05/12/2021

Waarom HellermannTyton de EdgeClip ontwikkelde

Datum: 18/05/2021

Waarom HellermannTyton de EdgeClip ontwikkelde

Waarom HellermannTyton de EdgeClip ontwikkelde

Hoe krijgt u uw bekabeling perfect bevestigd op plaatsen waar u niet kunt boren of lassen? Een vraag die wij in de jaren ’50 al regelmatig kregen en waar wij ook toen direct op onderzoek uit gingen naar de beste oplossing. Met als resultaat: de EdgeClip. 100% ontworpen door HellermannTyton, in de loop van de tijd doorontwikkeld en daardoor voorzien van zeer hoogwaardige kwaliteit en een brede toepasbaarheid. Ons assortiment EdgeClips is inmiddels oneindig, in bijna alle situaties vindt u een EdgeClip die past in uw applicatie.

 

 

 

 

Uw proces versneld en verbeterd
Met slimme kabelmanagementoplossingen stijgt het productievolume en de -snelheid van uw proces, ook draagt het bij aan reductie van het materiaalgebruik en de -kosten. Engineers kunnen efficiënter werken, met duurzaam kabelmanagement als resultaat. Het HellermannTyton-team komt vaak met oplossingen die van de gebaande paden afwijken en zij staan gevraagd én ongevraagd voor u klaar, waar u ons nodig heeft. MADE FOR REAL, MADE FOR YOU.

MADE FOR REAL in de praktijk; EdgeClip-oplossing in de automobielindustrie
Een gerenommeerd bedrijf in de automobielindustrie werkt op dit moment aan een nieuwe elektrische auto. Efficiënt kabelmanagement is in deze situatie een grote uitdaging. Ook nu zag de engineer geen andere mogelijkheid dan in de krappe ruimte een boorgat aan te brengen en zo de kabelboom stevig genoeg te kunnen bevestigen. Boren is lastig, tijdrovend en leidt tot beschadiging van de anti-corrosieafwerking.
In deze situatie was onze EdgeClip de perfecte oplossing. Wat maakt de HellermannTyton EdgeClip dan zo bijzonder? De EdgeClip bevestigingsclips zijn kleine klemmen om bekabeling en leidingenwerk snel en efficiënt te fixeren en te bundelen. De EdgeClips worden op hun plaats gehouden door geïntegreerde roestvast stalen veerklemmen, maar de clip heeft meer voordelen:


•    monteren zonder boren, schroeven, lijmen of aanbrengen van lasstiften.
•    keuze uit varianten met kabelbinder of met snap-montage voor zowel bekabeling of leidingwerk.
•    prefab-vervaardiging van kabelbomen mogelijk, zodat in het assemblageproces sneller kan worden gewerkt.
•    drastische reductie van de totale installatietijd, besparing in uren en materiaal kan oplopen tot duizenden euro’s.

Uw uitdaging en ervaring helpen HellermannTyton om de beste kabelmanagement-oplossingen te ontwikkelen, voor een beter en efficiënter productieproces. In alle applicaties waar bekabeling snel en betrouwbaar moet worden gebundeld en gefixeerd, van automobielindustrie tot zonnepanelen, van carrosserie- tot machinebouw, van installatietechniek tot paneelbouw. Samen met u denken wij verder dan één stap vooruit. Lokaal én wereldwijd. En altijd in uw voordeel.

 

Blijf in contact!


Update: 27/11/2021 © HellermannTyton 2021
© HellermannTyton 2021 (v4.161) | Update: 27/11/2021