Elektrotechniek 2013, HellermannTyton rationaliseert arbeidsprocessen

Datum: 01/05/2013

Q-serie, 25% sneller installeren
HellermannTyton, marktleider op het gebied van bundelen en bevestigen, heeft met de Q-serie een slim en innovatief systeem ontwikkeld. Dit systeem levert de gebruiker een tijdsbesparing van 25% op. Monteren in slechts 2 stappen De bundelband is voorzien van een open sluitkop, zodat het smalle gedeelte van het bandeinde gemakkelijk in de sluitkop gelegd en aangetrokken kan worden. Ten opzichte van traditionele bundelbanden is één handeling minder nodig, wat resulteert in een tijdbesparing van 25%.Op de stand is het mogelijk om deze 25% zelf te realiseren, door in een testopstelling de Q-ties zelf te monteren.  

 

Connectivity
HellermannTyton biedt connectivity-oplossingen voor zowel ondergrondse glasvezel infrastructuur als gestructureerde databekabeling voor data centers. Tijdens Elektrotechniek is een en ander tot in detail te aanschouwen: een closure, afgemonteerd in een street cabinet, het tijdbesparend afmonteren van glasvezel middels Cablelok en het unieke plug-and-play RapidNet-concept.

 

Robusto, duurzame bundelbanden
Met de Robusto-serie introduceert HellermannTyton universele bundelbanden die passen binnen een duurzame bedrijfsvoering. De bundelbanden worden vervaardigd uit Polyamide 11, een grondstof op basis van ricinusolie, waaraan geen aardolie aan te pas is gekomen.   Polyamide 11 is een duurzame grondstof van plantaardige herkomst. De teelt van ricinusolie vindt plaats op halfdroge grond, waarbij zo min mogelijk gebruik wordt gemaakt van pesticiden en water. Op haar beurt wordt de olie van de ricinusvrucht niet aan de voedselketen onttrokken.  Dit duurzame karakter gaat niet ten koste van de technische eigenschappen. Sterker nog, een robuustere band bestaat niet! Oersterk, zeer UV-bestendig, reageert niet met chloriden en ook bij lage temperaturen slagvast. 

Robusto is door de jury van de ETOP Innovation Award beloond met de INNOVATOR-status  

 

Rationalisatie van processen
Bijzondere aandacht wordt besteed aan het rationaliseren van productie- en assemblageprocessen. De volgende machines zijn -functionerend- aanwezig op onze stand:  

• TT430:  basismodel printer voor labels, krimpkous en tags

• TrakMark DS:  om krimpkous dubbelzijdig te kunnen bedrukken

• ShrinkPad110:  om krimpkous halfautomatisch te verwerken

• AT2000:  automatisch verwerken van bundelbanden tot Ø 20 mm

• ATS3080:  volledig afvalvrij verwerken van bundelbanden tot Ø 80 mm

• EVO7:   handgereedschap voor bundelbanden met unieke ergonomische eigenschappen

• MK7/9P:  pneumatisch handgereedschap voor bundelbanden  

 

Vraag hier uw gratis toegangsbadge aan. Vergeet in het kader van de ETOP-publieksaward niet te stemmen op Robusto (uit duurzame grondstof vervaardigde bundelbanden)! Algemene informatie over de beurs Elektrotechniek vindt u hier.

 

 

Blijf in contact!


Update: 08/08/2020 © HellermannTyton 2020