18/07/2024

Hoe herkent u HellermannTyton-producten zonder verpakking?

Datum: 26/07/2021

Door middel van "engravings" op het product

Hoe herkent u HellermannTyton-producten zonder verpakking?

Onze producten in de verpakking zijn duidelijk herkenbaar, gelabeld met HellermannTyton. Op de verpakking staan de geregistreerde handelsmerken, bijbehorende certificeringen en de aantallen. Oftewel: duidelijk herkenbaar tijdens opslag en transport, zonder dat dozen of zakken geopend dienen te worden. Maar stel, u heeft de producten al uit de verpakking gehaald?

Net zoals veel fabrikanten heeft ook HellermannTyton afkortingen op het product zelf aangebracht. Deze tekens worden in de kunststofverwerkende industrie in het algemeen graveringen of "engravings" genoemd. Binnen HellermannTyton worden standaard producten voorzien van engravings met de afkortingen “TCA”, “TCJ”, “HT” en “PH”.

 

 

Redenen om engravings te gebruiken
Er zijn meerdere redenen om engravings toe te voegen, maar ze hebben één gemeenschappelijke factor: ze verwijzen naar de producent. Verder wordt gedetailleerd verwezen naar een specifiek nest in een spuitgietmal, van groot belang, omdat dit getraceerd moet kunnen worden. Ook vormt de gravering een onderdeel van het “merk imago” van producten. Het zegt ook iets over de kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid. Engravings zijn tevens noodzakelijk om te voldoen aan internationale regels en richtlijnen voor het duidelijk herkennen van producten, bijvoorbeeld zoals Underwriters Laboratories (UL) deze stelt.

 

Overzicht engravings HellermannTyton
Hieronder vindt u de afkortingen die HellermannTyton gebruikt op haar producten:
•    "TCA" (Tyton Corporation of America)
•    "TCJ"(Tyton Company of Japan Ltd.)
•    "HT" (HellermannTyton)
•    "PH" (Paul Hellermann)
•    "Insulok"
•    "HELLERMANN"
•    "Q-ties"

Ziet u deze engravings, dan kunt van kwaliteitsproducten van HellermannTyton op aan.
Spuitgietmallen hebben een lange levensduur, een groot aantal van de duizenden producten uit het HellermannTyton-productportfolio zijn daarom nog altijd voorzien van oudere engravings. Enkele productfamilies zijn uitgevoerd met gedeponeerde handelsmerken, in plaats van afkortingen. Voorbeelden hiervan zijn kabelbinders met "Insulok", "HELLERMANN", "HellermannTyton" en -meer recent- "Q-tie".

 

 

deel 2

Hoe worden "engravings” toegevoegd?
Engravings worden op diverse manieren toegevoegd, het productieproces van ieder specifiek product is daarbij bepalend. Veruit de meeste engravings van HellermannTyton zijn in de nesten van de spuitgietmal geïntegreerd. In sommige gevallen wordt het product gemarkeerd nadat het gespoten en uit de mal is geworpen, bijvoorbeeld door laser- of mechanische gravering, ponsen of bedrukken.