23/10/2021

Plakzadels voor kabelbinders en clips

Plakzadels voor kabelbinders: flexibel en solide met extra hoge kleefkracht

Flexibele bevestigingselementen voor kabelbinders op gebogen en hoekige oppervlakken: FlexTack serie

Plakzadels FlexTack

Het innovatieve FlexTack plakzadel voor kabelbinders is ontwikkeld voor een maximale flexibiliteit bij het leggen van kabels.
Het flexibele plakzadel is uitstekend te gebruiken op een groot aantal hoog- en laagenergetische oppervlakken, zoals

  • glas
  • metaal (met inbegrip van geschilderde, geverniste of gepoedercoate oppervlakken)
  • evenals plastic, zoals polypropyleen en polyethyleen.

FlexTack is een betrouwbare bevestigingsoplossing voor plaatsen waar het gebruik van schroeven of bouten niet praktisch is. Het flexibele plakzadel

  • biedt meer vrijheid bij het ontwerp,
  • een gelijkmatige verdeling van de spanning,
  • een lager gewicht en mogelijkheden om het proces te optimaliseren.

Een bevestigingselement voor vrijwel elk oppervlak

Dankzij het unieke ontwerp van ons FlexTack product in combinatie met de speciale acryllijm, wordt het realiseren van kabeltrajecten zelfs of laagenergetische oppervlakken een eenvoudige opgave. De montage van het plakzadel voor kabelbinders is eenvoudig. Pak de overstekende rand van de beschermfolie en verwijder deze. Plaats het plakzadel op het oppervlak en druk het meerdere seconden stevig aan voor een goede hechting. Dankzij de uitstekende initiële hechtkracht kunnen kabels direct worden gebundeld met een kabelbinder.

Voordelen van het universele plakzadel voor kabelbinders

FlexTack wordt vervaardigd van hittebestendige polyamide 6.6 (PA66HS) en is geschikt voor toepassingen met een bedrijfstemperatuur tussen -40 °C en +105 °C. Voor het eerst is een betrouwbare bevestiging van een plakzadel mogelijk op oppervlakken die blootstaan aan grote temperatuurschommelingen.

Het maakt niets meer uit of een oppervlak vlak, concaaf, convex of hoekig is. Het FlexTack plakzadel voor kabelbinders FMB4APT-A (afmetingen 28 x 28 x 6,3 mm; verkrijgbaar in zwart of wit) is de beste keuze voor een groot aantal toepassingen. U bespaart tijd, vermindert het aantal verschillende onderdelen en ingenieurs kunnen de beoogde gewichtsvermindering van componenten realiseren.

De ideale bevestiging zonder te boren: SolidTack serie

MB en FKH kabelbevestigingselementen

Deze plakzadels voor kabelbinders bewijzen al vele jaren hun waarde in veel verschillende industrieën – vooral daar, waar het niet mogelijk is om kabels te leggen met behulp van conventionele bevestigingsmiddelen.
SolidTack is de ideale bevestigingsoplossing als het niet mogelijk is om

• een gat te boren
• een hoekclip te gebruiken
• een lasstift te plaatsen
• of als dergelijke methoden gewoon te tijdrovend of te duur zijn.

Het zorgt ook voor een goede verbinding met laagenergetische oppervlakken, zoals PP, PE, metaal, vernis of verf, en is geschikt voor veel toepassingen - bijvoorbeeld in behuizingen of op machines en voertuigen.

Het SolidTack plakzadel voor kabelbinders wordt in een groot aantal industrieën gebruikt op vlakke oppervlakken. De MB bevestigingselementen zijn verkrijgbaar in vier afmetingen.

Onze FKH-serie is speciaal ontwikkeld voor het geleiden van platte lintkabels, waardoor ze vooral geschikt zijn voor de montage van kabels in computersystemen, speelautomaten en huishoudelijke Apparaten.


Plakzadels voor kabelbinders en clips Plakzadels voor kabelbinders en clips


SolidTack-serie Q-mounts: tot 25 % tijdsbesparing mogelijk

Q-mounts self adhesive

Met Q-mounts is tijdsbesparing en gewichtsvermindering mogelijk.

De voordelen op een rijtje:

Snel: met onze zelfklevende Q-mounts geen speciale tweecomponenten lijmen en lange droogtijden.
In combinatie met de unieke Q-tie kunnen monteurs een tijdsbeparing tot 25% realiseren.

Eenvoudig: Q-mounts hebben 4 ingangen voor de Q-ties. De montage gaat moeiteloos. De Q-mount houdt de Q-tie zelfs vast in een verticale positie, zodat de handen vrij blijven om de kabels te plaatsen voordat de kabelbinder wordt gesloten. Verder kan de Q-tie tijdelijk worden gesloten tijdens het bundelen van kabels.

Efficiënt: in combinatie met de speciale SolidTack lijm kan dit zadel worden gebruikt op laagenergetische oppervlakken of op plaatsen waar een standaard lijm onvoldoende kleefkracht biedt. De homogene acryllijm heeft een goede initiële kleefkracht.

Standaard plakzadels voor kabelbinders

De standaard plakzadels voor kabelbinders van HellermannTyton gebruiken synthetisch rubber en standaard acryllijmen. Ze zijn geschikt voor toepassingen die geen extra sterke plakzadels vereisen, zoals onze SolidTack en FlexTack producten.

MB- en TY-serie: snel en eenvoudig monteren

Flexible self-adhesive cable tie mount MB-Series

Onze MB en TY plakzadels voor kabelbinders worden gebruikt voor het eenvoudig geleiden en bundelen van kabels met verschillende binders voor verschillende bundeldiktes. De zadels worden eenvoudig geplaatst zonder boren, schroeven of bouten. Bij een hoge belasting is het beter om het zadel extra vast te zetten met schroeven of onze SolidTack-serie te gebruiken.

De TY-serie is kleiner dan de MB-serie en heeft 2 in plaats van 4 ingangen voor de kabelbinder. MB en TY zadels zijn geschikt voor toepassingen, waarbij het gebruik van schroeven, moeren, bouten of het boren van gaten voor het vastzetten van kabels niet de voorkeur heeft of problemen oplevert.

Standaard Q-mounts: gewoon beter

Standard self-adhesive cable tie mount Q-Series

Standaard Q-mounts met synthetische rubberlijm houden onze Q-ties perfect op hun plaats. De sluitfunctie maakt voormontage eenvoudig en zorgt ervoor, dat de kabelbinders er niet uit glijden als ze verticaal worden gemonteerd. De standaard Q-mount heeft 4 ingangen voor de kabelbinder en is ook verkrijgbaar als schroefvariant zonder lijm.

Zelfklevende clips

In vergelijking met de schroefmethode bieden zelfklevende clips meer vrijheid bij het leggen van kabels en verminderen bovendien het risico op corrosie. De HellermannTyton clips uit de FKH-, RA-, RB- en SAC-serie zijn bij uitstek geschikt voor montage zonder gereedschap. Alle kabelclips kunnen opnieuw worden geopend en gebruikt als kabels moeten worden verlegd, zodat u tijd en geld bespaart.

FKH-serie: kabelclip voor platte lintkabels

FKH clips zijn bedoeld voor het vasthouden van platte lintkabels die vaak worden gebruikt in IT-toepassingen, speelautomaten of voor het aansluiten van sensoren. Omdat elk installatieproces maatwerk is, zijn de FKH clips verkrijgbaar in verschillende afmetingen en leverbaar als zelfklevende en/of schroefversie.

RA-, RB- en SAC-serie: plakken, bundelen en vastzetten


De clips uit de RA-, RB- en SAC-serie hebben geen extra kabelbinder nodig, zodat de totale kosten worden verlaagd en installatietijd wordt bespaard. Ze kunnen worden gebruikt als op zichzelf staande oplossing voor de geleiding van verschillende typen bundels.

Draden, kabels, slangen en pijpen - onze RA- en RB-serie zet ze allemaal vast. Deze zelfklevende clips uit één stuk zijn geschikt voor bundels met verschillende diameters. Ze zijn eenvoudig te monteren op een vlak oppervlak, nadat dit is gereinigd en goed droog is. De metalen lip van de SAC-serie is buigbaar voor het fixeren van bundels met verschillende diameters.

Ze worden vooral gebruikt in de automobiel- en witgoed Industrie.


Standaard Zelfklevende Plakzadels Standaard Zelfklevende Plakzadels

Informatie en installatie-instructies voor plakzadels


De plakzadels van HellermannTyton worden vervaardigd met verschillende acryl- en synthetische rubberlijmen. Hierdoor zijn toepassingen mogelijk voor verschillende temperatuurbereiken en treksterktes.

Synthetisch rubber heeft een uitstekende initiële hechtsterkte en is vrijwel direct klaar voor gebruik. De aanvangshechting van acryllijm is meestal minder, maar heeft - gewoonlijk na enkele uren uitharden - een hogere finale treksterkte.


Zelfklevende Plakzadels Zelfklevende Plakzadels

Instructie voor het gebruik van plakzadels voor kabelbinders


Instructions for use of self-adhesive mounting base Instructions for use of self-adhesive mounting base


1. Het oppervlak moet droog zijn, vrij van stof, olie, oxidanten, afweekmiddelen en andere verontreinigingen. Maak het te verlijmen oppervlak schoon met een schone doek en isopropanol / water (50/50). Indien u andere geschikte schoonmaakmiddelen gebruikt, zorg dan dat het oppervlak niet wordt beschadigd en er geen resten achterblijven. Laat het oppervlak na het schoonmaken volledig aan de lucht Drogen.

2. Wacht, afhankelijk van het type lijm, meerdere minuten (synthetisch rubber) of uren (acrylaat), voor een volledige hechting op het oppervlak.

3. Druk met de duimen meerdere seconden stevig op het plakzadel.

4. Verwijder de beschermfolie zonder de kleeflaag aan te raken.

Voordelen van onze plakzadels met mod. acrylaat (SolidTack/FlexTack)

• Acryl-schuimtape wordt gemaakt van een homogeen systeem van sterke acryllijm
• Zeer goede aanvangshechting
• Bestand tegen hoge temperaturen
• De lijm geeft meer vrijheid bij het ontwerp, geen schroeven of bouten nodig
• Vermindert het risico op corrosie, geen boorgaten nodig
• Geringer gewicht in vergelijking met mechanische montage
• Mogelijkheid tot optimalisatie van het productieproces en lagere productiekosten (lijmen vs schroeven)
• Kan tot op zekere hoogte oneffenheden compenseren
• Speciaal ontwikkeld voor laagenergetische oppervlakken

Meer informatie: Op verzoek sturen wij u graag een up-to-date technisch gegevensblad voor de door u gebruikte lijm.

Soorten belasting van kleefstofverbindingen


Load types on adhesive bonds Load types on adhesive bonds


1. Schuifweerstand. Schuifkracht trekt de verlijmde oppervlakken langs een parallelle lijn in tegengestelde richtingen

2. Treksterkte. Trekkracht trekt oppervlakken van elkaar loodrecht op de kleeflaag

3. Splijtweerstand. Gelijmde oppervlakken kunnen splijten als inwerkende krachten niet gelijkmatig zijn verdeeld maar in één richting zijn geconcentreerd.

4. Afpelkracht. De afpelkracht werkt op een kleine hoeveelheid kleefstof aan de rand van de tape en verzwakt de lijmverbinding. Ten minste één kleeflaag is flexibel.

Andere bevestigingselementen voor kabelbinders

Naast de plakzadels voor kabelbinders levert HellermannTyton een breed assortiment met andere bevestigingselementen voor kabelbinders, zoals:

Leiding clips voor zware lasten voor schroeven of schroefbouten:

zware lasten

1. Voor parallelle separatie
2. Bevestigingselementen met standaard, gemiddelde en hoge aandraaimomenten
3. Voor buizen en kabelleidingen

Blijf in contact!


Update: 16/10/2021 © HellermannTyton 2021
© HellermannTyton 2021 (v4.156) | Update: 16/10/2021