waar ze mee te maken krijgen, zoals trillingen, extreme temperaturen en weersomstandigheden, vuur, chemicaliën en zout water. Deze brochure geeft u een voorproefje van het brede scala van accessoires en diensten die wij in Europa leveren. Onze toeleveringsketen is wereldwijd en we hebben een sterke productie- en verkoopaanwezigheid in alle regio's.

 

Download de defensiebrochure

 

 

Tutorial video's: Hoe te krimpen?

Kijk en leer van onze HellermannTyton krimpexperts. Kom bij Barry en Mark in de HellermannTyton ACADEMY Workshop en deel hun kennis die zij hebben opgedaan door tientallen jaren professionele ervaring met het toepassen van krimpkous en -vormen.

Het afdichten van vormstukken met hotmeltlijm.

Het afdichten van vormstukken met hotmeltlijm.

Barry & Mark laten zien hoe je met behulp van vormstukken en hotmeltlijm een afdichting op een kabelmantel kunt maken.

Vind de gebruikte materialen in de video:

Hotmelt tape HMT200A

Warmkrimpende vormstukken VG stijl

Vergeet een professioneel warmtepistool niet.

Vloeistofbestendige krimpkous

Tutorial video: Vloeistofbestendige krimpkous

Een hoge bestendigheid tegen vloeistoffen zoals brandstof of smeermiddelen is van cruciaal belang voor veel krimpkous-toepassingen. Barry & Mark demonstreren HellermannTyton SE28 krimpkous (medium wand, krimpverhouding 2:1).

Kies vloeistofbestendige krimpkous die voldoet aan uw behoeften.

Op zoek naar een warmtepistool?

Warmkrimpende vormstukken met hoge temperatuurbestendigheid

Warmkrimpende vormstukken met hoge temperatuurbestendigheid

Pas op voor de vlammen, want Barry & Mark benadrukken de voordelen van de HellermannTyton GW24 met lijm gevoerde shape, gemaakt van ons L-materiaal.

Klik hier voor onze vormstukken met hoge temperatuurbestendigheid van 150°C tot 200°C.

Vergeet niet een professioneel hetelucht pistool te gebruiken.

Flexibele warmkrimpende vormstukken voor lage temperaturen

Flexibele warmkrimpende vormstukken voor lage temperaturen

Barry & Mark laten u zien hoe u flexibele vormstukken perfect kunt installeren met behulp van TSA-200 hotmelt lijm voor toepassingen die bij zeer lage temperaturen worden toegepast.

Bekijk hier onze vormstukken geschikt voor lagere gebruikstemparaturen van -50°C tot -75°C.

Vergeet niet een professioneel hetelucht pistool te gebruiken.

Gemakkelijk gebruik van epoxylijm in combinatie met warmkrimpende producten

Gemakkelijk gebruik van epoxylijm in combinatie met warmkrimpende producten

Barry & Mark laten zien hoe je precies kunt werken met V9500 Epoxy lijm, geleverd in een kit met een handig pistool en een speciale mengtuit.

Op zoek naar een hetelucht pistool?

Repareer beschadigde aders met gekleurde krimpkous.

Repareer beschadigde aders met gekleurde krimpkous.

Barry & Mark laten zien hoe je beschadigde kabelmantels met UV-bestendige TF21 krimpkous kunt repareren. Wist je dat TF21 in heel veel kleuren leverbaar is?

Kies hier je gekleurde krimpkous.

Op zoek naar een hetelucht pistool?