Bundelbanden van polyamide 11

Datum: 06/03/2019

Uitermate sterk én duurzaam

...

Door een toenemende behoefte aan een bundelband die bestand is tegen zeer zware industriële belasting zijn wij op onderzoek uit gegaan naar het juiste materiaal. Uit meerdere tests kwam naar voren dat polyamide 11 (PA11) daarvoor zeer geschikt materiaal is. HellermannTyton maakte er een speciale lijn bundelbanden van.

 

Duurzaam grondstof: PA11
PA11 is van plantaardige origine en ook wel bekend onder de naam bio plastic. Het gebruik van dit materiaal vormt een onderdeel van een eco-verantwoordelijk proces. Ook na langdurige blootstelling aan agressieve omstandigheden is het materiaal niet aangetast. Deze conclusie wordt ondersteund door een aantal vergelijkende tests.

De eigenschappen van bundelbanden van PA11
Onze bundelbanden van PA11 zijn zeer goed UV-bestendig voor langdurig gebruik in de buitenlucht. Ook bij lage temperaturen heeft dit materiaal goede en stabiele technische eigenschappen en het is bestand tegen chemicaliën, basen en oxiderende middelen. Ook heeft PA11 een lage waterabsorptie en hoge duurzaamheid.

Onze PA11-producten zijn voor vele toepassingen en situaties geschikt. Bijvoorbeeld voor zonnepanelen, de scheepsbouw of auto industrie. Bent u benieuwd of onze PA11-producten ook voor uw bedrijf interessant zijn? Wij geven graag een vrijblijvend advies. Neemt u daarvoor contact met ons op.

Blijf in contact!


Update: 08/08/2020 © HellermannTyton 2020