18/01/2022
pictogram

Zonnepanelen: sneller stabiele winst.
Met bekabelingsoplossingen van HellermannTyton.

Onze doel is uw zonnepanelen tot een succes te maken.
Bespaar geld door lagere servicekosten.

Het klinkt misschien logisch, maar het is onze taak u te helpen winst te maken – voor de lange termijn. Dat doen we natuurlijk op onze eigen manier, en uitsluitend op het gebied van bekabelingsoplossingen. Wij zijn de experts in optimale en robuuste kabelgeleiding en kabelfixering in fotovoltaïsche installaties, waarmee u uw servicekosten aanzienlijk omlaag brengt. Met ons werk zorgen wij ervoor dat zonne-energie een concurrerend en betrouwbaar te verhandelen product is.

Zonne-energie is onze kracht. Bundelbanden, flexibele markeringssystemen of complexe systemen voor werktuigondersteunde montage van kabelisolatie en kabelbescherming - wat u ook zoekt, wij zijn een partner waar u op kunt rekenen.

HellermannTyton INSIDE

 

Uitgebreide kabelmanagementoplossingen voor zonnepanelen. 

Als een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van gespecialiseerde kabelmanagementoplossingen voor zonnepanelen is het onze ambitie de efficiency van de systemen van onze klanten te vergroten.  Als geen ander weten wij dat voor duurzame energie een eindeloze concurrentiestrijd gaande is. Daarom geldt voor elk van onze innovaties al bij de planning één streng adagium: efficiency. Als u kiest voor HellermannTyton producten en oplossingen bij het monteren van uw zonnepanelen mag u dus op lange termijn zeker zijn van een commercieel voordeel. Neem bijvoorbeeld onze Q-serie bundelbanden: dankzij een unieke open sluitkop voor snel en eenvoudig invoeren behaalt u daarmee een tijdbesparing van 25%.

De maat der dingen: uw unieke PV-installatie. 

Wij leveren een uitgebreid productportfolio voor de solarindustrie. Maar er is meer. Uw project is uniek - en wij zijn in staat de maatoplossing te ontwikkelen die naadloos aansluit op uw behoeften. Zo hebben wij het MiniEdgeClip bevestigingselement ontwikkeld voor projecten waarbij de klant een zonnecollector wenst met een beperkte hoogte en bijzonder smalle randen.

Voor ons vormt samenwerking altijd de hoeksteen van gemeenschappelijk succes. Dus daag ons uit!

 

Zonnepanelen: een wereldwijd succesverhaal met een zonnige toekomst. 

Toen Alexandre Edmond Becquerel in 1839 het fotovoltaïsch effect ontdekte, had hij nooit kunnen vermoeden hoe de technologie zich zou ontwikkelen.  Eind jaren vijftig van de vorige eeuw werden zonnepanelen voor het eerst gebruikt om zelfstandig stroom op te wekken toen ze op een zonnezeil door het heelal zweefden. Nu voorzien zonnefarms en zonnecentrales ons van kosteneffectieve energie hier op onze planeet en leveren een concurrerende bijdrage aan de stroomvoorziening op aarde.

Zonne-energie heeft alle troeven in handen. Om u een idee te geven van de schaal: ongeveer 12.000 keer de wereldwijde primaire energiebehoefte raakt elk jaar de atmosfeer van de aarde in de vorm van zonne-energie. Ongeveer 50 procent van deze energie bereikt het aardoppervlak en kan met behulp van de huidige technologie worden omgezet in elektriciteit. In de toekomst zullen deze technologieën alleen nog maar efficiënter worden.

Momenteel worden bijvoorbeeld siliconen gebruikt voor de productie van PV-panelen, maar dat is een eindige en kostbare grondstof. Er bestaan al innovatieve zonnepanelen die gebruik maken van het mineraal perovskiet, een kristalstructuur waarmee het mogelijk is veel plattere zonnecellen te fabriceren die als een film op gebogen oppervlakken kunnen worden aangebracht. Perovskiet biedt ook toekomstperspectief vanwege zijn vermogen blauw en groen licht effectiever te benutten.

Ongeacht welke technologieën ontwikkeld en toegepast gaan worden voor duurzame energie zoals zonne-energie, HellermannTyton levert altijd de efficiëntste oplossing voor uw solarbekabeling.

 

 

Duurzaamheid loont
En meer hoeven we eigenlijk niet te zeggen

Normaal geloven wij niet in simpele succesformules, maar in dit geval ligt de conclusie voor de hand. Bij het selecteren van materialen en het aanleggen van kabelmanagement op maat voor de hernieuwbare energiesector hebben wij een alles overstijgend doel: duurzaamheid. Het resultaat is dat uw onderhoudskosten - en dus uw exploitatiekosten - tot een minimum beperkt blijven terwijl de operationele stabiliteit van uw zonnepanelen toeneemt.


Met andere woorden: onze productkwaliteit is ontworpen om uw economische succes te verbeteren. 

 

Eenvoudige montage op zonnepanelen: de EdgeClip-familie.

Snelle en ongecompliceerde montage zonder gereedschap verlaagt uw kosten bij het installeren van kabelmanagement. De EdgeClip wordt simpelweg op de framerande geklemd. Het hoogwaardige, dubbelgehard verenstaal weerstaat zelfs de hoogste trekkrachten. Onze EdgeClip is ontworpen voor randafmetingen van 1,0 tot 6,0 mm en vormt in combinatie met onze Q- en OS-serie bundelbanden een snelle en eenvoudige bevestigingsoplossing voor zonnepanelen.

 

Een bijzonder veilige manier om kosten te besparen: de EdgeClip MSC2.

Die bijt zich zo vast dat het niet meer nodig is om gaten te boren. Met de EdgeClip MSC2 hebben wij een bekabelingsoplossing ontwikkeld die zelfs kabelbinders overbodig maakt.
 

EdgeClip voor het bevestigen van de randen van zonnepanelenCorrosiebestendig roestvast staal en een geraffineerde constructie maken zelfs in de woestijn of in zoute lucht langdurige houdkracht voor kabelfixering mogelijk. Dankzij de aan de binnenkant afgeronde hoeken kan hij snel handmatig worden geïnstalleerd zonder de kabels te beschadigen.

Vanwege zijn grotere diametercapaciteit maakt deze speciaal voor zonnepanelen ontwikkelde EdgeClip MSC2 het mogelijk twee kabels stabiel parallel te geleiden.

 

 

Montagetijd 25 procent verkorten: met de Q-serie bundelbanden.

Q-Series bundelbanden zijn ideaal voor zonnepanelenEfficiënte oplossingen zijn logisch. En tijd is geld, met name bij de installatie van fotovoltaïsche panelen. Daarom hebben wij met de open kopvorm van de Q-serie bundelbanden het invoeren zo snel gemaakt dat de efficiency van uw zonnepaneel al begint bij de montage.

Twee verwerkingsstappen minder en gemaakt van weerbestendig polyamide - een bekabelingsoplossing die rendeert, zowel direct  als op de lange termijn.

 

 

Voor de zwaarste omstandigheden: de RVS-bundelbanden van de MBT-serie.

Roestvrijstalen bundelbanden voor PV-panelenElektriciteit uit zonne-energie wordt vaak gegenereerd in onverbiddelijke omgevingen, zoals in de woestijn.  Alleen al het feit dat zonnecollectoren en pv-bekabeling zijn blootgesteld aan intensieve UV-belasting maakt de MBT-serie bundelbanden zo waardevol.

Want het roestvast staal weerstaat tegen de hoogste temperaturen en aanhoudend zonlicht. Bovendien is de MBT-serie bestand tegen chemische invloeden en verbluffend snel te monteren. En zo komen we toch weer uit bij de efficiency van zonnepanelen.

 

 

 

 

Maak een statement voor de eeuwigheid: met de M-BOSS Compact. 

Zijn uw zonnepanelen rondom de klok blootgesteld aan alle weersinvloeden? Voor het eenduidige antwoord hebben wij een net zo duidelijke oplossing ontwikkeld, waarmee verbleekte of verweerde plaatjes tot het verleden behoren.
 

Maak een statement - onder alle weersomstandighedenOns M-BOSS Compact markeringssysteem maakt het mogelijk snel en permanent roestvrijstalen plaatjes te markeren. En dat in een zeer compact design dat zich al heeft bewezen in offshore-omgevingen. Dat maakt het ook ideaal voor betrouwbare toepassing bij zonnepanelen.

 

 

Wij hebben iets tegen de zon. En u profiteert daarvan.

Terwijl bij veel andere constructies vaker een refit nodig is omdat ze snel verouderen door het meedogenloze zonlicht, leveren wij u producten met extreem hoge UV-bestendigheid. Bijvoorbeeld de polyamide PA11 bundelband, die speciaal is ontwikkeld voor zonnepanelen en met succes is getest door het Fraunhofer Institut für Solar Energiesysteme ISE. Een belangrijk kenmerk waarmee onze bekabelingsoplossingen zich onderscheiden van die van de concurrentie is dat ze de onderhoudskosten tot een minimum beperken. Want wij gebruiken beproefde materialen van een hogere kwaliteit.

 

Duurzaamheid loont. Dat kunt u zelfs testen.

Niet alleen staan wij voor u klaar om met uw technici oplossingen te ontwikkelen die voldoen aan de unieke eisen van uw zonnepanelen, wij zijn ook zo overtuigd van onze producten dat wij ze graag door u laten testen. Daarvoor moet uw checklist vooral de volgende eisen bevatten: snelle montage, betrouwbare stabiliteit, duurzame weerbestendigheid, en extreem hoge aftrekkrachten. Eigenschappen die u vol overtuiging zult afvinken.


Dat deze eigenschappen daadwerkelijk een voorsprong geven op de concurrentie - zowel voor u als voor ons - is dus geen opschepperij, maar ligt gewoon voor de hand.


Doe de hardheidstest. Hier kunt u een gratis samplepack bestellen.

 

 

HellermannTyton brengt u verder.
Omdat de chemie precies klopt

Toen bij de bouw van solarinstallaties om de kosten te drukken de trend verschoof van aluminium naar gegalvaniseerd staal, reageerden wij door nieuwe oplossingen te ontwikkelen. Het chloridegehalte in de lucht in kustgebieden veroorzaakt samen met zink en water een chemische reactie. Er ontstaat een soort oplosmiddel dat gangbare polyamide aantast. Met onvermijdelijk stijgende onderhoudskosten tot gevolg.

Met GalvaLok PA11 leveren wij betrouwbare ondersteuning. Deze bundelbanden met hun hoge bestendigheid tegen chemicaliën en UV-straling zijn typisch HellermannTyton: meer efficiency voor u dankzij robuuste, duurzame bekabelingsoplossingen.

 

Zelfs betrouwbaar bij intensieve UV-straling: bekabelingsoplossingen van HellermannTyton

HellermannTyton brengt licht in de duisternis.
Systematisch

Voor alle installaties die worden aangelegd in de Verenigde Staten geldt de NEC (National Electrical Code). Deze norm definieert de instelling van bedrijfsspanningen en de manier waarop diverse soorten bekabeling, zekeringen en stekkers aangelegd, verbonden en gemonteerd dienen te worden. Elke deelstaat en al hun gemeenten hanteren hun eigen variant op deze norm, en natuurlijk moet al deze informatie worden vermeld op speciale labels. De NEC verscheen voor het eerst in 1897 en wordt jaarlijks geüpdatet.
 

Het moge duidelijk zijn dat dit ingewikkelde systeem tot veel verwarring en fouten leidt, om nog maar te zwijgen van de hoge kosten die dit oplevert voor de uitvoerende bedrijven. Met name in de fotovoltaïsche sector, waar dagelijks wordt gewerkt met zonnepanelen, vormt de NEC een kostbare horde. Het was een probleem dat onze collega's in de VS slapeloze nachten bezorgde. Het resultaat - HellermannTyton Solar Installation Labelling - is de eenvoudigste oplossing sinds de uitvinding van de gloeilamp om licht te brengen in de duisternis. Wij hebben een ingenieus en kant-en-klaar labellingsysteem gecreëerd dat voldoet aan alle eisen van de NEC in de zonne-energiesector.


Omdat wij weten dat de arbeidskosten alleen dalen met de juiste gereedschappen binnen handbereik. Typisch HellermannTyton.

 

Zonnepanelen vereisen een nieuwe manier van denken.

 Duurzame energie is een zeer specialistische discipline. En voor fotovoltaïsche systemen gelden weer hele eigen regels. Voordat wij tevreden zijn met een nieuwe bundelband moet hij een aantal zware tests doorstaan. Zo vroegen wij het internationaal erkende Fraunhofer Institut für Solar Energiesysteme ISE om onze materialen meedogenloos te onderwerpen aan extreme UV-omstandigheden. De intensieve UV-straling simuleerde de omstandigheden gedurende drie jaar in de open lucht. Toch waren we nog niet tevreden met de al uitmuntende resultaten. Daarom stuurden we de bundelbanden ook nog eens drie jaar naar de Negev-regio in Israël, waar ze werden blootgesteld aan de extreme omstandigheden in deze woestijn. En dat gaf ons de bevestiging die we nodig hadden.

Met andere woorden: UV-bestedig kabelmanagement van HellermannTyton is geweldig nieuws voor uw businessmodel om zonne-energie te genereren en tegelijk de onderhoudskosten tot een minimum te beperken.

 

Wereldwijd stijgt de vraag naar zonne-energie.
Houd de innovaties dus in het oog

Wereldwijd is het wattage solarenergie sinds 2010 verdubbeld, en de wereldmarkt meldt een jaarlijkse groei van 15 procent. HellermannTyton observeert trends en maakt melding van innovaties. Profiteer ervan.
 

UV-bestendigheid voor duurzame pv-installaties

Kosten van energie – solar plants


Onze bundelbanden voor zonne-energiecentrales zijn onder de zwaarste omstandigheden getest door het Fraunhofer Institut für Solar Energiesysteme ISE.

Lees er meer over in onze blog (Engelstalig artikel)

 

 

 

Nieuwe ontwikkeling: de GalvaLock PA11 voor zonnepanelen met gegalvaniseerde frames.

De combinatie van zoute lucht en gegalvaniseerde oppervlakken geeft een chemische reactie. Het gevolg: gangbare bundelbanden verliezen na korte tijd hun grip. Efficiency is dus een kwestie van duurzaamheid. HellermannTyton heeft het antwoord.

Lees er meer over in onze blog.

De zon komt op in het oosten en gaat onder in het westen.
En tussendoor gebeurt er heel wat.

De solarindustrie is voortdurend in beweging. Wereldwijd verbruiken we steeds meer energie, de ene innovatie volgt op de andere, en de wetgeving voor een terugleveringsvergoeding voor zonnepanelen wordt voortdurend aangepast, net als speciale subsidieregelingen. HellermannTyton blijft alert en weet altijd nieuwe trends te spotten.

Fotovoltaïsche zonne-energie is namelijk altijd een spannend onderwerp. Wij houden u op de hoogte van succesvolle accuopslagsystemen en vertellen u welke bekabelingsoplossingen werkelijk zinvol zijn in de speciaal gebouwde schakelkasten.

 

Wij houden het tempo niet alleen bij. Wij geven het ook aan.
Markt- en concurrentieanalyses voor uw bedrijf. 

Wij zitten niet zomaar te wachten tot ergens een nieuwe innovatie opduikt. In plaats daarvan ontwikkelen wij zelf, analyseren voortdurend de markt en onze concurrenten en implementeren systematisch de inzichten die we daarbij vergaren. Dankzij een groot, wereldwijd netwerk van experts en ontwikkelaars zijn wij voortdurend bezig nieuwe ideeën te ontwikkelen, terwijl anderen nog de begane paden bewandelen.  Dat geeft u het voordeel dat u met onze producten snel en met succes kunt reageren op actuele veranderingen in de solartechnologie. 
 

Blijf in contact!


Update: 15/01/2022 © HellermannTyton 2022
© HellermannTyton 2022 (v4.162.1) | Update: 15/01/2022