29/11/2022

HellermannTyton SpeedyTie; duurzame en hersluitbare kabelbinder

Datum: 23/11/2021

De extra hand voor installateurs

Bij installatiewerkzaamheden is de SpeedyTie bundelband vaak onmisbaar. Het is een hersluitbare, flexibele, maar tevens uiterst sterke bundelband, die bij uitstek geschikt is voor tijdelijke bevestigingen bij installatiewerkzaamheden.

 

HellermannTyton SpeedyTie; duurzame en hersluitbare kabelbinder

Uiterst sterke bundelband, altijd bij de hand
Zoals de naam al zegt, wordt de SpeedyTie vaak gebruikt als de installateur behoefte heeft aan een extra handje, die ook nog eens sterk moet zijn. Deze hersluitbare kabelbinder heeft een maximale belasting van 90 kilogram en kan met een maximale lengte van 750 millimeter een diameter van 210 millimeter veilig bevestigen. Dat maakt de SpeedyTie tot een uitstekend hulpmiddel voor het tijdelijk vasthouden van bijvoorbeeld buizen en kabelbundels. De SpeedyTie is oorspronkelijk ontwikkeld voor de installatietechniek, maar wordt ook veel gebruikt in de tuin, de gereedschapsschuur of fietsenberging. Ook in de podium- en standbouw en bij tijdelijke installaties van evenementen is deze band een welkome hulp.

 

Eenvoudig in gebruik
Dankzij het gepatenteerde ‘SpeedyClick’ sluitmechanisme kan de bundelband eenvoudig gesloten en met één hand weer geopend worden. Zelfs met werkhandschoenen aan. Om de kabelbinder aan te trekken, hoeft de sluiting niet opnieuw geopend te worden. U trekt gewoon aan het uiteinde van de band. Als de SpeedyTie strak op zijn plaats zit, kan het resterende deel van de band in een lus worden teruggevoerd naar de sluitkop. Afknippen is niet nodig.

 

Bekijk in deze video hoe u de SpeedyTie kunt gebruiken:

 

 

 

De vele toepassingsmogelijkheden van de SpeedyTie
Voor iedere toepassing hebben wij een geschikte SpeedyTie. De gele SpeedyTie met een rode sluitkop, is overal gemakkelijk te herkennen. Vanwege de goede zichtbaarheid gebruikt zelfs de brandweer de SpeedyTie wanneer ze in een gebouw aan het werk zijn. Als de SpeedyTie aan een deurklink hangt, geeft dat duidelijk aan dat de kamer al is doorzocht. Er zijn echter ook scenario's, vooral in de toneelbouw, waarbij de felle gele kleur te veel in het oog springt. Daarom is er ook een zwarte uitvoering van de bundelband. Behalve qua kleur is er ook enig verschil in de voor de kabelbinders gebruikte grondstoffen De zwarte SpeedyTie bijvoorbeeld, is bedoeld voor buitentoepassingen in koude, droge omgevingen.


Update: 26/11/2022 © HellermannTyton 2022
© HellermannTyton 2022 (v4.195.5) | Update: 26/11/2022 | Privacy-instellingen