Beurs Elektrotechniek op de schop

Datum: 18/09/2014


De panden worden voorzien van de meest innovatieve systemen, technologieën en producten op het gebied van elektronica, meet-, regel- en bedieningsapparatuur, installatiemateriaal, verlichting, bekabeling, gebouwbeheersystemen en domotica. Beursdeelnemers strijden met hun meest innovatieve oplossing om een plek in één van die panden. Hiermee gaat Elektrotechniek volledig op de schop. De beurs vindt plaats van 29 september tot en met 2 oktober 2015 in de Jaarbeurs in Utrecht.

Focus van Elektrotechniek 2015 ligt op het eindproduct zoals toegepast in de dagelijkse praktijk. Een oplossing die alleen ontstaat door samenwerking van meerdere partijen. Marktmanager Elektrotechniek Cas Wegman wil met deze nieuwe opzet installateurs in één oogopslag een compleet overzicht geven van oplossingen en toepassingen die de branche te bieden heeft. “Alleen producten tonen op een beurs, werkt al lang niet meer. Vakmensen zijn op zoek naar oplossingen, mogelijkheden en toepassingen. Vervolgens is het aan de installateur zelf om een keuze te maken uit het pallet dat wij hen tonen.” Heel praktisch betekent dit dat de bezoeker op de beursvloer vier panden aantreft, namelijk een woning, fabriek, kantoorpand en buitenruimte voor infra en energie. Er komt een pitch waar alle beursdeelnemers op in kunnen schrijven. Een onafhankelijke jury bepaalt uiteindelijk wie de meest innovatieve toepassingen, oplossingen of producten heeft. De winnende bedrijven trekken samen op, vormen een projectteam en richten de panden samen in. Ieder pand wordt ingericht met innovatieve producten van verschillende leveranciers. Hiermee krijgt de beursbezoeker een compleet overzicht van hedendaagse en toekomstige mogelijkheden.

Toepassingsgebieden
Wegman vervolgt: ”De bezoeker van Elektrotechniek 2015 krijgt geen kant-en-klare schakelkast voor zijn neus; hij krijgt in de panden de complete toepassing te zien waarbij alle onderdelen met elkaar interacteren en samenwerken, ongeacht het merk. En de installateur die alles heeft geïnstalleerd, is op de beurs aanwezig om vragen te beantwoorden en te laten zien hoe hij de panden heeft geïnstalleerd."

Woning
Het eerste toepassingsgebied wordt op de beurs geprojecteerd op een woning bestaande uit een woonkamer, een hotelkamer en een kamer van een zorginstelling. Thema’s die hier aan de orde komen hebben te maken met zorg, duurzame energie en veiligheid. De nadruk ligt op domotica, verlichting, en zonnepanelen.

Fabriek
Het volgende toepassingsgebied is op de beursvloer vormgegeven in een fabriek uit de levensmiddelenindustrie. In deze fabriek komen thema’s als industrie 4.0 en optimale inzet van het machinepark terug. Softwareapplicaties, energiebesparing en paneelbouw zijn onderwerpen die daar worden getoond.

Kantoorpand
Dan is er het toepassingsgebied utiliteit dat is vormgegeven in een kantoorpand. Domotica, LED, BIM stekerbaar installeren en toegangscontrole zijn onderwerpen die hier worden behandeld.

Woonwijk met elektrische auto’s

Een woonwijk op schaal is het laatste toepassingsgebied. Onderwerpen die hier worden getoond zijn smartgrids, energiebeheer en duurzaamheid.

Over de beurs
Elektrotechniek richt zich op de elektrotechnisch installateur en de industrie. Op de beurs worden nieuwste systemen, technologieën en producten op het gebied van onder meer industriële elektronica, meet-, regel- en bedieningsapparatuur, installatiemateriaal, verlichting, bekabeling, gebouwbeheersystemen, zonne- en alternatieve energie, industriële automatisering en domotica gepresenteerd. Kennisuitwisseling door middel van congressen, seminars en workshops staat centraal. Jaarbeurs werkt nauw samen met brancheorganisatie Fedet voor de organisatie van Elektrotechniek.

 

Klik hier om naar de beurswebsite te gaan.

 


Bron: Jaarbeurs, 17-9-2014


Blijf in contact!


Update: 30/05/2020 © HellermannTyton 2020